شهید رئیسی هرگز معیشت مردم را به مذاکرات گره نزد
اقتصاد ایران: قم - معاون رئیسجمهور در دولت سیزدهم با بیان اینکه شهید رئیسی هیچ شانی فراتر از خدمت به مردم برای خود قائل نبود افزود: رئیس جمهور شهید حتی در اوج فشارها، معیشت مردم را به مذاکرات گره نزد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی ظهر سهشنبه در آئین بزرگداشت شهدای خدمت که در مدرسه علمیه علوی قم برگزار شد، با بیان ویژگیهای شخصیتی و مدیریتی شهید رئیسی خاطرنشان کرد: رئیسجمهور فقید هیچگاه در برابر اتهامها از خود دفاع نمیکرد و همواره سکوت را ترجیح میداد و او هیچ شانی فراتر از خدمت به مردم برای خود قائل نبود و در اختلافات سیاسی نیز به دنبال ایجاد آرامش بود.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه شهید رئیسی حتی در اوج فشارها، معیشت مردم را به مذاکرات گره نزد، تصریح کرد: وی تا مرز توافق نیز پیش رفت اما هرگز اصل اقتصاد کشور را به آن وابسته نکرد. صبوری و توجه نکردن به حاشیهها، گاهی موجب خستگی مدیرانش میشد.
وی شرایط ابتدای دولت سیزدهم را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت: طبق گزارشهای رسمی، در آغاز دولت، ذخایر ارزی و کالاهای استراتژیک در وضعیت نگرانکنندهای قرار داشت و سال ۱۴۰۰ با دشواریهای فراوان سپری شد، هرچند از ۱۴۰۱ به بعد بهبود نسبی حاصل شد.
وی در خصوص انتخابات ریاستجمهوری گذشته نیز اظهار داشت: هدفم جلوگیری از تفرقه در میان نیروهای انقلابی بود، اما این هدف در مجمع محقق نشد. به گفته وی، بسیاری از اعضای دولت مایل به نامزدی دکتر مخبر بودند، اما ایشان به دلیل مسئولیت اجرای انتخابات وارد عرصه نشدند.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به چالشهای اقتصاد کشور افزود: در بسیاری موارد، ناچار به اجرای نسخههایی هستیم که حتی به درستی آن باور نداریم، چرا که جایگزین مناسبی وجود ندارد. این ضعف در مجلس نیز مشهود است و دانشگاهها نیز هنوز نتوانستهاند الگوی عملیاتی از اقتصاد اسلامی ارائه دهند.
وی با تجلیل از منش شهید رئیسی گفت: ویژگیهایی چون سادهزیستی، اخلاص، وطندوستی و تعهد به مردم از خصوصیات بارز وی بود. شهید رئیسی فردی اهل تهجد، گریه سحر و عبادت شبانه بود و تا واپسین ساعات شب به پیگیری امور مردم میپرداخت. او زمان را نعمتی الهی میدانست و از اتلاف آن نگران بود.
زندگی شهید رئیسی تجلی سبک زیست شهیدانه بود
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه شهید رئیسی هرگز مجالس روضه و منبر را ترک نمیکرد، اظهار داشت: زندگی او تجلی سبک زیست شهیدانه بود، او در عمل، سیره شهیدان انقلاب را در مسئولیتهای خود پیاده میکرد و در مسیر پاسداری از ارزشها، گامهای استواری برداشت.
وی با تأکید بر اینکه بحران ناترازی انرژی موضوع تازهای نیست، اظهار کرد: دلیل اصلی این بحران، بیتوجهی به توسعه متوازن بوده است. بر اساس اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴، تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای پیشبینی شده بود، اما تاکنون تنها یکهزار مگاوات آن محقق شده است.
وی با اشاره به ضرورت نوسازی ساختار مدیریتی بخش انرژی کشور تصریح کرد: برای برونرفت از بحران ناترازی، ایجاد نهادی مستقل میان وزارت نیرو و شرکتهای تابعه الزامی است تا بتواند این چالش را بهطور هدفمند مدیریت کند. قاضیزاده هاشمی همچنین انرژی هستهای را پاکترین شیوه تولید برق دانست و افزود: نفت و گاز باید در صنایع پاییندستی مصرف شود و نیاز برق کشور از طریق انرژیهای پاک مانند خورشیدی و هستهای تأمین گردد.
معاون رئیسجمهور پیشین با اشاره به تفاوت شرایط خاموشیها در دولت سیزدهم گفت: در دوره شهید رئیسی خاموشی خانگی نداشتیم، اما امروز این مسئله به یکی از معضلات مردم بدل شده که ریشه آن در تفاوتهای مدیریتی است.
قاضیزاده هاشمی در ادامه، به رویکرد جمهوری اسلامی در موضوع مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: مبنای تصمیمسازی در این حوزه، نیازهای واقعی مردم است و مسئولان، نمایندگان ملتاند. وی افزود: اگر گفتمان عمومی جامعه تغییر میکرد، شاید پای میز مذاکره با فردی چون ترامپ نمینشستیم.