غدیر؛ نقشه راه و طنین صدای رسالت در قامت ولایت
اقتصاد ایران: ساری- غدیر نقطه محوری و قله بلندی است تا صدای رسالت را در قامت ولایت تا قیامت طنین انداز کند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: واقعه غدیر خم، حادثهای تاریخی نیست، بلکه نقطهای محوری در هندسه هدایت بشریت است، سخن از غدیر سخن از قلهی بلندی است که از دل دشت سوزان برخاست، تا صدای رسالت در قامت ولایت، تا قیامت طنینافکن شود.
غدیر، آینهای است که در آن، حقیقت خود را مییابیم و علی علیه السلام، ولیّ جان ما تا قیامت است، باید با تمام وجود بگوییم: «من کنتَ مولاه، فهذا علی مولاه!» و نام علی علیه السلام را در دل و زبان زنده بداریم؛ که در روزگار تردید، ولایت علی علیه السلام، خیمه یقین ما است.
مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (سلام الله علیها) ساری در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: غدیر خم مسیر امامت و هدایت راستین را برای بشریت رقم زد و فصل جدیدی از عدالت و ایمان گشود.
حجتالاسلام رضا حسین زاده افزود: در واپسین ساعات عمر رسالت، فرمان الهی در سوره مائده نازل شد: «یا أیها الرسول، بلغ ما أنزل إلیک من ربّک…» و پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم، آن معلم ابدی بشریت، در بیابانی به نام غدیرخم، بر بلندای جهاز شتران ایستاد؛ خطبهای خواند، جانها را بیدار کرد، و دستان علی علیه السلام را چون پرچم آسمانی بالا برد و فرمود: «من کنت مولاه، فهذا علی مولاه».
غدیر انتصاب نبود اعلان حقیقت آسمانی است
وی در ادامه گفت: غدیر، انتصاب علی علیه السلام به خلافت نبود؛ بلکه اعلان یک حقیقت آسمانی بود: «آنکه من، رسول خدا، نسبت به شما از خودتان سزاوارترم، از امروز، علی نیز همان حق را دارد؛ او ولیّ شماست، مولای شماست، حجت خدا بر شماست.»
این استاد حوزه در ادامه بیان کرد: در کلام شیعه، امامت، ادامه نبوت است و امام، ولیّ الامر و متصرف در جان و دل مؤمنان است، پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نفرمود علی را دوست بدارید، بلکه گفت: «من کنت مولاه…» که همطراز با «ألستُ أولی بکم من أنفسکم؟» است که پیشتر فرمود، یعنی همان ولایت، اکنون در علی تجلی یافته است.
حجتالاسلام حسینزاده تصریحکرد: تاریخ گواه است؛ بیش از صد هزار نفر در غدیر حاضر بودند و پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «إنی تارک فیکم الثقلین: کتابالله و عترتی…» و علی علیه السلام، باب علم نبوی است، شریک نور رسالت، و وارث حکمت الهی.
وی همچنین در ادامه با بیان اینکه متأسفانه تاریخ مسیری دیگر پیمود و علی علیه السلام به سکوت و خانهنشینی کشانده شد، افزود: با این همه، غدیر خاموش نشد، این واقعه، چون نوری در دل تاریخ ماندگار شد، حقیقتی که در سینه زمان ماند، تا در عاشورا فریاد و در ظهور، شکوفا شود.
غدیر، نقشه سلوک ما است؛ طریق وصل است، راه حقیقت است، از غدیر تا ظهور، از خم تا کربلا،
استاد حوزههای علمیه در ادامه بیان کرد: در عرفان شیعی، غدیر تجلّی انسان کامل است و علی علیه السلام نوری است که پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «کنت أنا و علی نوراً بین یدی الله…» و این نور، واسطه وصول انسان به حقیقت است، غدیر، نقشه سلوک ما است؛ طریق وصل است، راه حقیقت است، از غدیر تا ظهور، از خم تا کربلا، یک خط است؛ خط امامت، خط توحید، خط علی علیه السلام.
وی در پایان خاطرنشانکرد: امروز هر که دل در گرو نور دارد، باید دل به غدیر ببندد، زیرا غدیر، راه فرداست، نه فقط یاد دیروز، غدیر، نه تنها ماجرای تاریخ است، که مأموریت ما است، باید این پیام را، این عهد را، از نسلی به نسل دیگر رساند؛ همانگونه که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «فلیبلغ الشاهد الغائب…».
واقعه غدیر خم از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) هنگام بازگشت از حجةالوداع در ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در مکانی به نام غدیرخم، امام علی (علیهالسّلام) را ولی و جانشین خود معرفی کرد و حاضران که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، در آنجا با امام علی (علیهالسّلام) بیعت کردند.
حجت الاسلام فعالی رئیس اداره تبلیغات اسلامی نکا نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طبق آیه تبلیغ، پیامبر از جانب خداوند مأمور بود آنچه را که خدا دستور داده به مردم ابلاغ کند و اگر این کار را انجام ندهد رسالتش را انجام نداده است.
حجت الاسلام فعالی اظهار داشت: پس از واقعه غدیر آیه اکمال نازل شده و این روز را روز اکمال دین و اتمام نعمت معرفی کرد.
حجت الاسلام فعالی بیان داشت: پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و دیگر معصومان این روز را عید خواندهاند و مسلمانان، بهویژه شیعیان این روز را جشن میگیرند.
گفتنی است واقعه غدیر در تمامی کتب شیعه و در کتب معروف اهل سنت به صورت متواتر نقل شده است. درباره این روز آثار متعددی توسط علما، نویسندگان و شعرا نگاشته شده که یکی از مهمترین و معروفترین آنها کتاب الغدیر عبدالحسین امینی است.