مجدالدین معلمی: حلقه‌های تولید و پخش صنعت نشر متوازن نیست

اقتصاد ایران: مدیر انتشارات امیرکبیر با بیان اینکه حلقه‌های تولید و پخش صنعت نشر متوازن نیست، گفت: حجم تولید کتاب بالاست و از طرفی حلقه توزیع و ترویج کتاب‌ها ضعیف است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجدالدین معلمی در گفتگو با برنامه «بهار کتاب» در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: نمایشگاه کتاب بزرگترین آوردگاه فرهنگی کشور است و توانسته ارتباط مستقیمی را با مردم برقرار کند و حضور خانوادگی جزو بافت هویتی این نمایشگاه است.

وی با بیان اینکه کتاب همچنان زنده است، افزود: سالانه ارزش ریالی پشت جلد کتاب‌های چاپ شده، ۱۶ هزار میلیارد تومان است، درواقع هر سال تقریباً به طور میانگین ۱۲۰ هزار عنوان کتاب در کشور منتشر می‌شود که عدد قابل توجهی است.

مدیر انتشارات امیرکبیر با بیان اینکه نصف کتابفروشی‌های کشور فقط در ۶ کلان‌شهر متمرکز است، بیان کرد: به نظر می‌رسد مشکل اصلی در حوزه نشر، توزیع و ترویج کتاب‌ها در میان کتابفروشی‌های کشور است.

معلمی با بیان اینکه نقطه ضعف بزرگ حوزه نشر، نداشتن شفافیت اطلاعات و آمار است و به همین علت نمی‌دانیم پرفروش‌ترین کتاب بازار چیست که بتوانیم تولید کنیم، تصریح کرد: وزارت ارشاد و خانه کتاب موظفند که اطلاعات و آمار حوزه نشر را مرتب آنالیز و تحلیل و بررسی کنند و نقاط ضعف را به ناشران اعلام کنند تا برطرف شود.

وی افزود: من باید به عنوان فعال نشر بتوانم ذائقه اجتماعی را کشف کنم و متناسب با ذائقه اجتماعی برنامه‌ریزی کنم حالا یا هدایت کنم یا بر ذائقه اجتماعی سوار شویم و کتاب کنیم.

مدیر انتشارات امیرکبیر گفت: بیشترین کتابی که در کشور مطالعه می‌شود در حوزه‌های ادبیات، داستان و رمان، روایت و جستار است و این‌ها حوزه‌های پرمخاطبی است.

معلمی افزود: انتشارات امیرکبیر، دیرپاترین انتشارات زنده کشور است و ۷۵ سال سابقه دارد؛ مهمترین کتاب‌های تاریخ ادبیات دنیا در مجموعه امیرکبیر چاپ شده و مهمترین نویسنده‌ها، ناشران و مترجمان در مجموعه امیرکبیر سابقه دارند.

وی متذکر شد: انتشارات امیرکبیر امسال تقریباً ۱۰۰ کتاب جدید دارد و با ۲۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه فعال است و خودمان هم ۶۰۰ عنوان کتاب را در نمایشگاه عرضه کردیم که استقبال خوبی داشتیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ