یک معبد در زیگورات چغازنبیل مرمت شد

اقتصاد ایران: مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل، از اجرای فصل اول عملیات حفاظت و مرمت معبد اینشوشیناک در طبقه اول زیگورات چغازنبیل خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه رشنویی، مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل گفت: فصل اول عملیات حفاظت تخصصی معبد اینشوشیناک، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های زیگورات چغازنبیل، با تکیه بر اصول اصالت و سلامت بنا و برپایه استانداردهای بین‌المللی نگهداری از میراث‌جهانی خشتی، با موفقیت به پایان رسید.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه با معرفی روش‌های استاندارد مرمتی، افزود: فرایند حفاظت در این بخش از مجموعه، با تمرکز بر روش‌های مداخله حداقلی، استفاده از مصالح هم‌ساز و همگن، و پایش مستمر آسیب‌ها انجام گرفت تا ساختار تاریخی معبد، ضمن تثبیت وضعیت کنونی، از آسیب‌های آتی نیز مصون بماند.

وی در بیان اهداف طرح اظهار کرد: این طرح با هدف حفظ اصالت مصالح، ساختار، خوانایی کالبدی معبد، افزایش عمر بنا و دور کردن آسیب‌های احتمالی از آن و با رعایت اصول حفاظت مبتنی بر مبانی نظری حاکم بر صیانت از این مجموعه و شیوه‌نامه‌های بین‌المللی نظیر منشور ونیز و راهنمای حفاظت از میراث خشتی ایکروم، توسط کارشناسان و استادکاران مجرب این میراث‌جهانی طراحی و اجرا شد.

رشنویی در ادامه تصریح کرد: معبد اینشوشیناک در طبقه اول زیگورات، یکی از شاخص‌ترین سازه‌های خشتی جهان، علاوه بر این‌که نمادی از دانش معماری ایلامیان در هزاره دوم پیش از میلاد است، به‌عنوان بخشی از نخستین اثر جهانی ثبت‌شده ایران، نیازمند حفاظت مستمر و علمی است.

او همچنین در تشریح روش کار، عنوان کرد: حفاظت در محل (In Situ Conservation)، رویکردی است که هم از انتقال یا تخریب لایه‌های تاریخی جلوگیری می‌کند، و هم به فهم بهتر سیر تحول بنا در بستر طبیعی و فرهنگی‌اش می‌انجامد.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه، حفاظت از معبد اینشوشیناک را گامی در پاسداری از میراث‌جهانی خشتی دانست و افزود: این پایگاه با اجرای این عملیات، یک گام دیگر در زمینه صیانت پایدار از ارزش‌های جهانی این مجموعه کم‌نظیر برداشت و آن را در مسیر حفاظت بلندمدت قرار داد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ