ایران و ازبکستان دارای اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیار زیاد و مهم هستند

اقتصاد ایران: معاون اول رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان دارای اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیار زیاد و مهمی هستند که سرمایه عظیمی برای توسعه روابط دو کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در همایش تجاری ایران و ازبکستان اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان دارای اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیار زیاد و مهمی هستند که سرمایه عظیمی برای توسعه روابط دو کشور محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر همکاری‌های خوبی میان ایران و ازبکستان شکل گرفته است، ادامه داد: همکاری‌های خوبی در سال‌های گذشته مبتنی بر اشتراکات میان ایران و ازبکستان مبتنی بر منافع متقابل شکل گرفته است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به دیدارهای رؤسای جمهور ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: این دیدارها نشانه اراده و علاقمندی دو طرف به گسترش و تعمیق روابط است. از بدو استقلال جمهوری ازبکستان هر دو کشور همواره در استحکام روابط سیاسی و فرهنگی و همکاری‌های گسترده تجاری و سیاسی و اقتصادی تلاش داشتند.

عارف روابط تجاری میان ایران و ازبکستان را در سال‌های اخیر پویا دانست و ادامه داد: روابط دوجانبه ایران و ازبکستان از جمله روابط تجاری در سال‌های اخیر پویا و رو به رشد بوده است و حجم دو کشور در سال ۲۰۲۴، ۵۰۰ میلیون دلار بوده است و ما معتقدیم ظرفیت‌های موجود در دو کشور بیش از این است و روابط ۲ کشور قابلیت ارتقا و توسعه بیشتری دارد.

معاون اول رئیس جمهور شناخت از ظرفیت‌های متقابل میان ایران و ازبکستان را زمینه‌ای برای ارتقای روابط دو کشور خواند و گفت: ایجاد ارتباط بین فعالان اقتصادی کشور و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌ها و توجه به حوزه‌های جدید همکاری و در عین حال رفع موانع پیش روی از جمله اقداماتی است که باید برای توسعه همکاری‌های ایران و ازبکستان صورت گیرد.

عارف با اشاره به مذاکراتی که با نخست وزیر در ایروان ترتیب داده بود، یادآور شد: بنابراین است در آینده کوتاهی حداقل مبادلات ایران و ازبکستان را به ۲ میلیارد دلار برسانیم. اولویت اصلی سیاست جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه است و در این راستا توسعه و تقویت همه جانبه روابط با جمهوری ازبکستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی همچنین گفت: شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران و ازبکستان در روز گذشته با حضور نمایندگان بخش دولتی و خصوصی در تهران برگزار شد که ساز و کاری مؤثر برای توسعه روابط به حساب می‌آید.

عارف ضمن تقدیر از نخست وزیر ازبکستان که توسعه جدی روابط و رفع موانع را مورد توجه داشته است، اظهار کرد: وظیفه کمیسیون مشترک پیگیری توسعه روابط است و ممکن است با موانع اداری مواجه شویم که مطابق توافق‌های صورت گرفته آمادگی داریم تا از طریق دولت‌ها در صورت مورد نیاز و همچنین نهادهای قانونگذاری موانع را رفع کنیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: طبق مشترکات دیرینه و حوزه تمدنی مشترک ایران و ازبکستان در حوزه همکاری‌های مشترک تا حدودی کند عمل کرده‌ایم امیدوارم هر دو طرف صدر روابط عالی سیاسی را بدانند تلاش کنند سطح روابط را تا حدی که در شأن دو کشور است، برسانند.

عارف بیان کرد: یک شهروند ایرانی به بسیاری از شهرهای ازبکستان که سفر می‌کند احساس می‌کند در شهرهای کشور خودش واقع شده است. به نظرم متقابلاً شهروندان ازبکستانی نیز در ایران احساس آنکه در یک کشور خارجی حضور دارند را ندارند. ایران خانه دوم مردم ازبکستان است و این فرصت طلایی است و سطح روابط را به بهترین شرایط ممکن برسانیم.

وی با بیان اینکه ما به مبادلات متوازن معتقد هستیم، ادامه داد: باور داریم که نباید روابط تجاری یکسویه باشد به این نحو که اگر تراز تجاری بالا رفت یک طرف ۹۰ درصد و سمت دیگر ۱۰ درصد باشد. باید توسعه متوازن روابط را دنبال کرد و به این منظور مهمترین مسئله شناسایی و شناخت از امکانات متقابل است و معتقد هستیم که اقتصاد دو کشور می‌توانند مکمل هم باشد و باید سعی کنیم که نیازهایمان را از کشور تأمین کنیم و کشور ازبکستان نیز سعی کند نیازهای خود را از کشور ایران تأمین کند.

در حال تکمیل…

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ