بیان چالش های دهیاران شهرستان های سردسیری کهگیلویه و بویراحمد

اقتصاد ایران: یاسوج-در نشست مشترک فرمانداران، بخشداران و دهیاران شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون با معاون دهیاری‌های وزارت کشور بر تخصیص اعتبار و حق فنی دهیاران تاکید شد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح سه شنبه نشست مشترک فرمانداران، بخشداران و دهیاران و نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون با معاون دهیاری‌های وزارت کشور در یاسوج برگزار شد.

در ابتدای این نشست نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به محرومیت‌های گسترده در منطقه، گفت: متأسفانه در بحث زیرساخت‌ها با مشکلات جدی مواجه هستیم و بسیاری از روستاها حتی جاده دسترسی ندارند و خودرو نمی‌تواند به داخل آن‌ها تردد کند.

محمد بهرامی با بیان اینکه برخی از روستاهای شهرستان بویراحمد مشکل حاد آب آشامیدنی دارند، افزود: این در حالی است که ۱۰ درصد آب شرب کشور از استان ما تأمین می‌شود و خودمان با کمبود شدید آب مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: برخی روستاهای ما تا ۵ کیلومتر از منبع آب فاصله دارند، اما امکانات برای آبرسانی وجود ندارد.

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۵۰ درصد روستاهای ما با مشکلات آموزشی مواجه هستند، تاکید کرد: در برخی مناطق، دختران به دلیل نبود فضای آموزشی مناسب، از تحصیل بازمی‌مانند

وی یادآور شد: با داشتن بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان در این حوزه انتخابیه اما شاخص‌های توسعه ما در کشور جز آخرین رده‌ها است.

بهرامی همچنین خواستار بررسی موضوع حق فنی دهیاری‌ها شد و از مسئولان خواست تا با یک چهارچوب کارشناسی دقیق و عادلانه، این مسائل را بررسی کنند.

لزوم توجه به فرصت‌های اشتغال در روستاها

فرماندار بویراحمد هم گفت: این شهرستان دارای قابلیت متعددی در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری دارد که نیازمند «سرمایه گذاری برای تولید» است.

منوچهر محمدی با بیان اینکه توسعه و آبادانی روستاها به صورت ویژه مورد تاکید است، افزود: نقش روستاها در توسعه اثرگذار است و قابلیت‌های متعددی در این زمینه وجود دارد.

وی تصریح کرد: می‌طلبد همزمان با تزریق اعتبار، زیرساخت‌ها، به مسائل اقتصادی و اشتغال روستاها توجه شود و شرایطی تعریف کنیم که علاوه بر تزریق منابع، زمینه اشتغال در روستاها فراهم شود.

فرماندار بویراحمد احیا دوباره جوامع روستایی را گامی مهم برای مهاجرت معکوس دانست و تاکید کرد: تعریف اطلس روستایی از ضروریات است و اگر بدانیم روستاها چه مشکلاتی دارند بهتر می‌توانید تصمیم‌گیری کنیم.

وی خطاب به معاون دهیاری‌های وزارت کشور با بیان اینکه هنوز برخی روستاها از وضعیت خوبی برخوردار نیستند، گفت: روستاهایی داریم که فاقد راه، آب و طرح هادی است و حتی از زیرساخت‌های اصلی محروم هستند.

محمدی با بیان اینکه روستاهایی هستند که زیرساخت‌های ارتباطی نداشته و نیازمند امکانات هستند، افزود: در حوزه بحران و آتش سوزی‌ها نیازمند توجه هستیم.

محمدی با اشاره به اینکه روستای نره‌گاه در این شهرستان مولد است، ادامه داد: مجتمع‌های گلخانه‌ای خوبی در این روستا وجود دارد که در کشور بی نظیر وجزء استان‌های برتر در کشت بلوبری است.

وی بیان کرد: نهال موز در سطح شهرستان پرورش و به سواحل مکران ارسال می‌شود و نسبت به نهال‌هایی که از هند و کشورهای خارجی وارد ایران می‌شود از مزیت‌های بهتری برخوردار است.

ضرورت فعال کردن بوم گردی‌ها در شهرستان دنا

فرماندار دنا با بیان اینکه جمعیت رسمی این شهرستان ۴۳ هزار نفر و غیررسمی ۵۰ هزار نفر است، گفت: طبق سند آمایش سرزمینی، توسعه شهرستان دنا از کشاورزی می‌گذرد.

عباس رسولی با بیان اینکه شهرستان دنا مقصد گردشگری جنوب کشور است، افزود: درخواست داریم که در روستاها اعتبارات خوبی برای طرح‌های بوم‌گردی در اختیار دهیاری‌ها قرار گیرد زیرا بوم گردی‌ها ظرفیت بی‌نظیری برای توسعه گردشگری است.

وی به تنش آبی این شهرستان اشاره و اظهار کرد: به رغم اینکه شهرستان پر بارشی هستیم اما چند روستاها این شهرستان با تنش آبی مواجه است و چشمه‌ها در حال خشک شدن است.

فرماندار دنا با بیان اینکه در حوزه راه روستایی و بهسازی معابر نیازمند توجه هستیم، تاکید کرد: ۷۸ درصد جمعیت ما روستایی است یعنی بخش عمده‌ای از جمعیت در روستاها هستند، لذا پیشنهاد دارم ار محل اعتبارات یک دستگاه ماشین آلات سنگین برای جمع آوری زباله‌ها خریداری شود.

رسولی به وضعیت پروژه‌های عمرانی شهرستان اشاره و اضافه کرد: پروژه‌های عمرانی ما با کیفیت خوبی در روستاها ایجاد نمی‌شود و اعتبارات به واسطه نبود ناظر فنی ریز می‌شود و این یک ضعف اساسی به شمار می‌رود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ