مخالفت چین با امنیتزدگی و اجبار امنیتی
اقتصاد ایران: دفتر اطلاعرسانی شورای دولتی چین روز دوشنبه، ضمن انتشار سندی با عنوان «امنیت ملی چین در عصر جدید»، بر مواضع قاطع چین در زمینه اصول امنیتی از جمله مخالفت با «امنیتزدگی» و اعمال اجبار امنیتی و عدم پذیرش تهدید و فشار، تأکید شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دفتر اطلاعرسانی شورای دولتی چین روز دوشنبه 12 مه (22 اردیبهشت)، کتاب سفید جدیدی را با عنوان «امنیت ملی چین در عصر جدید» منتشر کرد.
در این سند، که در شش بخش نوشته شده است، تأکید شده است که چین همزمان به امنیت خود و امنیت مشترک جهانی توجه دارد و با پدیده «امنیتزدگی» (یعنی گسترش بیرویه مفهوم امنیت برای توجیه اقدامات سیاسی یا نظامی) بهطور جدی مخالف است.
این شش بخش اصلی شامل: 1- چین، منبعی از ثبات و قطعیت برای جهانی آشفته و متغیر، 2- دیدگاه کلی امنیت ملی، راهنمای سیاست امنیتی در دوران جدید، 3- حمایت محکم از مسیر مدرنیزاسیون به سبک چینی، 4- تأمین امنیت در دل توسعه، و پیگیری توسعه در دل امنیت، 5- اجرای ابتکار جهانی امنیت و ترویج امنیت مشترک جهانی و 6- پیشبرد مدرنسازی سیستم و ظرفیتهای امنیت ملی از طریق تعمیق اصلاحات، میباشد.
چین همچنین در این سند بر استقلال و اتکای به خود در حل مسائل امنیتی تأکید دارد و تأکید میکند که از تهدیدات و فشارهای بیرونی نمیهراسد و آنها را نمیپذیرد.
این کتاب سفید یادآور میشود که جهان امروز با تحولات، اصلاحات و بازآراییهای گستردهای مواجه است، که در عین حال فرصتها و تهدیدهای جدیدی برای چین پدید آوردهاند، چین نیز با ورود به مرحلهای کلیدی از احیای ملی، با چالشهای ویژه امنیتی روبروست که نیاز به تقویت همهجانبه امنیت ملی را دوچندان میکند.
در این کتاب سفید، بهروشنی آمده است که نیروهای ضدچینی در غرب با هدف مهار، تضعیف و تقسیم چین تلاش میکنند، با اجرای راهبردهای نفوذ و خرابکاری، فشارهای امنیتی فزایندهای وارد میکنند. در برابر این تلاشها، چین موضعی قاطعانه اتخاذ کرده، از حاکمیت، امنیت و منافع توسعهای خود محافظت میکند و با راهبردهای بازدارنده و مقاومتی به آنها پاسخ میدهد.
شورای دولتی چین در این سند همچنین بر اهمیت تعامل مثبت بین توسعه و امنیت، اصلاحطلبی، نوآوری، و ساخت سیستمهای امنیتی چابک و کارآمد برای مقابله با تهدیدات امنیتی علیه چین تأکید میکند.
در پایان، این بیانیه همچنین ابتکار جهانی امنیت را فصل امنیتی مفهوم «جامعه با سرنوشت مشترک برای بشریت» دانسته و تأکید کرده است که چین به امنیت مشترک پایبند است، چندجانبهگرایی واقعی را دنبال میکند، بر اصل مشورت، ساخت مشترک و بهرهبرداری جمعی در حکمرانی جهانی پافشاری میکند، و خواستار اصلاحات عادلانهتر در نظام امنیت جهانی است.
انتهای پیام/