افتتاح دومین پالایشگاه پلاسمای کشور باظرفیت پالایش۳۰۰۰۰۰لیتر
اقتصاد ایران: دومین پالایشگاه پلاسما در کشور با سرمایه گذاری یک شرکت دانشبنیان فعالیت خود را آغاز کرد. این سایت در شهرک صنعتی نظرآباد تأسیس شده و ظرفیت اولیه آن ۱۵۰ هزار لیتر پالایش پلاسما در سال است که در مراحل بعدی، این ظرفیت تا ۳۰۰ هزار لیتر افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در دنیا، صنعت پلاسما یکی از صنایع بسیار مهم و حیاتی به شمار میآید. محصولاتی که از این صنعت مشتق میشوند، برای بیماران اهمیت فراوانی دارند و کمبود آنها میتواند جان بسیاری از بیماران را به خطر بیندازد. تنها کشورهای معدودی در جهان صاحب این تکنولوژی و دانش فنی هستند.
امروز طی مراسمی با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دومین پالایشگاه پلاسما در کشور با سرمایه گذاری یک شرکت دانشبنیان فعالیت خود را آغاز کرد.
این سایت در شهرک صنعتی نظرآباد تأسیس شده و ظرفیت اولیه آن 150 هزار لیتر پالایش پلاسما در سال است. در مراحل بعدی، این ظرفیت تا 300 هزار لیتر افزایش خواهد یافت.
براساس اعلام مسئولان این شرکت دانشبنیان، دستگاههای کروماتوگرافی که در این پالایشگاه بهکار رفتهاند، برای نخستینبار در ایران در سطوح بالا طراحی و ساخته شدهاند.
این کار توسط متخصصان داخلی انجام شده و میتوان گفت حدود 95 درصد از کل تجهیزات مورد استفاده در این سایت، بهطور کامل توسط متخصصین ایرانی تولید و در شرکتهای داخلی ساخته شدهاند.
در این مراسم، متولیان، مدیرعامل شرکت دانشبنیان نوژین زیست فارمد اظهار کرد: IVIG و آلبومین دو محصول پرفروش کشور هستند و بنابراین تولید آنها در داخل کشور اهمیت بسیار زیادی دارد. این داروها به همراه فاکتور 8 در گروهی از بیماریها از جمله هموفیلی، شوک ها، سوختگی ها سیروز کبدی، نقص ایمنی و بیماریهای روماتولوژی و ...نقش درمانی حیاتی دارند.
وی با اشاره به بازار 4.5 هزار میلیارد تومانی آیویآیجی و آلبومین تصریح کرد: در منطقه، درحالی که 21 درصد از جمعیت دنیا در خاورمیانه متمرکز است، تنها 4 درصد آیویآیجی جهان مصرف میشود که میزان پایینی است. میزان مصرف IVIG حدود 6 کیلوگرم به ازای هر یک میلیون نفر در خاورمیانه است، در سال 1403 در ایران میزان مصرف آیویآیجی 31 کیلوگرم به ازای هر یک میلیون نفر بوده است که از میانگین مصرف در منطقه بالاتر و نشاندهنده دسترسی بهتر کشور به این دارو است.
وی افزود: سالانه 70 میلیون لیتر پلاسما در جهان جمعآوری میشود که 70 درصد آن در آمریکاست و بنابراین نیاز داریم خودمان نیز پلاسما را در داخل کشور تامین کنیم، از آنجا که میزان نیاز سالانه کشور ما به پلاسما 1.4 میلیون لیتر است این پالایشگاه راهاندازی شده تا گام مثبتی در راستای خودکفایی در جمعآوری و پالایش پلاسما برداشته شود.
محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در این مراسم اظهار کرد: در کشور ما تدابیری که نیاز است در سطح کلان اتخاذ شود گاها در مسیر دچار چالشهایی میشود. هنوز در حوزه جمعآوری پلاسما درگیر یک چالش هستیم و آن این باور است که این کار یک امر حاکمیتی است. باید این نکته به صورت جدی حل شود زیرا مقام معظم رهبری نیز بارها بر نقش بخش خصوصی در صنعت و اقتصاد تاکید کردهاند، اکنون دو مرکز جمع آوری پلاسما در کشور به دلیل تعارض بین بخش دولتی و خصوصی پلمب شده استو موضوعاتی مانند اختلاف نظر بخش دولتی یا خصوصی و اهدا پلاسما باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
وی یادآور شد: میانگین رشد اقتصادی در طول تمام برنامههای کشور 2.8 درصد بوده درحالی که هدفگذاری در برنامههای توسعه کشور 8 درصد بوده است. همگونی و همکاری در سطح ملی باید شکل بگیرد و برای رسیدن به هدفها در این حوزه نیاز به نگاه ملی است.
انتهای پیام/