تحولات اوکراین| تلاش زلنسکی برای برهم زدن مراسم رژه مسکو

اقتصاد ایران: سرنگونی ۱۰۵ پهپاد مهاجم اوکراینی در آسمان روسیه طی شب گذشته، استقبال ترامپ از اعلام آتش‌بس سه‌روزه پوتین، سفر برخی رهبران کشورهای جهان به مسکو و تاکید مجارستان و سوئیس بر ادامه مذاکرات صلح اوکراین، از مهمترین رویدادهای پیرامون جنگ هستند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با نزدیک شدن به تاریخ 9 مه، برای مقامات اوکراینی بهانه‌ای برای تشدید اقدامات تهاجمی و حملات پهپادی به شهرهای مختلف روسیه، از جمله پایتخت، بوجود آمده است. علاوه بر تهدید ولودیمیر زلنسکی علیه رهبرانی که قصد دارند در رژه پیروزی در مسکو شرکت کنند، نیروهای مسلح اوکراین حملات خود به عمق خاک روسیه را افزایش داده‌اند. 

وزارت دفاع روسیه صبح امروز، سه‌شنبه، گزارش داد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور طی شب گذشته، 105 فروند پهپاد مهاجم اوکراینی را در مناطق مختلف روسیه از جمله در حومه شهر مسکو منهدم یا رهگیری کرده‌اند.

طبق این اطلاعات، بیشترین تعداد این پهپادها، 32 فروند در آسمان منطقه بریانسکی سرنگون شدند. همچنین در منطقه وارونژ 22 پهپاد؛ در منطقه مسکو 19 پهپاد؛ در منطقه پنزا 10 پهپاد؛ در منطقه کالوگا 9 پهپاد؛ در منطقه بلگوراد 6 پهپاد؛ در مناطق لیپتسک و سامارا هر کدام 2 پهپاد و در مناطق ولادیمیرسکی، کورسک و راستوف هر کدام یک پهپاد منهدم شدند.

سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو، بامداد امروز اعلام کرده بود که سامانه‌های پدافند هوایی وزارت دفاع روسیه، 16 پهپاد که از جهات مختلف به‌سوی مسکو در حال پرواز بودند، را نابود کردند.

در طول شب گذشته در فرودگاه‌های پایتخت روسیه محدودیت‌های موقتی در پذیرش و اعزام هواپیماهای مسافربری اعلام شده بود که اوایل صبح لغو شد. این محدودیت‌ها به‌منظور تأمین ایمنی پروازهای غیرنظامی اعمال شده بودند.

کارشناسان معتقدند که کی‌یف با این اقدامات در تلاش است تا جشن هشتادمین سالگرد پیروزی بر آلمان فاشیست را تحت‌الشعاع قرار دهد.

زلنسکی اخیراً رهبران خارجی که قصد دارند در رژه روز پیروزی در مسکو حضور یابند، را تهدید کرده و مدعی شده که اوکراین مسئولیت امنیت آن‌ها را بر عهده نخواهد گرفت. وی در عین حال از این مسئله ابراز نارضایتی کرده که برخی سیاستمداران اروپایی برای به‌دست آوردن «بهترین جایگاه‌ها» در این مراسم با یکدیگر رقابت می‌کنند.

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه اظهارات زلنسکی مبنی بر احتمال حمله به مسکو در روز پیروزی را صرفاً تحریک‌آمیز خوانده و هشدار داد که در صورت وقوع چنین حملاتی در روز 9 مه، «هیچ‌کس تضمین نمی‌کند که روز 10 مه کی‌یف طلوع خورشید را ببیند».

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و شصت و هشتمین (1168) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ترامپ تصمیم پوتین برای اعلام آتش‌بس سه‌روزه را اقدامی مهم دانست

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تصمیم روسیه برای اعلام آتش‌بس سه‌روزه در چارچوب درگیری‌های نظامی در اوکراین را اقدامی مهم ارزیابی کرد. وی تأکید کرد که این گام قابل‌توجهی است، به‌ویژه با در نظر گرفتن شرایط اولیه‌ای که بر اساس آن تلاش‌ها برای حل بحران اوکراین آغاز شد.

ترامپ شب گذشته در گفت‌وگو با خبرنگاران در محوطه کاخ سفید در این باره گفت: «همان‌طور که می‌دانید، رئیس‌جمهور پوتین به‌تازگی آتش‌بسی سه‌روزه اعلام کرده است. شاید این مدت چندان طولانی به نظر نرسد، اما اگر بدانید ما از کجا شروع کردیم، این اقدام مسکو بسیار مهم است.»

به گفته ترامپ، مسکو و کی‌یف مصمم به دستیابی به راه‌حلی برای پایان دادن به درگیری جاری هستند.

رئیس‌جمهور لائوس و نخست‌وزیر میانمار به روسیه سفر می‌کنند

وزارت امور خارجه جمهوری دموکراتیک خلق لائوس اعلام کرد که تونگلون سیسولیت، رئیس‌جمهور این کشور به دعوت ولادیمیر پوتین، در مراسم جشن هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم در مسکو شرکت خواهد کرد.

علاوه بر این، ژنرال ارتش "مین آنگ هلاین" نخست‌وزیر جمهوری اتحادیه میانمار نیز به دعوت رئیس‌جمهور روسیه به این کشور سفر کرده و در رژه پیروزی در مسکو حضور خواهد یافت.

به گزارش رسانه دولتی میانمار، نخست‌وزیر این کشور در جریان این سفر قصد دارد با رهبران کشورهایی که برای شرکت در این مراسم به مسکو آمده‌اند، دیدار کند. اعضای شورای اداری دولتی میانمار و تعدادی از مقامات بلندپایه نیز هلاین را در این سفر همراهی می‌کنند.

روز دوشنبه مشخص شد که رئیس‌جمهور مغولستان نیز در رژه پیروزی در مسکو شرکت خواهد کرد. وی دیدار دوجانبه‌ای نیز با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود خواهد داشت.

رژه اصلی نیروهای مسلح روسیه به مناسبت سالگرد پیروزی طبق مرسوم در میدان سرخ مسکو برگزار می‌شود. در این مراسم، شماری از رهبران خارجی از جمله الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، و لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل شرکت خواهند کرد.

روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی و الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان نیز پیشتر اعلام کردند که در مراسم رژه پیروزی در مسکو شرکت خواهند کرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تأکید کرده که حضور رهبران بسیاری از کشورها در سطح بالا در رژه پیروزی در مسکو نشان می‌دهد که آن‌ها اهمیت این روز تاریخی را به‌خوبی درک کرده و با روسیه هم‌ عقیده هستند.

حمایت مجارستان و سوئیس از مذاکرات صلح بین آمریکا و روسیه

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، شب گذشته پس از دیدار با اینیاتسیو کاسیس، همتای سوئیسی خود در شهر برن، اعلام کرد که مجارستان و سوئیس از برگزاری مذاکرات صلح برای حل‌وفصل بحران اوکراین با مشارکت ایالات متحده و روسیه حمایت می‌کنند.

وی گفت: «برای هر دوی ما روشن است که هیچ راه‌حلی برای بحران اوکراین در میدان نبرد یافت نخواهد شد. تنها مذاکرات می‌توانند به این درگیری پایان دهند و فقط آن دسته از مذاکرات معنا دارند که همه طرف‌های درگیر در آن حضور داشته باشند.»

سییارتو با اشاره به اینکه بوداپست و برن بر این باورند که حل‌وفصل مسالمت‌آمیز درگیری در اوکراین تنها از مسیر دیپلماتیک امکان‌پذیر است، تأکید کرد که مجارستان و سوئیس با سیاسی شدن سازمان‌های بین‌المللی مخالف‌اند، چرا که این روند دستیابی به راه‌حل صلح‌آمیز را غیرممکن می‌سازد.

پیش‌تر آندری ملنیک، نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل، اعلام کرده بود که از ادامه بحران اوکراین خسته شده است. به گفته او، نه‌تنها  مردم اوکراین و شرکای کی‌یف، بلکه کل جهان از این درگیری به ستوه آمده‌اند.

نگرانی مجارستان از خروج احتمالی آمریکا از مذاکرات صلح اوکراین 

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان همچنین ابراز عقیده کرد که خروج احتمالی ایالات متحده از روند مذاکرات برای حل‌وفصل بحران اوکراین، خبری بد برای تمام جهان خواهد بود.

به عقیده وی، تنها دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، توانایی رسیدن به توافق با روسیه و اوکراین را دارد. سییارتو گفت: «اگر ایالات متحده از ادامه روند حل‌وفصل دیپلماتیک صرف‌نظر کند، این خبر بسیار بدی برای کل جهان خواهد بود، اما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده و امیدوارم که آن‌ها به مشارکت خود در این روند ادامه دهند.»

وزیر خارجه مجارستان همچنین تأکید کرد که اگر کشورهای اروپایی طی هفته‌ها یا ماه‌های آینده نتوانند بر روی رئیس‌جمهور آمریکا و دولت او برای حل بحران اوکراین حساب کنند، این وضعیت بسیار بد خواهد بود. او در پایان افزود: «اما تا جایی که من می‌دانم، آن‌ها تاکنون به‌طور قطعی اعلام نکرده‌اند که به‌طور کامل از این روند خارج خواهند شد.»

اوربان دلیل درگیری علنی خود با زلنسکی را فاش کرد

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرد که به دلیل وجود تهدید در اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، وارد درگیری علنی با وی شده است.

وی توضیح داد که در سخنان رهبر اوکراین، خطر آشکاری را مشاهده کرده که به برگزاری همه‌پرسی در میان مردم مجارستان درباره پذیرش عضویت کی‌یف در اتحادیه اروپا مربوط می‌شود. اوربان گفت: «در سیاست بین‌الملل، این‌گونه اظهارات تنها می‌تواند به‌عنوان تهدیدی جدی تعبیر شود. نباید تهدیدی علیه مردم مجارستان وجود داشته باشد و ما نیز نمی‌توانیم با چنین تهدیدهایی کنار بیاییم.»

پیش‌ از این، اوربان تأکید کرده بود که موضع مجارستان درباره پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا، بر اساس نظر مردم این کشور تعیین خواهد شد و نه به‌واسطه سیاستمداران کی‌یف.

ترامپ: می‌توانم نام عاملان انفجار خطوط لوله «نورد استریم» را فاش کنم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده اعلام کرد که نام افراد دخیل در انفجار خطوط لوله گاز «نورد استریم» را می‌داند و از این‌رو، نیازی به انجام تحقیقات مستقل از سوی واشنگتن وجود ندارد. 

وی شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در محوطه کاخ سفید در این باره گفت: «احتمالاً اگر از برخی افراد مشخص سؤال بپرسم، می‌توانم بدون صرف هزینه زیاد برای تحقیقات، این موضوع را برای شما روشن کنم. فکر می‌کنم خیلی‌ها می‌دانند چه کسی آن را منفجر کرده است.»

علاوه بر این، رئیس‌جمهور آمریکا برخی ادعاهای مطرح شده درباره دست داشتن روسیه در این حادثه را رد کرد. ترامپ یادآور شد که در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود با احداث پروژه‌های «نورد استریم» مخالفت کرده بود.

نخست‌وزیر جمهوری چک از ارسال 500 هزار گلوله به اوکراین خبر داد

پیتر فیالا، نخست‌وزیر جمهوری چک اعلام کرد که مقامات این کشور در چارچوب تلاش‌ها برای حمایت نظامی از اوکراین، 500 هزار قبضه مهمات دارای کالیبر بالا به کی‌یف تحویل داده‌اند.

فیالا در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت: «نیم میلیون قبضه مهمات با کالیبر بالا به اوکراین تحویل داده شده است. این رقم تا به امروز ثبت شده و ما قصد داریم هدفی را که برای سال جاری در زمینه میزان مهمات ارسالی به اوکراین تعیین کرده‌ایم، محقق کنیم.»

وی تأکید کرد که جمهوری چک در انتقال بیش از 2 هزار دستگاه تجهیزات سنگین نظامی به اوکراین نیز نقش داشته است. نخست‌وزیر چک افزود: «ابتکار مقامات پراگ در زمینه ارسال مهمات که نقش مهمی در دفاع از اوکراین ایفا می‌کند، با موفقیت در حال پیشرفت است. ما برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده را به‌خوبی پیش می‌بریم و به همین مسیر ادامه خواهیم داد.»

ارزش محموله‌های تسلیحاتی رومانی برای ارتش اوکراین به صدها میلیون یورو می‌رسد

سفارت روسیه در رومانی اعلام کرد که حجم ارسال تجهیزات نظامی از رومانی به خارج از اتحادیه اروپا، به‌ویژه به اوکراین، ممکن است به صدها میلیون یورو برسد.

در این بیانیه با استناد به داده‌های مؤسسه ملی آمار رومانی آمده است که در سال 2024، مجموع صادرات تسلیحات این کشور 864 میلیون یورو بوده که «90 درصد آن به خارج از اتحادیه اروپا، عمدتاً به اوکراین، صادر شده است».

بر اساس اطلاعات سفارت روسیه، شرکت‌های دولتی Romtehnica و Romarm از صادرکنندگان اصلی این تسلیحات به‌شمار می‌روند. از این رو، با توجه به این آمار، ارزش محموله‌های تسلیحاتی ارسال‌شده می‌تواند در حدود صدها میلیون یورو باشد.

کاردار موقت سفارت آمریکا وارد کی‌یف شد

جولی دیویس، کاردار موقت آمریکا در اوکراین، وارد کی‌یف شد تا جایگزین بریجیت برینک، سفیر پیشین ایالات متحده که از سمت خود استعفا داده بود، شود.  در بیانیه سفارت ایالات متحده با اعلام این مطلب، تأکید شده که مقامات کی‌یف از کاردار موقت به گرمی استقبال کردند.

در صفحه رسمی سفارت آمریکا در اوکراین آمده است: «پس از امضای توافق تاریخی درباره صندوق بازسازی اوکراین، دیویس در لحظه‌ای حساس وارد این کشور شده تا سیاست رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای پایان دادن به درگیری و تأمین صلح پایدار و شکوفایی در اوکراین را دنبال کند.»

تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در اول ماه مه اعلام کرده بود که دونالد ترامپ و وزیر خارجه مارکو روبیو، جولی دیویس، سفیر ایالات متحده در قبرس را به‌عنوان کاردار موقت این کشور در اوکراین منصوب کرده‌اند. به گفته بروس، دیویس «یکی از کارکنان برجسته و باسابقه در رده عالی خدمات دیپلماتیک آمریکا» است.

گفتنی است که در اواسط آوریل مشخص شد که بریجیت برینک، سفیر پیشین آمریکا در کی‌یف از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

بیش از 21 هزار تبعه خارجی در روسیه طی یک سال محکوم شدند

بر اساس آمار اداره قضایی وابسته به دیوان عالی روسیه، دادگاه‌های این کشور طی یک سال گذشته برای بیش از 21 هزار تبعه خارجی حکم صادر کرده‌اند.

در مجموع، در سال 2024، 20 هزار و 151 نفر از اتباع کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و 987 نفر از اتباع سایر کشورها در روسیه محکوم شدند. علاوه بر این، 815 فرد بدون تابعیت نیز حکم قضایی دریافت کرده‌اند.

رایج‌ترین جرایمی که اتباع خارجی به دلیل آن‌ها محکوم شده‌اند عبارت‌اند از؛ سرقت (بیش از 3٬700 نفر)، قاچاق غیرقانونی مواد مخدر (955 نفر)، قتل (182 نفر) و آسیب رساندن شدید بدنی (نزدیک به 500 نفر)، آدم‌ربایی (63 نفر) وتجاوز جنسی (181 نفر). همچنین، نزدیک به 500 نفر به دلیل کلاهبرداری، 76 نفر به دلیل رفتارهای خشونت‌آمیز ، و 9 نفر نیز به اتهام انجام اقدامات تروریستی در روسیه محکوم شده‌اند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ