نمایشگاه کتاب با حضور رئیس مجلس افتتاح شد؛ گپ و گفت قالیباف با ناشران
اقتصاد ایران: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران گفت: شعار سی و ششمین نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم برای ایران» در واقع ادامه فرمایشات رهبری است.
به گزارش خبرنگار مهر، آئین افتتاحیه سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران صبح امروز با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصلای امام خمینی تهران برگزار شد.
قالیباف در این مراسم اظهار کرد: در ابتدا پیشاپیش میلاد با سعادت امام رضا (ع) را به یکایک حضار و همه ملت ایران و محبان اهل بیت تبریک و تهنیت میگویم.
وی ضمن گرامی داشت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت به ویژه شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، بیان کرد: یاد همه عزیزانی را که در آن حادثه تلخ از این جهان رخت بستند، گرامی میداریم. از سال ۵۶ و قبل از انقلاب توفیق دوستی با شهید رئیسی را داشتم، در این مدت جز مجاهدت، صداقت و خدمت از وی چیزی ندیدم، به ویژه آنکه وی در دوران ریاست جمهوری بسیار فعال و همواره در میدان بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، گفت: از همه دست اندرکارانی که هر سال نمایشگاه کتاب را برگزار میکنند، تقدیر و تشکر میکنم. ناشران و نویسندگان در بخشهای اداری زحمات زیادی می کشند که این چند روز این امکان برقرار شود.
قالیباف گفت: موضوع تربیت در هر فرهنگی به ویژه در فرهنگ اسلامی بسیار مهم و اساسی است. تربیت به فرموده امام راحل، اساس دنیا و عالم است. اگر تربیت انسان انجام نشود، از هر شیطانی مضرتر است. اگر تربیت صحیح و مفید باشد، برای انسان و جامعه از هر چیزی مفیدتر است. بدون شک بحث کتاب و کتابخوانی ارتباط مستقیمی با بحث تربیت دارد.
شاخص اصلی پیشرفت کشور، فرهنگ است
وی ادامه داد: در نظام اسلامی ما، کتاب و کتابخوانی انسان را در نقطهای قرار میدهد که در موضع صحیح زندگی خود قرار گیرد و بیشترین ابتکار و خلاقیت را داشته باشد. افتخار ما به عنوان یک ایرانی آن تمدن کهن و به عنوان یک مسلمان در تمدن اسلامی این است که معجزه پیامبر اکرم (ص) قرآن کریم بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بدون شک کتاب یک عمق راهبردی در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما دارد و باید آن را اساسی بدانیم و به آن توجه کنیم. در این ۱۷ سال اخیر، نام گذاریهای شعار سال با تاکید بر اقتصاد بوده و رهبر انقلاب بارها بر آن تاکید فرمودند و کاملاً درست است، اما یادمان نرود که رهبر انقلاب چندین نوبت همزمان با تاکید بر اقتصاد، بر توجه به مقوله فرهنگ هم تاکید کردند. مهمترین شاخص رشد، فرهنگ است.
قالیباف تاکید کرد: باید به فرهنگ توجه کنیم. شاخص اصلی پیشرفت کشور، فرهنگ است. حتی در اقتصاد هم که اولویت ماست، همه میدانیم که اقتصاد ما از ناترازی ها در بخشهای مختلف از جمله انرژی و آب رنج میبرد و در همین جا هم و برای رفع مشکلات اقتصادی هم ما نیازمند فرهنگ به ویژه فرهنگ تولید، فرهنگ کار و فرهنگ مصرف هستیم.
شاخص اصلی کشور برای رشد اقتصادی فرهنگ است
قالیباف در ادامه، گفت: شاخص اصلی کشور برای رشد اقتصادی فرهنگ است. فرهنگ عمومی کشور هم وابسته به کتاب و کتابخوانی است. توجه و اولویت مجلس در قانون گذاری ها به خانواده است. فرهنگ کتابخوانی در خانواده به ویژه برای زنان و مادران که پایههای اصلی خانواده هستند، بیشترین اثر را در تربیت دارد.
وی افزود: رسالت اصلی حکومت اسلامی، تفکر و اندیشه ورزی و گسترش دانایی است. امسال مقام معظم رهبری تاکید بر موضوع کتاب و نهج البلاغه داشتند که باید در تصمیمات خود باید به این امر توجه داشته باشیم. نهج البلاغه معارف بلندی دارد و نیاز همیشگی ماست و مبتنی بر عقلانیت اسلامی و انقلابی و عدالت است. همه ما باید در عرصههای سیاسی، اجتماعی و در زمینههای مختلف از نهج البلاغه درس بگیریم که در این صورت از سیاست زدگی و دنیازدگی دور میشویم.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: بنده در دورهای که توفیق خدمت در شهرداری تهران را داشتم، سعی کردم دغدغه فرهنگی داشته باشم و با نگاه فرهنگ پایه، به حوزههای کاری خود توجه کنم. به موضوع کتاب و کتابخوانی در آن دوره توجه شد. مجموعه بزرگ باغ کتاب در بخشهای مختلف ایجاد شد. سعی کردیم در کمک به اصحاب نشر و نویسندگان، تا جایی که امکان دارد به آنان کمک کنیم.
قالیباف تصریح کرد: حتماً خود را مکلف میدانیم که در عرصه کتاب و توجه به آن گامی اساسی برداریم. حتی ما در حوزه دانشجویی و دانشگاهی، به ایجاد یک یک کتابخانه دیجیتالی در علوم پایه که همه در سراسر کشور به آن دسترسی داشته باشند، توجه داشتیم.
ممیزیهای بعضاً غیرشفاف و طولانی شدهاند
وی گفت: طبیعتاً ما چالشهایی مثل شمارگان پایین چاپ به دلایل مختلف از جمله اقتصادی داریم. اول باید مشکل اقتصادی را حل کنیم تا سایر مشکلات و دلایل شمارگان پایین چاپ حل شود. ممیزیهای بعضاً غیرشفاف و طولانی شدن این فرایند هم مشکل دیگری است که منجر به شمارگان پایین چاپ شده است. همچنین عدم رعایت حقوق مؤلف و ناشر هم از دیگر مشکلات این مسئله است که برای رفع این مشکل، نیاز به قانون داریم.
در توزیع کتاب دچار مشکلاتی هستیم
قالیباف با اشاره به اینکه کاهش سرانه مطالعه از موضوعاتی است که باید در اولویت حل کنیم، تصریح کرد: در توزیع کتاب هم دچار مشکلاتی هستیم که باید حل شود. تردید نکنیم که کتاب و کتابخوانی در حال و روز فعلی ما که مشکلات اقتصادی داریم، بسیار مهم است. در سبد خانوار به همان میزان که معیشت و خوراک و سلامت مهم است، فرهنگ و مقوله کتاب و کتابخوانی هم مهم است.
شعار نمایشگاه کتاب ادامه فرمایشات رهبری است
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر کتاب مبدا و عصاره تمدنسازی است گفت: این جمله کوتاه بنظرم دقیقترین و گویاترین و رساترین تعریف از جایگاه کتاب است. شعار سی و ششمین نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم برای ایران» در واقع ادامه فرمایشات رهبری است.
صالحی با اشاره به برنامههای نمایشگاه کتاب گفت: بیش از ۴۰۰ نشست در ۱۰ روز نمایشگاه برگزار میشود.
وی در اداکه افزود: اگر توسعه، آینده ایران، پیشرفت ایران برای مان مهم است باید بیشتر به کتاب فکر کنیم و در توسعه این ابرفرهنگ ایران تلاش کنیم.
محسن جوادی رئیس سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: ۲۵ درصد بر مجموعه یارانه نشر افزودهایم و تا دیروز که اعلام شد، ۶۰ هزار نفر ثبت نام کردند که این آمار دلگرم کننده است.
در بخشی از این مراسم ابراهیم کریمی رئیس اتحادیه صنف ناشران دقایقی درباره مشکلات این صنف سخن گفت.
این گزارش در حال به روزرسانی است…