تضعیف جایگاه دلار با سیاست‌های جهانی ترامپ

اقتصاد ایران: سیاست‌های تنش‌زای ترامپ در روابط بین‌الملل و تحریم‌های گسترده، وابستگی جهانی به دلار را تضعیف کرده و ممکن است موقعیت آن به‌عنوان ارز ذخیره جهانی را به خطر بیندازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آمریکا با خروج از توافقات تجاری بلندمدت، ایجاد روابط خصمانه با متحدان و تضعیف نهادهای مستقل، هم‌زمان با افزایش سریع بدهی‌ها، موقعیت دلار به‌عنوان ارز ذخیره جهانی را تهدید می‌کند. کن روگوف، اقتصاددان دانشگاه هاروارد و اقتصاددان سابق صندوق بین‌المللی پول، در گفت‌وگو با Axios و در کتاب جدیدش با عنوان «دلار ما، مشکل شما» می‌گوید این روند پیش از ترامپ آغازشده بود اما سیاست‌های او آن را تسریع کرده است.

روگوف توضیح می‌دهد که گرچه دلار هنوز نقش غالب در تجارت جهانی دارد، کشورها بیشتر به دنبال رهایی از وابستگی به آن هستند، به‌ویژه به دلیل تحریم‌های گسترده‌ای که آمریکا به کار می‌برد. چین و اتحادیه اروپا نیز تلاش می‌کنند جایگزین‌هایی ایجاد کنند، اما هنوز زیرساخت‌های مالی آن‌ها به‌اندازه دلار قوی نیست.

او هشدار می‌دهد که اگر آمریکا موقعیت ویژه‌اش را از دست دهد، در بحران‌های آینده مانند کرونا یا بحران مالی ۲۰۰۸، توان کمتری برای استقراض خواهد داشت. همچنین سلطه دلار ابزار مهمی برای امنیت ملی و اعمال تحریم‌های مؤثر است.

برخی مقامات نزدیک به ترامپ معتقدند موقعیت دلار بار زیادی بر دوش اقتصاد آمریکا گذاشته و زمان آن رسیده که بقیه جهان نیز هزینه آن را بپردازند. بااین‌حال، روگوف می‌گوید مزایای آن هنوز بسیار قابل‌توجه است و از دست دادن آن هزینه‌بران خواهد بود.

گرچه هشدارهایی درباره افول دلار درگذشته هم بوده، این بار ممکن است واقعاً جدی باشد، چنین اتفاقی هزینه‌های زیادی به همراه خواهد داشت.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ