۲۵ درصد گوشت تهران توسط عشایر تأمین می‌شود

اقتصاد ایران: دماوند- مسئول اداره امور عشایر دماوند از استقرار بیش از ۵۵۰ خانوار عشایری در مناطق ییلاقی این شهرستان خبر داد.

جاوید زواره، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز کوچ عشایر از اواخر اردیبهشت ماه اظهار کرد: امسال با تخصیص اعتبارات ارزش افزوده و تملک دارایی، اقدامات قابل‌توجهی برای بهبود شرایط زندگی عشایر انجام شده است که از جمله آن‌ها احداث و مرمت ایل‌راه‌ها و ساخت پل برای دسترسی بهتر به مناطق ییلاقی است.

وی افزود: خدمات‌رسانی به عشایر شامل تأمین آرد و سوخت فسیلی، نصب سامانه‌های خورشیدی، ساخت سرویس‌های بهداشتی، نصب آبشخور برای دام‌ها و تأمین علوفه خواهد بود که با اعتبارات بیشتر، کیفیت بهتری دارد.

زواره ادامه داد: کوچ عشایر از اواخر اردیبهشت با توجه به رویش علوفه آغاز و حدود ۲۰ روز طول می‌کشد. در این مدت بیش از ۱۵۰ هزار رأس دام در ییلاقات دماوند مستقر می‌شوند که ۷۰ هزار رأس متعلق به عشایر میهمان و ۸۰ هزار رأس دام بومی است.

وی خاطرنشان کرد: عشایر میهمان شامل ۳۰۰ خانوار از شهرهای سمنان، ورامین، سنگسر، شهرری، پاکدشت، پیشوا و ایوانکی هستند که به ییلاقات دماوند کوچ می‌کنند.

مسئول اداره امور عشایر دماوند با اشاره به پیگیری‌های فرمانداری و راهداری گفت: زیرگذرهای بسته‌شده در محور هراز (محدوده امامزاده هاشم) بازگشایی شد تا عبور و مرور دام‌ها امکان‌پذیر باشد. وی هشدار داد که برخی راه‌های شهری و روستایی، ایل‌راه‌ها را از بین برده‌اند و این موضوع عبور دام‌ها را با خطر مواجه کرده است.

زواره از ساخت مرکز خدمات‌رسانی به عشایر در شرق دشت لار خبر داد و گفت: این مرکز با حضور اکیپ‌های بهداشت، دامپزشکی و منابع طبیعی، خدمات مورد نیاز عشایر را ارائه می‌دهد. همچنین یک فروشگاه تعاونی عشایری برای تأمین مایحتاج آن‌ها در این منطقه راه‌اندازی می‌شود.

وی در پایان از همکاری فرمانداری دماوند، ادارات محیط زیست، راه و ترابری، جهاد کشاورزی و دامپزشکی تقدیر کرد و گفت: ۲۵ درصد گوشت مورد نیاز استان تهران توسط عشایر تأمین می‌شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ