مخالفت سازمان انتقال خون با پرداخت پول برای اهدای پلاسما
اقتصاد ایران: مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از افزایش پلاسمای تولید شده در سازمان انتقال خون از ۱۸۰ هزار لیتر به ۳۶۰ هزار لیتر خبر داد و گفت: اهدای پلاسما با مشوقهای پولی میتواند به احساس نوعدوستی اهداکنندگان لطمه بزند و تاثیر منفی بگذارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی جمالی در اجلاس مدیران کل انتقال خون کشور، با مروری بر وضعیت پرسنلی و کمبودهای سازمان انتقال خون در این زمینه از مسئولان خواستار شد تا برای خدمترسانی هرچه بهتر سازمان به این موضوع رسیدگی کنند.
وی تامین ذخایر استراتژیک و کیت و کیسه مورد نیاز سازمان تا 6 ماه آینده را یک دستاورد خواند و افزود: اعتبارات سال 1404 نسبت به اعتبارات سال 1400 حدود 7 برابر شده است و اهدای خون از سال 1400 تا 1403 بیش از 22 درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تاکید کرد: با حمایتهای مجلس شورای اسلامی بهویژه کمیسیون محترم بهداشت و درمان، در برنامه هفتم پیشرفت، مصوب شد تا سه خدمت نوین در سازمان انتقال خون انجام شود. انجام آزمایشهای غربالگری به روشNAT، انجام آزمایشهای غربالگری آنتی بادی و سازگاری بافتی HLA Typing که سازمان انتقال خون در حال انجام آن است دستاورد بزرگی است که به مدت 20 سال داشتن برخی از اینها آرزو به شمار میرفت.
وی از افزایش پلاسمای تولید شده در سازمان انتقال خون از 180 هزار لیتر به 360 هزار لیتر خبر داد و افزود: طراحی سامانه جامع انتقال خون ایران و برنامهریزی جهت استقرار آن در سطح کشور و اجرای پایلوت نرم افزار بانک خون بیمارستانی از دیگر برنامههای توسعه محور سازمان انتقال خون است که به خوبی در حال اجرا است.
جمالی همچنین به اهمیت تامین خون O منفی در تصادفات و حوادث اشاره کرد و گفت: در سانحه بندرعباس به سرعت خون مورد نیاز در همه گروهها خصوصاً O منفی تامین شد و برای خدمت رسانی به اورژانس در محل حادثه نیز برنامهریزی کردهایم اما مشکلی در زمینه تجهیزات وجود داشت که با همکاری یک شرکت دانش بنیان تجهیزات مورد نیاز برای نگهداری و نقل و انتقال خون در ماشینهای اورژانس با حفظ کیفیت امکان پذیر شده است.
وی ضمن تشکر از اهداکنندگان و همدلی مردم شریف کشورمان در تامین ذخایر خون طی حادثه بندرعباس بیان کرد: بانوان مشارکت کمی در اهدای خون دارند و جوانان باید بیش از پیش در امر اهدای خون فعال باشند زیرا سالمندی جمعیت در پیش است و هم اکنون میانگین سنی اهداکنندگان خون 40 سال است و تا 10 سال آینده ممکن است با سالمندی اهداکنندگان مواجه شویم و از هم اکنون برای آن روز باید اهتمام ورزیم و جوانان و بانوان را به مشارکت در اهدای خون ترغیب کنیم.
جمالی تاکید کرد: هم اکنون در ایران تنها 2 درصد جمعیت اهداکننده هستند و با مردم خوب و همدلی که داریم بیتردید میتوانیم این شاخص را افزایش دهیم.
وی بر داوطلبانه بودن اهدای خون و حس نوعدوستی اهدا کنندگان خون تاکید کرد و گفت: اهدای پلاسما با مشوقهای پولی میتواند به این احساس و انگیزه لطمه بزند و تاثیر منفی بگذارد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به افزایش ذخایر خون طی سالهای اخیر از 5 روز به 8 روز گفت: به واسطه این ذخایر مناسب توانستیم بلافاصله پس از سانحه بندر عباس هر مقدار خون O منفی نیاز بود تامین کنیم.
وی تصریح کرد: باتوجه به تغییر نرخ ارز دولتی از 42 هزار ریال به 285 هزار ریال و عدم تامین این مابهالتفاوت که بالغ به 30 هزار میلیارد ریال است تامین اقلام اساسی سازمان انتقال خون ایران از قبیل کیت و کیسههای خون با چالش اساسی مواجه شده است و به دلیل زمانبر بودن فرایند مناقصه و خرید قطعاً عدم حمایت سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت باعث بروز بحران در تامین خون و فراوردههای آن و همچنین داروهای مشتق از پلاسما از جمله آلبومین و IVIG خواهد شد.
انتهای پیام/