واقعه غدیر نقطه اوج نظام سازی الهی است
اقتصاد ایران: ساری- معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت نرجس (س) گفت: واقعه غدیر نقطه اوج نظامسازی الهی بوده که تبیین عقلانی پیام آن ضروری است.
سکینه شیرمحمدی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه واقعه غدیر را نه صرفاً یک رخداد تاریخی بلکه حلقهای حیاتی در زنجیره استمرار هدایت الهی و شکلگیری تمدن توحیدی دانست.
وی با استناد به آیات قرآن، از جمله آیه ۳ سوره مائده، غدیر را نقطهای معرفی کرد که در آن، دین به اکمال رسید و کافران از شکست نهایی خود مأیوس شدند.
وی با اشاره به اهمیت نصب امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) به فرمان مستقیم خداوند، تصریح کرد: غدیر، انتخاب پیامبر (ص) نبود؛ بلکه فرمانی وحیانی بود که ولایت را در مسیر وحی استمرار بخشید.
معاون فرهنگی حوزه علمیه نرجس ساری آیه ۶۷ سوره مائده را «فصلالخطاب» دانست که پیامبری را مشروط به ابلاغ ولایت علی (ع) میکند.
وی در پاسخ به شبهه قبیلهگرایی یا نسبمحوری در مسئله ولایت گفت: در اسلام، شایستگیها محورند؛ نه خویشاوندی. پیامبر (ص) با نصب علی (ع)، الگوی حکومت مبتنی بر تقوا، علم، عدالت و ولایت الهی را بنا نهاد؛ نه سلطهگری قبیلهای
معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت نرجس (س) همچنین با تأکید بر لزوم تبیین عقلانی و تمدنی پیام غدیر برای نسل امروز، اظهار کرد: ما باید بهجای ارائه غدیر بهمثابه یک واقعه صرفاً احساسی، آن را به عنوان یک «طرح الهی برای اداره جامعه"» معرفی کنیم».
وی آیه ۲۴۵ بقره درباره انفاق و آیه ۶۱ آلعمران در مباهله را نیز بهعنوان شواهدی بر جامعیت شخصیت امیرالمؤمنین (ع) یاد کرد.
وی همچنین ضمن اشاره به روایات اهل سنت در شأن نزول آیه تبلیغ و واقعه غدیر، غدیر را متعلق به همه مسلمانان دانست و گفت: جایگاه امام زمان (عج) نیز در امتداد ولایت غدیر تعریف میشود و هرگونه انتظار بدون شناخت و پذیرش اصل ولایت، انحراف از مسیر مهدویت است
شیرمحمدی به جنبههای اخلاقی و اجتماعی غدیر پرداخت و افزود: غدیر فقط شعار نیست؛ باید در اخلاق، کرامت، رفع کینهها، حل مشکلات مردم، و اطعام و محبت اجتماعی نمود پیدا کند.