حسابرسی سیستمی، انگیزه سرمایهگذاری در تولید بالا میبرد
اقتصاد ایران: یک کارشناس اقتصادی گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی به کشف تخلفات مالیاتی کمک میکند و جلوی اجحاف مالیاتی بر سرمایهگذارانی که در بخش تولید فعالیت میکنند را میگیرد.
آلبرت بغزیان، کارشناسان اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به این موضوع که نیازمند برنامهریزی به منظور استفاده از منابع موجود برای تولید هستیم، تصریح کرد: تحقق شعار سال و سرمایهگذاری برای تولید مستلزم یک سری زیرساختهاست. مهمترین موضوع این است که از فرصتها و منابع موجود بهره ببریم.
وی ادامه داد: در کنار استفاده از منابع به منظور رونق بخشیدن به تولید باید به روندهایی مانند تغییر قوانین مالیاتی و هوشمندسازی آن توجه کنیم.
این کارشناس اقتصادی توضیح داد: نیاز است ثبات اقتصادی در کشور به وجود بیاید و افراد نسبت به وضعیت اقتصادی کشور اطمینان داشته باشند. هرچقدر بتوانیم روندهای اقتصادی کشور را پیشبینیپذیرتر کنیم، زمینه برای جذب سرمایهها بیشتر مهیا میشود.
بغزیان گفت: ما از منابع کافی برای تولید برخوردار هستیم و باید یک برنامهریزی دقیق برای استفاده از آنها داشته باشیم. نیروی انسانی کافی در اختیار داریم، زیرساختهایی همچون زمین در دسترس قرار دارد و تمامی این ظرفیتها منتظر سرمایهگذاری است.
وی ادامه داد: سرمایهگذار باید بداند که وضعیت ارز چگونه خواهد بود و چه اندازه میتواند تسهیلات بانکی دریافت کند. باید این مسائل برایش روش شود و نوعی اطمینان و پیشبینیپذیری وجود داشته باشد تا سرمایهگذاری در تولید رخ دهد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: وقتی تولید اتفاق افتاد و زمینه را برای سرمایهگذاری در تولید مهیا کردیم، هوشمندسازی روندهای مالیاتی اهمیت پیدا میکند. در این مرحله، باید از روشهای سیستمی و به روز مالیاتستانی که الان در دستور کار قرار دارد، بهره ببریم.
بغزیان در ارتباط با این موضوع که طی سال گذشته بخش زیادی از حسابرسی اظهارنامههای مالیاتی بدون دخالت ممیزان مالیاتی و به صورت هوشمند صورت گرفت، تصریح کرد: هر چقدر رابطه بین مودی و کارشناس مالیاتی کمتر شود و امور توسط سامانهها انجام شود، برایمان نفع بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بر اثر استفاده از سیستمها و هوشمندسازی روندها، فرار مالیاتی کاهش پیدا میکند. در این سازوکار، زمینه فسادهایی همچون رشوه و زد و بندهای بین مودی و کارشناس مالیاتی از بین میرود.
این کارشناس اقتصادی توضیح داد: استفاده از سیستمها و سامانهها در حوزه مالیاتی به اعمال دقیق معافیتها کمک میکند. معافیتها به صورت سیستمی و هوشمند اعمال میشود و عدالت مالیاتی بیشتری به وجود میآید.
بغزیان گفت: هوشمندسازی روندهای مالیاتی کشور به دریافت مالیات از فراریان مالیاتی منجر میشود و این افراد در مقابل سیستمی شدن روندهای مالیاتی کشور میایستند. سامانهای شدن نظام مالیاتی کشور و فاصله گرفتن از روندهای دستی و ممیزمحور به افزایش وصول درآمدهای مالیاتی کشور نیز منجر میشود.
وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به کاهش هزینهها میانجامد. در این سازوکار با استفاده از سیستمها و سامانهها به جمعآوری مالیات میپردازیم و نیازی به هزینه زیاد نیست. از طرف دیگر، دقت در مالیاتستانی نیز بالا میرود.
این کارشناس اقتصادی در پایان تأکید کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی به کشف تخلفات مالیاتی کمک میکند و جلوی اجحاف مالیاتی بر سرمایهگذارانی که در بخش تولید فعالیت میکنند را میگیرد. از این نظر، روندهای سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور به نفع سرمایهگذاری در بخشهای مولد است.
انتهای پیام/