غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

اقتصاد ایران: کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو هشدار داد: برخی کپک‌های غذایی می‌توانند سموم خطرناکی تولید کنند که حتی با حرارت، پخت یا شست‌وشو نیز از بین نمی‌روند. بنابراین، غذای کپک‌زده باید به طور کامل دور ریخته شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سوگند کاخکی، کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، با هشدار درباره خطرات ناشی از مصرف مواد غذایی کپک‌زده گفت: کپک‌ها نوعی قارچ با ساختار کرک‌مانند هستند که در محیط‌های مرطوب و دمای مناسب به سرعت رشد می‌کنند و ممکن است سمومی خطرناک تولید کنند.

او افزود: «ظاهر شدن رنگ‌هایی مانند سبز، سفید یا آبی بر سطح غذا نشانه رشد کپک است. متأسفانه بسیاری از مردم با جدا کردن قسمت کپک‌زده، بخش باقی‌مانده غذا را مصرف می‌کنند، در حالی که این اقدام بسیار خطرناک است.

کاخکی تأکید کرد: «حتی اگر کپک فقط در بخشی از ماده غذایی ظاهر شده باشد، باید کل غذا دور ریخته شود، زیرا ریشه‌های کپک ممکن است به بخش‌های عمقی‌تر نفوذ کرده باشند و سم تولیدی آن در سراسر ماده غذایی پخش شده باشد.»

او افزود: «کپک‌هایی که بر روی نان، پنیر، مربا، رب، ترشی، آبغوره و آبلیمو دیده می‌شوند، اغلب در خانه‌ها شایع هستند و برخی از آن‌ها قابلیت تولید مایکوتوکسین‌ها را دارند؛ موادی که با حرارت و شست‌وشو هم از بین نمی‌روند.»

این کارشناس درباره اثرات مصرف مواد غذایی کپک‌زده توضیح داد: «برخی از سموم کپک‌ها می‌توانند باعث آسیب به کبد، کلیه، ایجاد حساسیت‌های تنفسی، اختلالات گوارشی و حتی سرطان شوند. این خطرات به‌ویژه برای کودکان، سالمندان و بیماران زمینه‌ای بیشتر است.»

دکتر کاخکی در پایان به روش‌های پیشگیری از کپک‌زدگی اشاره کرد و گفت: «برای جلوگیری از رشد کپک، باید مواد غذایی را در شرایط مناسب از نظر دما، رطوبت و تهویه نگهداری کرد. استفاده از ظروف دربسته، توجه به تاریخ انقضا و بررسی ظاهری غذا پیش از مصرف نیز اهمیت زیادی دارد.»

او تأکید کرد: «حتی یک لکه کوچک کپک، باید جدی گرفته شود و مصرف غذای آلوده توجیه‌پذیر نیست.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ