دههها هزار طلبه از ۱۳۰ کشور در جامعةالمصطفی تحصیل میکنند
اقتصاد ایران: رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: دهها هزار طلبه خارجی از ۱۳۰ کشور جهان در جامعةالمصطفی العالمیه تحصیل میکنند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی روز پنجشنبه در همایش تخصصی حوزه و عرصه بینالملل که در دومین روز همایش بین المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: حوزه علمیه قم آخرین حلقه برجسته زنجیره طلایی و نورانی حوزههای علمیه است که امروز نقش محوری در حوزههای علمیه ایفا میکند و به لحاظ تعداد فضلا، اساتید و شخصیتهای علمی و تنوع دانشهایی که در این حوزه ارائه میشود و ارتباط گستردهای که این حوزه با مراکز علمی مختلف در داخل و خارج کشور دارد و نقش آفرینی که در صحنههای اجتماعی و بین المللی ایفا میکند برجسته است.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه ریشههای عمیقی دارد، تصریح کرد: پس از مهاجرت اشعریون به قم یک مدرسه علمیه پربرکت شکل گرفت که فعالیت این مدرسه نزدیک دو قرن طول کشید. این حوزه علمیه با درخشش فوق العاده ای که در تاریخ علوم اسلامی دارد از نقاط برجسته محسوب میشود.
وی توسعه علمی و دانشی در یکصد سال به ویژه پس از انقلاب اسلامی در حوزه علمیه قم اتفاق افتاده را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: ورود حوزه علمیه قم به دانشهای تخصصی اسلامی که در گذشته کمتر به آنها پرداخته میشد از جمله دانشهای تفسیر، کلام، فلسفه، تاریخ و… اختصاصهایی است که حوزه علمیه قم در نیم قرن اخیر به آن دست پیدا کرده است.
حجتالاسلام عباسی ورود به حوزه علوم انسانی با نگاه دینی و الهی را یکی دیگر از برجستگیهای حوزه علمیه قم ذکر کرد و افزود: علوم انسانی، علوم فرهنگی و تمدنی است. تمدن امروز هم پایههای خودش را در علوم انسانی برآمده از مبانی تمدنی و فرهنگی خودش قرار داده است. اگر ما داعیه دار ایجاد یک تمدن جدید الهی به بشر هستیم به این مساله باید توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تمدن برآمده از مبنای قرآنی قویترین تمدن است، بیان داشت: ما داعیه دار ارائه این تمدن به بشریت هستیم و رسالت حوزههای علمیه ارائه این تمدن است بنابراین علوم باید با چنین نگاهی بازتولید و به عالم ارائه شود. این کاری است که حوزه علمیه قم در ۵۰ سال اخیر دنبال کرده است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه حضور و نقش آفرینی بین المللی حوزه علمیه قم را مورد توجه قرار داد و گفت: حوزههای علمیه قبل از انقلاب اسلامی در انزوای تحمیلی قرار داشتند. حاکمیتها به گونهای طراحی کرده بودند که حوزهها در یک محدوده خاص منحصر شوند و حتی امکان ارتباط گیری با سایر مراکز علمی را نداشته باشند. البته برخی اقدامات صورت گرفت و افرادی به صورت محدود اعزام میشدند ولی آنچه که امروز در ادامه حرکت این حوزه شکوفا پس از انقلاب اسلامی در عرصه بین المللی پیدا کرده است سابقه ندارد.
وی با بیان اینکه چراغ حوزه علمیه قم با تلاش آیت الله العظمی حائری روشن شد، افزود: قبل از انقلاب اسلامی تعداد اندکی طلاب از حدود ۱۲ کشور در حوزه علمیه قم حضور داشتند. در تحول بزرگ بین المللی که پس از انقلاب اسلامی اتفاق افتاد شاهد شکل گیری مراکز علمی مختلفی در دنیا هستیم.
حجتالاسلام عباسی اظهار کرد: جامعه المصطفی اکنون پذیرای دهها هزار طلبه از بیش از ۱۳۰ ملیت است که نزدیک ۴۰ درصد از این جمعیت را خواهران تشکیل میدهد. این ظرفیتهای بین المللی به برکت انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است.