اقدامات بی‌سابقه صداوسیما مشمول حال منوچهر هادی شد

اقتصاد ایران: سریال یزدان از چند جنبه بحث‌برانگیز شده، یکی این که به سبک و سیاق آثار سینمایی برای این سریال بیلبوردهای زیادی در تهران تصرف کرده‌اند و نکته بعدی این که فرش قرمز هم گرفته‌اند.

برترین‌ها: سریال یزدان از چند جنبه بحث‌برانگیز شده، یکی این که به سبک و سیاق آثار سینمایی برای این سریال بیلبوردهای زیادی در تهران تصرف کرده‌اند و نکته بعدی این که فرش قرمز هم گرفته‌اند. همین اتفاقات به شکل عجیبی برای دیگر سریال این شب‌های صداوسیما در حال اجرا است؛ سریال ناریا. به هر حال مشخص نیست چه اتفاقی دارد می‌افتد و در ادامه مطلبی از روزنامه خراسان را می‌خوانید در نقد سریال یزدان.

photo_2025-05-08_08-50-53

روزنامه خراسان در یادداشت خود با نگاهی به کیفیت شروع سریال جدید شبکه سه، به کارگردانی منوچهر هادی می‌نویسد: پس از پایان سریال «قول مردونه» ساخته علی طاهرفر، از دوشنبه هفته جاری مجموعه «یزدان» جایگزین شد و از شبکه سه روی آنتن رفت. این سریال را منوچهر هادی کارگردانی کرده و با توجه به اینکه محوریت آن مسائل و مشکلات شهری است، نسبت به دیگر سریال‌های هادی، قصه و فضای متفاوت‌تری دارد. پژمان بازغی بازیگر اصلی سریال است و چهره‌های دیگری مانند لعیا زنگنه، سیما تیرانداز، دارا حیایی، فاطیما بهارمست، علیرضا خمسه، جعفر دهقان و حمید گودرزی نیز در آن ایفای نقش کرده‌اند. قصه سریال با ماموریت ماموران حفاظت شهری شهرداری برای جمع‌آوری دستفروشان آغاز شد. «یزدان» با وجود موضوع مهمی که دارد، اما فعلا در آغاز راه شروع قدرتمندی نداشته است. منوچهر هادی با چه سابقه‌ای با «یزدان» به تلویزیون بازگشته و سریال جدید او چگونه آغاز شد؟

​​​​​​​5178808

بازگشت به تلویزیون با ۲ سریال

منوچهر هادی نیمه اول دهه ۹۰، همزمان با سینما در تلویزیون نیز فعال بود و طی سال‌های ۹۱ تا ۹۷ مجموعه‌هایی مانند «خداحافظ بچه»، «خوب، بد، زشت»، «آمین» و «دلدادگان» را جلوی دوربین برد. از میان این آثار، «خداحافظ بچه» و «دلدادگان» سریال‌های پربیننده‌تری بودند. هادی سپس به نمایش خانگی رفت و فعالیت خود را در سینما ادامه داد، تا اینکه پس از شش سال غیبت در تلویزیون، ناگهان پرکار شد. او ابتدا مجموعه «ماه عسل» و پس از آن «یزدان» را کارگردانی کرد. کمدی «ماه عسل» با حضور بازیگرانی مانند اکبر عبدی، قدرت‌ا... ایزدی و یوسف تیموری تولید شده و هنوز پخش نشده است.

قصه‌هایی در دل شهر

سریال «یزدان» با همکاری شهرداری ساخته شده و مشکلات شهری و آسیب‌های اجتماعی را به تصویر می‌کشد. پرداختن به معضلات اجتماعی و مسائل شهری اتفاق خوبی است و سوژه‌های فراوانی در دل آن‌ها وجود دارد که می‌تواند دستمایه روایت قصه‌های مختلف باشد. «یزدان» با مسئله دستفروشی در سطح شهر و سوء‌استفاده از این موقعیت برای فروش مواد مخدر آغاز شد و اشاره‌هایی نیز به زنان سرپرست خانوار و کودکان کار داشت. روایت قصه در فضای شهر، با لوکیشن‌های متنوع و ماجراهای مختلف امتیازی برای سریال «یزدان» است. پیش از این سریال «داستان یک شهر» نیز با فضا و موضوعات مشابهی، سال ۱۴۰۱ روی آنتن رفته بود.

سریال+یزدان

شخصیت‌های مطلقا سفید

همان طور که اشاره کردیم، دو قسمت اولیه سریال به موضوع مشکلات دستفروشی در سطح شهر پرداخت و تلاش ماموران شهرداری برای جمع‌آوری دستفروش‌ها را به تصویر کشید. روایت سریال از این موضوع به اندازه کافی قابل باور نبود. شخصیت اصلی سریال «یزدان»، ماموری به نام «عماد عرفانی» است که رئیس گروه حفاظت شهری است و نیروهایش را هدایت می‌کند. طبق آنچه در معرفی این شخصیت دیدیم، «عماد» یک مامور بی‌نقص و شخصیتی کاملا سفید است! او نه تنها در کار و حرفه خود، شخصیتی معصوم است، بلکه در برخورد با خانواده همکار خود که حین انجام عملیات مجروح شد نیز چنین شخصیتی را از خود نشان داد. دیگر مامور جوان شهرداری با بازی دارا حیایی نیز دست کمی از «عماد» ندارد. او حسابی با مشکلات کودک دستفروش و فروشنده مواد مخدر درگیر شد و تصمیم گرفت برای نجات او خانواده‌اش را پیدا کند.

سکانس نمایشی

شخصیت «عماد» در عین حال که به وظیفه‌ خود عمل می‌کند، در نهایت صلح و آرامش با دستفروشان برخورد می‌کند. در یکی از سکانس‌های نمایشی سریال، «عماد» وقتی با اعتراض پیرزن دستفروش نسبت به جمع کردن اجناسش مواجه شد، همراه تعدادی از نیروهایش سراغ آن زن آمد و آن‌ها تعداد زیادی جوراب را از این زن خریداری کردند! در انتها نیز «عماد» زنبیل معدود جوراب‌های باقی‌مانده پیرزن را تا نزدیکی خانه او حمل کرد و پیرزن آرام و راضی راهی خانه شد! این سکانس اسلوموشن در حالی که «عماد» جلوتر از دیگران حرکت می‌کند و ماموران به دنبال او برای خرید جوراب به سمت پیرزن می‌روند، کاملا نمایشی و به نوعی یادآور فیلم‌های‌ هندی بود!

5178804

خودنمایی تاکسی برقی

«یزدان» با مشارکت شهرداری ساخته شده، بنابراین ظاهرا این فرصت غنیمت دانسته شده تا خدمات شهرداری حسابی در سریال نمایش داده شود. به عنوان مثال در یکی از پلان‌ها شخصیت «خدیجه» با بازی رابعه مدنی خطاب به همراه خود، در حالی که با دست تاکسی برقی را نشان می‌داد گفت ماشین آبی و سفید آن طرف خیابان منتظرشان ایستاده است. در سکانس‌هایی نیز دیدیم که دو شخصیت قصه سوار تاکسی برقی هستند و این موضوع با تاکید بیش از اندازه نشان داده شد. در پلان‌هایی از قسمت دوم شاهد نماهای کاملی از تاکسی برقی بودیم و مانور «یزدان» روی این تاکسی کاملا مشهود بود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ