بررسی قدرت یمن در تحمیل معادله محاصره هوایی به صهیونیست‌ها

اقتصاد ایران: یمنی‌ها که در محاصره دریایی علیه رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه موفقیت خود را به اثبات رسانده‌اند، این بار با معادله محاصره هوایی، شوک جدیدی به اشغالگران وارد ساختند و آنها را درباره آینده هوانوردی این رژیم به شدت نگران کرده‌اند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در یک تشدید نظامی قابل توجه، یمنی‌ها بعد از حمله موشکی موثر به فرودگاه بن گوریون در امنیتی‌ترین منطقه تل‌آویو و در حالی که رژیم صهیونیستی تهدید به انجام حملات دردناک علیه یمن می‌کرد، تصمیم غافلگیر کننده خود برای محاصره هوایی علیه این رژیم را اعلام کردند.

این اتفاق بعد از آن افتاد که یک موشک مافوق صوت پرتاب شده توسط یمن، با موفقیت از تشکیلات پدافندی چند لایه ارتش صهیونیستی عبور کرده و در نزدیکی فرودگاه بن گوریون فرود آمد و برای چند ساعت این فرودگاه را که تنها فرودگاه بین المللی رژیم صهیونیستی است، به تعطیلی کشانده و اغلب خطوط هوایی بین‌المللی از تعلیق پروازهای خود به مقصد و از مبدا فرودگاه بن گوریون خبر دادند.

نقاط قوت یمن در تحمیل معادله محاصره هوایی به صهیونیست‌ها

اما این تحولات چندین سوال مهم را مطرح می‌کند: اینکه یمنی‌ها تا چه حد می‌توانند تهدید خود را عملی کنند و واقعیت جدیدی را تحمیل نمایند؟ آیا یمن از توانایی‌های تکنولوژیکی و نظامی برای محاصره هوایی علیه رژیم صهیونیستی و ادامه حملات خود علیه این رژیم برخوردار است و شرکت‌های هواپیمایی تا چه اندازه به این تهدیدها واکنش نشان می‌دهند؟

در این زمینه فابیان هینز، محقق موسسه بین المللی مطالعات راهبردی که قابلیت‌های موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن را رصد کرده معتقد است که جنبش انصارالله موفق شده تا حد زیادی تولید موشک‌ها و پهپادها را در داخل یمن بومی‌سازی کند.

وی گفت: یمنی‌ها از قابلیت عملیاتی بالایی برای پرتاب موشک‌های بالستیک و کروز برخوردارند و از همه مهمتر، نیروهای مسلح یمن از مناطق کوهستانی ناهمواری برای ذخیره و پرتاب موشک‌های خود استفاده می‌کنند که ردیابی این موشک‌ها را برای آمریکا و اسرائیل بسیار دشوار می‌سازد.

این تحلیلگر امور بین الملل خاطرنشان کرد: همین ویژگی‌ها به یمن استقلال بیشتری می‌دهد و توانایی آن را برای انجام یک جنگ فرسایشی منطقه‌ای طولانی مدت بیشتر می‌کند و از حمایت متحدان خود هم در منطقه برخوردار است.

سدریک لیتون، ژنرال بازنشسته آمریکایی نیز به نوبه خود در گفتگو با شبکه سی ان ان در واکنش به حمله موشکی اخیر یمن به فرودگاه بن گوریون اظهار داشت: اگر موشک شلیک شده از یمن واقعاً یک موشک مافوق صوت بوده باشد، بیانگر یک جهش تکنولوژیکی قابل توجه در قدرت نظامی این کشور است.

این ژنرال آمریکایی تاکید کرد: این معادلاتی که یمنی‌ها رقم زده‌اند بازی را در منطقه تغییر می‌دهد؛ زیرا تشکیلات پدافندی اسرائیل برای موشک‌های مافوق صوت به ویژه این نوع موشک یمن که به نظر می‌رسد به 16 برابر سرعت صوت می‌رسد و بسیار مانورپذیر است، طراحی نشده‌اند. اگر یحیی سریع، سخنگوی نظامی یمن در ادعای خود مبنی بر مافوق صوت بودن موشکی که به فرودگاه بن گوریون شلیک شد، درست بگوید، تغییرات عمده‌ای در منطقه رخ خواهد داد؛ نه تنها از نظر قابلیت‌های تهاجمی یمنی‌ها بلکه از این نظر که اسرائیل قطعاً نیاز به تغییر در عملکرد تشکیلات پدافندی خود دارد.

قدرت موشکی و پهپادی یمن

یمنی‌ها در جریان جنگی که نزدیک به یک دهه با ائتلاف متجاوز عربی- آمریکایی داشتند، قابلیت‌های موشکی و پهپادی شگفت‌انگیزی از خود به نمایش گذاشتند، اما اطلاعات دقیقی در مورد تعداد و نوع موشک‌ها و پهپادهایی که یمنی‌ها در زرادخانه خود دارند در دست نیست. البته ارزیابی‌هایی در این زمینه وجود دارد و ناظران امور نظامی در منطقه معتقدند، یمنی‌ها پهپادهای انتحاری در اختیار دارند که کلاهک‌های انفجاری سنگینی دارد و از سیستم هدایتی جی پی اس برای هدف قرار دادن مواضع مورد نظر استفاده می‌کند.

یمن , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

بر این اساس، برد برخی پهپادهای یمن به بیش از 2000 کیلومتر می‌رسد و به آنها اجازه می‌دهد اهدافی را در دوردست‌ها همچون تل آویو تهدید کنند. به طور کلی یمنی‌ها زرادخانه متنوعی دارند که آنها را قادر می‌سازد حملاتی را در بردهای مختلف و با دقت بالا انجام دهند.

فابیان هینز، پژوهشگر مرکز مطالعات بین‌المللی راهبردی در این زمینه اظهار داشت: اگرچه همه موشک‌های یمنی‌ها خیلی دقیق نیستند و اغلب حاشیه خطای صدها متری دارند، اما هدف قرار دادن یک منطقه حساس و وسیع مانند فرودگاه بن گوریون بیانگر تهدید بالای موشک های یمنی بوده و مقامات اسرائیلی را مجبور به تعطیلی فرودگاه و لغو پروازها توسط خطوط هوایی می‌کند.

چرا صهیونیست‌ها از مقابله با موشک‌های یمن عاجزند؟

ران بن یشای، تحلیلگر نظامی صهیونیست در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت هم به نوبه خود اعلام کرد که توانایی مداوم یمنی‌ها در پرتاب موشک به چندین عامل مربوط است؛ از جمله اینکه سکوهای پرتاب این موشک‌ها متحرک هستند و هر بار از مکانی متفاوت در سراسر سرزمین وسیع یمن پرتاب می‌شوند و همین امر شناسایی و رهگیری آنها را بسیار دشوار می‌سازد. یمنی‌ها به شکل غیرمتمرکز عمل می‌کنند و عمدتاً به عناصر قبیله‌ای پراکنده و دور از هم متکی هستند و بنابراین شناسایی طرف‌هایی که اقدام به پرتاب موشک‌ها می‌کنند بسیار سخت است.

این تحلیلگر صهیونیست افزود: یمن کشوری توسعه نیافته با زیرساخت‌های ضعیف کامپیوتری و ارتباطی است و همین مسئله جمع آوری اطلاعات و نظارت بر فعالیت‌های آنها در پرتاب را بسیار پیچیده می‌کند. در نتیجه تهدید گذرگاه‌های دریایی در تنگه باب المندب توسط یمن علیه اسرائیل حتی بعد از گذشت بیش از یک ماه و نیم از حملات آمریکا علیه یمن هرگز کاهش نیافت.

تعلیق فعالیت خطوط هوایی بین‌المللی در تل‌آویو

در حالی که اختلال در فرودگاه بن گوریون به دلیل حمله موشکی یمن ساعات زیادی طول نکشید، اما تاثیر آن بر ترافیک هوایی تا چند روز ادامه یافت؛ زیرا خطوط هوایی بین‌المللی مراقب هستند که در مواقع خطرات امنیتی از فعالیت خودداری کنند و همچنین هزینه بیمه پرواز آنها در این شرایط هم به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد.

بعد از اینکه بسیاری از خطوط هوایی بین‌المللی پروازهای خود را در روز یکشنبه در فلسطین اشغالی متوقف کردند، چندین شرکت اعلام کردند که تعلیق پروازهای آنها به مقصد و از مبدا تل‌آویو تا اطلاع ثانوی تمدید می‌شود و طبق گزارش رسانه‌های عبری، هزاران اسرائیلی در خارج سرگردان ماندند و نتوانستند به تل‌آویو برگردند.

یمن , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

روزنامه اقتصادی کالکالیست رژیم صهیونیستی اعلام کرد که گروه لفوت هانزا شامل خطوط هوایی سوئیس، اتریش، بروکسل و یورو وینگز تعلیق پروازهای خود به اسرائیل (فلسطین اشغالی) را تا 11 مه تمدید کرده‌اند و خطوط هوایی ایتالیا هم تا همین تاریخ پروازهای خود را به اسرائیل (فلسطین) اشغالی به حالت تعلیق درآورده است.

خطوط هوایی بین المللی مختلف از جمله ایر مجارستان، بریتیش ایرویز، دلتا ایرلاینز، رایان ایر، کانادا ایر، فرانس ایر، ایندیا ایر، آیرومکسیکو و یورو وینگیز هم از 5 تا 9 مه پروازهای خود را به فلسطین اشغالی به حالت تعلیق درآورده بودند.

روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت گزارش داد که هزاران اسرائیلی به دلیل اختلال گسترده در پروازهای بین‌المللی در خارج سرگردان هستند و این امر باعث شد شرکت هواپیمایی العال اسرائیل سقف قیمت بسیار پایینی را برای پروازهای یک طرفه به فرودگاه بن گوریون تعیین کند تا به بازگشت این افراد سرگردان کمک کند.

محاصره هوایی همزمان با شوک آتش بس یمن و آمریکا به اسرائیل

استفاده از موشک پیشرفته یمنی در هدف قرار دادن فرودگاه بن گوریون همزمان با تشدید حملات نظامی وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و تشدید تجاوزات آمریکا به یمن بود. بنابراین فرود یک موشک با کلاهک انفجاری سنگین در نزدیکی فرودگاه بن گوریون که چاله‌ای به عمق ده‌ها متر ایجاد کرد، یک پیام تهدید آمیز موثر بود تا رژیم صهیونیستی را وادار به ارزیابی مجدد خود از توانایی‌های محور مقاومت کند.

همچنین قابل توجه است که به فاصله بسیار کوتاهی از این حمله موشکی یمن و در حالی که رژیم صهیونیستی روی آمریکا برای انجام حملات سنگین علیه یمن و منصرف کردن این کشور از موضع خود در حمایت از غزه حساب باز کرده بود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خبری غافلگیر کننده برای اسرائیلی‌ها اعلام کرد که به ارتش آمریکا دستور داده است حملات خود علیه یمن را متوقف کنند.

نکته مهم در توافق آتش بس میان آمریکا و یمن این است که همانطور که مقامات یمنی تاکید کردند، رژیم صهیونیستی جایگاهی در این توافق ندارد و آتش بس شامل عملیات‌های یمن ضد رژیم صهیونیستی نمی‌شود و این عملیات‌ها تا زمان پایان محاصره غزه ادامه خواهد داشت.

چرا محاصره هوایی یمن علیه صهیونیست‌ها موفق خواهد بود؟

اما آینده تهدید یمن برای هوانوردی رژیم صهیونیستی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها روند جنگ در غزه است.

عاموس هرئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه عبری هاآرتص در این راستا اظهار داشت: موفقیت‌های بیشتر یمنی‌ها آسیب جدی به بازار اسرائیل وارد می‌کند و روابط با جهان خارج در سطح شرکت‌های هواپیمایی را حداقل تا چند ماه مختل می‌سازد.

وی افزود: موفقیت حماس در پرتاب یک موشک به منطقه‌ای در نزدیکی دیوار بیرونی فرودگاه بن گوریون در سال 2014 کافی بود تا اداره هوانوردی آمریکا تعلیق دو روزه پروازها به اسرائیل (فلسطین اشغالی) را اعلام کند و این حمله یکی از شدیدترین ضرباتی بود که اسرائیل در آن جنگ متحمل شد. این در حالی است که یمنی‌ها در سطح قدرت موشکی و پهپادی بسیار قوی‌تر از حماس هستند.

یمن , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

این تحلیلگر صهیونیست خاطرنشان کرد: به نظر نمی‌رسد که هیچ اقدامی بتواند یمنی‌ها را وادار به تغییر سیاستشان کند و همانطور که دیدیم آمریکا بعد از گذشت بیش از یک ماه و نیم از حملات شدید خود علیه یمن نتوانست مواضع این کشور را تغییر دهد و در نهایت مجبور به آتش بس شد.

بنابراین با توجه به مواردی که به آن اشاره کردیم و همچنین چند عامل موثر دیگر می‌توان گفت یمنی‌ها قدرت تحمیل معادله خود در محاصره هوایی علیه رژیم صهیونیستی را دارند.

در سطح روند جنگ غزه، با توجه به ناتوانی صهیونیست‌ها در تحمیل توطئه‌های خود از جمله آوارگی اجباری مردم غزه و خلع سلاح مقاومت، رژیم اشغالگر تصمیم به طولانی‌تر کردن جنگ غزه گرفته و این یعنی تشدید تنش‌ها ادامه خواهد داشت و همزمان با آن یمنی‌ها هم به محاصره دریایی و هوایی و عملیات‌های خود ضد رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

از طرف دیگر، با وجود اینکه نیروهای مسلح یمن از ماه‌های طولانی در نبرد حمایت از غزه حضور دارند، اما همچنان به پرتاب موشک‌ها و پهپادها به سمت فلسطین اشغالی ادامه می‌دهند و در مقابله با تجاوزات آمریکا و انگلیس نیز هم عملکرد قابل قبولی از خود نشان دادند. این امر بیانگر انعطاف پذیری یمنی‌ها و سازگاری آنها با شرایط است و نشان می‌دهد آنها به منبع تسلیحاتی خود اطمینان دارند.

همانطور که اشاره کردیم مقامات یمنی تاکید کردند آتش بس میان این کشور با آمریکا شامل رژیم صهیونیستی نمی‌شود و تا زمانی که اسرائیل به جنگ و محاصره علیه غزه ادامه دهد، یمنی‌ها هم به عملیات‌های خود ضد این رژیم ادامه خواهند داد و این عملیات‌ها گسترش نیز می‌یابد. به این ترتیب یمنی‌ها حتی در جنگ روانی و رسانه‌ای هم موفق عمل کرده‌اند و اختلاف میان مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی را برجسته می‌کنند که تاثیر عمیقی بر روحیه اسرائیلی‌ها دارد.

به همین دلیل بود که آمید سگال، روزنامه نگار برجسته صهیونیست در واکنش به عدم وجود جایگاهی برای اسرائیل در توافق آتش بس آمریکا یمن گفت: «ترامپ از طریق اعلام آتش بس با یمن پیامی به کل منطقه فرستاد؛ با این مضمون که به اسرائیل حمله کنید و هر کاری خواستید انجام دهید، تنها با آمریکا کاری نداشته باشید، اگر من ایرانی بودم این برداشت را از موضع ترامپ در مورد آتش بس با یمن می‌کردم».

بر همین اساس، ناظران امور معتقدند که باید منتظر حملات مکرر بیشتر یمنی‌ها به زیرساخت‌های حیاتی رژیم صهیونیستی از جمله فرودگاه‌ها باشیم و حتی خود منابع امنیتی اسرائیل هم درباره احتمال حملات یمن به زیرساخت‌هایی همچون شبکه برق ابراز نگرانی کرده‌اند. این به معنای اختلال بیشتر در هوانوردی رژیم صهیونیستی و افزایش فشارهای داخلی و خارجی بر کابینه، ارتش و جامعه اسرائیل خواهد بود تا جنگ غزه را متوقف کند.

در نتیجه یمنی‌ها می‌توانند به طور متناوب فعالیت در حریم هوایی رژیم صهیونیستی را مختل کنند و البته این امر با مفهوم سنتی منطقه پرواز ممنوع که مستلزم برتری نظامی و قدرت آتش طرف اعمال کننده آن است، فاصله دارد و این یعنی یمنی‌ها علی رغم قدرت نظامی بالای طرف صهیونیستی که تحت حمایت نامحدود آمریکاست، می‌توانند معادله محاصره هوایی علیه اسرائیل را با موفقیت تحمیل کنند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ