غدیر تداوم مسیر رسالت در لباس ولایت
اقتصاد ایران: تبریز-کارشناس تشکل های دینی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی غدیر را نقطه عطفی برای تبیین حاکمیت الهی و استمرار بندگی خدا دانست و گفت: احیای این غدیر وحدتآفرین و وظیفهای جهادگونه است.
محمد فتحالله زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت واقعه غدیر خم گفت: بر اساس ماجرای غدیر، پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله در سال دهم هجری و در بازگشت از حج، به دستور الهی و با نزول آیه ۶۷ سوره مائده، در محل استراتژیک غدیر خم، جمع کثیری از مسلمانان را گرد آورد تا جانشینی خود را بهصراحت و تفصیل اعلام کند.
وی افزود: اگر این مأموریت انجام نمیگرفت، گویی تمام زحمات ۲۳ ساله رسالت پیامبر بیثمر مانده بود.
کارشناس مسائل دینی با تأکید بر هدف محوری این واقعه ادامه داد: غدیر برای ترسیم ادامه مسیر ولایت و بندگی خدا، معرفی جانشین پیامبر و استمرار رسالت در قالب ولایت امیرالمؤمنین علیهالسلام بود و هدف آن بود که خلافت و دنیاطلبی جای امامت را نگیرد و مردم بهجای طاغوت، بنده خدا باقی بمانند.
وی با بیان اینکه در آن هوای گرم سوزان همه حجاج پس از اعلام جانشینی علی علیهالسلام، بیعت کرده و تبریک گفتند، اظهار کرد: این بیعت، وحدتآفرین و در راستای ادامه راه نبوت بود و در واقع راه را بر انحرافات و تفرقه میبست.
این کارشناس مذهبی درباره اهمیت رهبری جامعه گفت: خوشبختی و نگونبختی ملتها در گرو رهبری آگاه و عادل است که مسیر عقلانیت و معنویت را همزمان پیش ببرند. واقعه غدیر چنان اهمیتی دارد که پیامبر اسلام، ابلاغ آن را برای نسلهای بعدی واجب دانستند و حتی علمای اهل سنت نیز کتابهای مستقلی درباره آن نوشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: حدیث غدیر، از نظر منابع تاریخی از حد تواتر هم فراتر رفته است و علامه امینی آن را از ۱۱۰ صحابی، ۸۴ نفر از تابعین و ۳۶۱ نفر از علمای بزرگ اهل سنت نقل کرده و کتابهایی چون الولایه از طبری و الموالاة از ابن عقده گواه بر قطعیت آن هستند.
فتح الله زاده بر ضرورت اجرای برنامههای مرتبط با غدیر تأکید کرد و گفت: اهمیت این برنامهها در زنده نگه داشتن راه نورانی ولایت و مقابله با تحریف و اختلافافکنی دشمنان در عصر رسانهای امروز است.
وی ادامه داد: پیشوایان دین ما را به احیای امر اهل بیت و جامعه امروز ما را به «جهاد تبیینی» فراخواندهاند و این ایام فرصتی برای آگاهیبخشی و جلوگیری از تکرار مظلومیت جبهه حق است.