چین در حال تقویت نفوذ خود در افغانستان و آسیای مرکزی است

اقتصاد ایران: پژوهشگر آمریکایی به مقامات این کشور هشداده است که چین با تمرکز بر منابع طبیعی و سرمایه‌گذاری‌های راهبردی، به‌دنبال تثبیت جایگاه خود در افغانستان و آسیای مرکزی است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «اسکات وردن» یک پژوهشگر آمریکایی به مقامات این کشور گفته است که چین در تلاش است تا سلطه خود بر منابع کمیاب افغانستان را تثبیت کرده و نفوذ راهبردی خود را در منطقه گسترش دهد.

وی مدعی شده است که پروژه «یک راه، یک کمربند» چین در کنار سرمایه‌گذاری‌های گسترده در زیرساخت‌های پاکستان و آسیای مرکزی، جایگاه چین را به‌طور فزاینده‌ای تقویت کرده است.

وردن با اشاره به اهمیت افغانستان برای چین نیز اظهار داشت: «افغانستان حلقه‌ای کلیدی در اتصال منافع چین از پاکستان تا آسیای مرکزی است. چین به‌طور هدفمند به‌دنبال بهره‌برداری از عناصر نادر خاکی موجود در افغانستان است که تاکنون استخراج نشده‌اند.»

این پژوهشگر آمریکایی افزود: «چین نه‌تنها به دنبال منابع طبیعی است، بلکه با استفاده از خلأ قدرت در افغانستان پس از خروج غرب، حضور خود را در سطوح سیاسی و اقتصادی منطقه گسترش داده است.»

این درحالی است که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بارها خروج شتاب‌زده و تحقیرآمیز از افغانستان را یک اشتباه بزرگ دانسته و مدعی شده بود که پایگاه هوایی بگرام از نظر راهبردی مهم و برای حفظ توازن قدرت در برابر چین حیاتی بود.

«ژائو شینگ» سفیر چین در کابل چندی قبل با اظهار اینکه افغانستان همسایه خوب چین است تاکید کرده بود پکن برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با حکومت طالبان آمادگی دارد.

وی همچنین گفته بود که چین همسایه و دوست افغانستان است و ما همیشه همکاری خود را داشتیم، ما دستاوردها و پیشرفت‌های بسیار خوبی در بخش سیاسی با افغانستان داشتیم.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ