تداوم شرایط فعلی مصرف انرژی تحقق اهداف شعار سال راباچالش مواجه می کند
اقتصاد ایران: زنجان-نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: ادامه شرایط فعلی در مصرف انرژی تحقق اهداف شعار سال را با چالش مواجه خواهد کرد که برای پیشگیری از این امر تدابیر لازم اتخاذ شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی طاهری در نشست خبری با اصحاب رسانه استان زنجان با بیان اینکه ادامه ادامه شرایط فعلی در مصرف انرژی تحقق اهداف شعار سال را با چالش مواجه خواهد کرد که برای پیشگیری از این امر تدابیر لازم اتخاذ شده است، گفت: دغدغه اصلی ما در حوزه برق، تأمین نیاز صنایع و واحدهای تولیدی است. در همین راستا، در جلساتی که با مسئولان وزارت نیرو و حتی ریاستجمهوری داشتهام، خواستار اتخاذ تصمیماتی منصفانه و منظم در زمینه مدیریت قطعیها شدهام.
وی با بیان اینکه قطعیهای اخیر عمدتاً در بخش تولید و صنعت رخ داده و در حوزه خانگی به مراتب کمتر بوده است، افزود: تأکید ما بر این است که قطعیها از حد میانگین کشوری بیشتر نباشد و بهصورت ناعادلانه توزیع نشود. در غیر این صورت، امکان دارد مناطقی که مطالبهگری کمتری دارند، متضرر شوند.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خاموشیها نباید به صورت ناعادلانه و بیش از میانگین کشوری در استان زنجان اعمال شود، گفت: برنامهریزی در خاموشیها باید به گونهای باشد که صنایع بتوانند زمانهای قطعی را از پیش بدانند تا برای آن برنامهریزی کنند؛ حتی پیشنهاد دادهایم به جای قطع کامل برق، کاهش مصرف به صورت توافقی اجرا شود.
طاهری با بیان اینکه استان زنجان در زیرساختهای برق کشور جایگاه ویژه ای دارد، ادامه داد: مرکز دیسپاچینگ برق کشور در دو نقطه تهران و زنجان واقع شده است. در صورت بروز حوادث یا تهدیدات سایبری، زنجان نقش پشتیبان و حیاتی در مدیریت شبکه برق کشور ایفا میکند.
عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی گفت: سامانههای مهمی از جمله سختافزارهای فروشگاهی و نرمافزارهای مالی پیشرفته در زنجان طراحی شدهاند. این نشاندهنده توانمندی بالای استان در حوزههای فناورانه است.
طاهری بابیان اینکه ناترازی انرژی به یک چالش جدی در کشور تبدیل شده است، افزود: اثرات منفی این ناترازی بر بخشهای مختلف اقتصادی نمود دارد و سال گذشته به دلیل ناترازی برق، حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان خسارت به بخشهای صنعت و معدن وارد شد و در حوزه گاز، این رقم به ۳۰۳ هزار میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: با توجه به شروع قطعی برق در سال جدید، پیشبینی میشود که این مشکلات در سال جاری شدیدتر شود.
ناترازی انرژی به ویژه در بخش گاز بسیار گسترده و نگرانکننده است
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ناترازی انرژی به ویژه در بخش گاز بسیار گسترده و نگرانکننده است، گفت: حدود ۷۵ درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است و در حال حاضر کمبود قابل توجهی در تولید برق داریم.
طاهری با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود ۱۷ هزار مگاوات برق مواجهایم که باید برای آن چارهاندیشی شود، افزود: با توجه به محدودیتهای موجود در منابع انرژی، اگر بخواهیم به بحث سرمایهگذاری به عنوان یکی از اولویتهای اصلی پرداخته و تولید را افزایش دهیم، این کار در شرایط فعلی که ناترازی داریم، چندان امکانپذیر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه با شرایط موجود، نمیتوانیم به راحتی تولید را افزایش دهیم، ادامه داد: در بین مشکلات موجود، بحران گاز از دیگر بحرانها خطرناکتر است. زیرا تقریباً همه برق کشور از طریق گاز تولید میشود، به همین دلیل حل بحران گاز یک اولویت اصلی است.
عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی راهاندازی سامانه شناسنامه انرژی برای افراد حقیقی و حقوقی را ازاقدامات اصلی دولت برای مدیریت ناترازی انرژی در کشور عنوان مردو با بیان اینکه این سامانه به شفافیت مصرف انرژی کمک میکند و میتواند از طریق ایجاد آگاهی در مصرفکنندگان، مصرف انرژی را کاهش دهد، گفت: تجربههای قبلی نشان داده که با شفافیت و نظارت، مصرف انرژی به طور چشمگیری کاهش یافته است.
طاهری با اشاره به ازسرگیری عملیات اجرایی سد مشمپا پس از چند سال توقف، گفت: این پروژه پس از رفع موانع محیطزیستی، با حمایت دولت و بخش خصوصی، دوباره فعال شده است.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گفت: سد مشمپا در تأمین آب شرب استان بسیار مهم است و با اجرای کامل این پروژه، بخش بزرگی از مشکل تأمین آب شرب در استان، بهویژه در مناطق دچار تنش آبی، برطرف خواهد شد.
طاهری افزود: انتقال ۵۰ میلیون متر مکعب آب به شهر زنجان برای تأمین آب شرب در افق ۲۵ سال آینده از جمله اهداف اجرای سد مشمپا است.
نماینده مجلس ایران در ادامه با اشاره به سفر آتی ترامپ رئیس جمهور آمریکا به کشورهای عربی و تلاشهای رسانهای او برای تغییر نام خلیج فارس، گفت: این اقدام با واکنش قاطع طیفهای مختلف در ایران مواجه شد و خود ترامپ نیز مجبور به عقبنشینی شد.
لزوم کاهش تلاطمهای اقتصادی در کشور
طاهری بر لزوم کاهش تلاطمهای اقتصادی در کشور تاکید کرد، افزود: باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که، چه در شرایط مثبت و چه منفی، اقتصاد کشور از ثبات نسبی برخوردار باشد و ابزارهای قدرت کشور تقویت شوند؛ در غیر اینصورت ضعف محسوب خواهد شد.
وی ادامه داد: نباید جامعه را تا حد امکان در این خصوص شرطی کرد و تلاطمهای اقتصادی کشور را باید کاهش داد و حل مسائل داخلی بدون لحاظ کردن مذاکرات مهم است چون ما از این مذاکرات به دنبال آورده داخلی نیستیم.
عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش فروش نفت ایران به سطح ۱.۷ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز، این موضوع را نشانهای از شکست تحریمهای آمریکا عنوان کرد و گفت: باید ظرفیتهای کشور را حفظ و تقویت کنیم، نه اینکه آنها را در سایه مذاکرات کمرنگ کنیم.
طاهری افزود: تفاوت رویکرد تیم فعلی با تیم دولت قبل در این است که بهدنبال بهرهبرداری انتخاباتی از مذاکرات نیستند، بلکه مسائل داخلی را بدون وابستگی به نتیجه مذاکرات پیگیری میکنند.
وی از احتمال برگزاری دور چهارم مذاکرات در مسقط در روز یکشنبه خبر داد و گفت: هنوز این موضوع قطعی نشده است، اما جریان مذاکرات با حفظ منافع ملی ادامه دارد.