«هنر باهنر» در نمایشگاه کتاب تهران خواندنی شد
اقتصاد ایران: مراسم رونمایی از کتاب «هنر باهنر» بهقلم محمدعلی عباسیاقدم، نویسنده مجموعه «قلهها به آسمان نزدیکترند»، در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در این آئین، مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی گفت: شهید باهنر زندگی خود را وقف فرهنگ کشور کرده بود. پس از انقلاب نیز در هر پستی که حضور داشت، مشی فرهنگی ایشان مشهود بود.
وی افزود: در آن مقطع، نیاز به انقلاب فرهنگی احساس میشد و سالهای ۴۰ تا ۵۰، سالهای تحول فرهنگی بودند. برای مثال، تأسیس کانون پرورش فکری، پیشاهنگی، و سازمان جوانان هلالاحمر در همین دوران شکل گرفت. در این شرایط، شهید باهنر و شهید بهشتی به فکر تشکیل مجموعههای فرهنگی افتادند.
چینیفروشان ادامه داد: اندیشه و اقدامات چنین بزرگان تأثیر زیادی در شکلگیری انقلاب اسلامی داشت. انقلاب اسلامی ایران بهعنوان یک انقلاب مردمی، نتیجه تلاشهای روشنگرانه این بزرگواران است.
وی همچنین بر لزوم شناخت این چهرههای مؤثر تأکید کرد و گفت: ما نیاز به الگوهایی چون شهید باهنر داریم که از آنها اتکا کنیم.
چینیفروشان در پایان افزود: امسال که پنجاهمین سال تأسیس دفتر نشر فرهنگ اسلامی است، برنامه ویژهای برای بزرگداشت شهید باهنر خواهیم داشت.
علیاکبر اشعری، عضو هیئتمدیره دفتر نشر فرهنگ اسلامی، نیز در این مراسم گفت: یکی از برنامههای دفتر نشر فرهنگ اسلامی معرفی سیره و زندگی بزرگان انقلاب اسلامی است. این معرفی باید بهدور از اغراق و با بیان واقعیتها باشد.
وی افزود: افکار شهید باهنر حتی اگر امروز مجدداً مطرح شوند، تأثیرات شایانتوجهی خواهند داشت. کتاب «هنر باهنر» با قلمی روان و صادقانه نوشته شده است که میتواند برای دو گروه مخاطبان عمومی و خاص مفید باشد.
حمید گروگان، نویسنده، نیز اظهار کرد: در بسیاری از کتابها، تمایزی بین اطلاعات واقعی و غیرواقعی احساس میشود، اما عباسیاقدم توانسته در کتاب «هنر باهنر» با مراجعه به ۷۰ منبع و گفتگوهای متعدد، اطلاعات دقیقی ارائه دهد.
وی افزود: این کتاب به جنبههای مختلف شخصیت شهید باهنر، از زندگی شخصی تا اعتقادی و سیاسی، پرداخته است.
گروگان همچنین تأکید کرد: این کتاب نسبت به شش کتاب قبلی درباره شهید باهنر تمایز قابلتوجهی دارد.
عباسیاقدم، نویسنده کتاب، نیز گفت: تألیف این کتاب نمره چشم من را تغییر داده است. آموزش و پرورش مدیون شهید باهنر است. ۴۴ سال از انقلاب گذشته و منابع اندکی درخصوص ایشان داریم.
وی اضافه کرد: کتابهایی از این دست میتوانند مبنای تحقیقاتی برای نویسندگان و فیلمسازان آینده باشند و شخصیتهای بزرگ را معرفی کنند.
عباسیاقدم همچنین بیان کرد که همسران چنین چهرههایی هیچگاه مورد توجه نبودهاند و باید خاطرات همسران این شخصیتها نیز معرفی شود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری این نمایشگاه، بخش مجازی آن نیز در سامانه book.icfi.ir برای خرید غیرحضوری کتاب فراهم شده است.