جزئیات طرح فریبکارانه اسرائیل برای ادامه جنگ گرسنگی در غزه
اقتصاد ایران: رژیم صهیونیستی در سایه فشارهای بینالمللی گسترده به دلیل قحطی در غزه، طرح فریبکارانهای با حمایت آمریکا برای توزیع کمکها در غزه ارائه داده که مطابق با منافع امنیتی و سیاسی این رژیم بوده و در چارچوب ادامه جنگ گرسنگی علیه مردم غزه است، نه پایان آن.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در میان انتقادات گسترده جهانی از جنگ گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، این رژیم طرح فریبکارانه جدیدی برای توزیع کمکهای بشردوستانه در این باریکه ارائه داده که با مخالفتهای گسترده بینالمللی و گروههای فلسطینی همراه بوده است و آنها معتقدند که این طرح به هیچ وجه پاسخگوی بحران جاری در غزه نیست و گرسنگی و فقر را در اینجا تداوم میبخشد.
فقر مطلق همه مردم غزه
این طرح فریبکارانه رژیم اشغالگر با حمایت آمریکا در زمانی ارائه میشود که بیش از 2 میلیون فلسطینی در نوار غزه از ناامنی غذایی رنج میبرند و فاقد ابتداییترین مایحتاج زندگی هستند. سازمانهای اقتصادی و حقوق بشری بینالمللی معتقدند که این طرح اسرائیل چیزی بیش از تلاش برای اعمال کنترل کامل بر جریان کمکها در راستای اهداف سیاسی و امنیتی این رژیم نیست.
در حال حاضر، بیش از 95 درصد ساکنان غزه و یا به عبارت دیگر همه مردم در این باریکه به کمکهای غذایی وابسته هستند و البته قبل از جنگ هم غزه در محاصره رژیم صهیونیستی قرار داشت و دست کم 30 درصد مردم برای بقا نیاز به کمکهای غذایی داشتند. این یک شاخص فاجعه بار از آسیب پذیری اقتصادی خانوادههای فلسطینی در غزه است و نرخ بیکاری در اینجا به 83 درصد افزایش یافته و نرخ فقر هم از 90 درصد فراتر رفته است.
جزئیات طرح فریبکارانه صهیونیستها درباره توزیع کمکها در غزه
چند روز قبل، کابینه رژیم صهیونیستی طرحی را برای توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه از طریق شرکتهای خصوصی آمریکایی تصویب کرد که ظاهرا برای جلوگیری از رسیدن کمکها به حماس است، اما اهداف دیگری پشت پرده آن قرار دارد.
روزنامه عبری جروزالم پست گزارش داد: طبق این طرح اسرائیل چند شرکت آمریکایی کمکهای غذایی را در نوار غزه توزیع میکنند و روزانه 100 کامیون وارد این باریکه خواهد شد، در حالی که در دوره آتش بس 600 کامیون روزانه وارد میشد.
شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: در حالی که طبق ارزیابیهای بینالمللی، نوار غزه به روزانه بین 800 تا 1000 کامیون حامل کمکهای انسانی نیاز دارد، اسرائیل طبق طرح جدید خود فقط به یک ششم کامیونها اجازه ورود خواهد داد که صراحتاً به معنای ادامه بحران گرسنگی در غزه است و خبری از پایان دادن به این بحران وجود ندارد.
این شبکه صهیونیستی افزود: هدف از این طرح، تامین حداقل نیازهای غذایی ساکنان غزه است و کمکها قبل از ژوئن آینده یا شاید مدت طولانیتری در زمانی که قحطی جمعیت نوار غزه را نابود میکند، وارد این باریکه نخواهد شد.
مخالفت گسترده بینالمللی با برنامه فریبکارانه اسرائیل
سازمان ملل متحد در واکنش به این طرح مبهم و فریبکارانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هیچ یک از آژانسها و سازمانهای امدادی غیردولتی فعال در غزه با طرح اسرائیل برای توضیح کمکهای انسانی در اینجا موافق نیستند و در این زمینه همکاری نخواهند کرد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا- مدیترانه در این زمینه اعلام کرد که طرح اسرائیل مبتنی بر کنترل کامل بر چرخه کمکهای بشردوستانه، از تعیین ماهیت کمکها، مقدار آن و ساز و کار ورود به غزه گرفته تا مکانهای ذخیره سازی ساز و کار توزیع و تعیین گروههایی که مجاز به دریافت این کمکها هستند، است. این نشان میدهد که اسرائیل آشکارا قصد دارد جنگ گرسنگی خود علیه مردم غزه را مدیریت کند نه اینکه به آن پایان دهد.
اسماعیل الثوابته، مدیر کل دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه گفت: طرح فریبکارانه دشمن صهیونیستی برای توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه با هدف تحمیل ساز و کار این رژیم برای توزیع کمکها از طریق مراکز تحت کنترل ارتش اشغالگر و طبق شرایط امنیتی دلخواه این رژیم است.
وی در گفتگو با العربی الجدید اظهار داشت: این یک طرح خطرناک بوده و در پی تبدیل کمکها از یک تلاش بشردوستانه بیطرفانه، به ابزاری برای باج گیری سیاسی و مجازات جمعی است که کاملاً با اصول اساسی اقدامات بشردوستانه مبتنی بر بیطرفی مغایرت دارد.
این مقام دولتی غزه تاکید کرد: طرح اسرائیل نقض آشکار کنوانسیون چهارم ژنو است که به وضوح یک طرف اشغالگر را از سوء استفاده از نیازهای بشردوستانه برای دستیابی به اهداف نظامی و سیاسی منع میکند. اسرائیل به اعمال سازوکار توزیع کمکها با هدف تداوم سیاست محاصره و گرسنگی و استفاده مخرب از کمکهای انسانی به عنوان ابزاری برای فشار نظامی و سیاسی ادامه میدهد و این رویکرد، کل سیستم بشردوستانه را بیثبات کرده و جان صدها هزار غیرنظامی را در معرض خطر بیشتری قرار میدهد.
سمیر ابومدله، کارشناس امور اقتصادی هم به نوبه خود اظهار داشت که محاصره تحمیلی اسرائیل بر نوار غزه یک جنایات جنگی و نسل کشی مداوم علیه غیرنظامیان است. برنامههایی که ماههاست توسط رسانههای عبری در مورد توزیع کمکها در غزه تبلیغ میشود، فاقد منطق بوده و مبتنی بر راهکارهای واقعی نیست.
وی تصریح کرد: صحبتهای اسرائیل در مورد ایجاد یک منطقه بشردوستانه برای توزیع کمکها، با اصول و حقوق اولیه انسانی مغایرت دارد. این اقدام در چارچوب پاسخی موثر به بحران ر و به وخامت انسانی در غزه نیست، بلکه تلاشی برای دور زدن فشارهای فزاینده بینالمللی علیه اسرائیل به دلیل بحران قحطی در غزه است.
وی تاکید کرد: سازمانهای بینالمللی فعال در غزه، قاطعانه از مشارکت در این طرح که نقض آشکار قوانین بینالمللی و ادامه جنگ عامدانه گرسنگی علیه مردم غزه است، خودداری میکنند. در حال حاضر صدها کامیون پشت گذرگاههای غزه ماندهاند و ارزیابیها نشان میدهد که تقریباً 70 درصد این کمکها به دلیل آسیب یا انقضا دیگر قابل استفاده نیستند.
این کارشناس عرب زبان در امور اقتصادی در پایان اظهار داشت: تنها راهکار واقعی برای حل بحران انسانی در غزه، بازگشایی کامل گذرگاهها و ورود بیوقفه کمکهاست. طرح ایجاد منطقه بشردوستانه در غزه کمکی به مردم این منطقه نمیکند و دامی است که جان صدها هزار نفر را به خطر میاندازد.
انتهای پیام/