افق جدید همکاریهای گردشگری ایران و مصر
اقتصاد ایران: وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران، گفت: روابط ایران و مصر در عرصه گردشگری وارد مرحلهای نوین و پرظرفیت شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،در آستانه برگزاری اجلاس رسمی وزرای گردشگری کشورهای عضو دیهشت (D-8) در قاهره، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، امروز 15 اردیبهشت ماه 1404 طی ارتباط تصویری زنده با برنامه «سلام خبرنگار» از فرودگاه استانبول، با تبیین ابعاد و اهداف این سفر، بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی مصر در حوزه گردشگری تأکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه ممتاز گروه دیهشت بهعنوان سازوکاری مؤثر برای تعمیق همکاریهای میان هشت کشور بزرگ اسلامی، اظهار داشت: این ابتکار که از سال 1376 بنیان نهاده شد، اکنون به مرحلهای از بلوغ و اثربخشی رسیده که میتواند نقشآفرینی مؤثری در تحکیم پیوندهای اقتصادی، زیستمحیطی و گردشگری ایفا کند.
صالحیامیری با تصریح اینکه جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس بهدنبال فعالسازی ظرفیتهای همکاری چندجانبه و نیز تقویت دیپلماسی فرهنگی با کشورهای عضو، از جمله ترکیه، پاکستان و بهویژه مصر است، خاطرنشان کرد: در دیدار راهبردی رؤسای جمهور ایران و مصر در آذرماه سال گذشته، پایههای شکلگیری افق جدیدی از روابط دوجانبه بنا نهاده شد و اکنون با هدف عملیاتیسازی این رویکرد، تمرکز اصلی ما بر توسعه همکاریهای گردشگری میان دو کشور متمرکز شده است.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به ظرفیتهای عظیم تمدنی و تاریخی ایران و مصر، گفت: ملت ایران با پیشینهای چند هزار ساله و فرهنگساز و ملت مصر با تمدنی کهن و جمعیتی بالغ بر 120 میلیون نفر، میتوانند با پیوندهای فرهنگی و گردشگری، به الگویی الهامبخش در روابط فرهنگی جهان اسلام بدل شوند.
وی ادامه داد: در این سفر، اهتمام ما معطوف به فراهمسازی بسترهای اجرایی برای همکاری میان آژانسهای گردشگری، تورگردانان و هتلداران دو کشور خواهد بود. این فرآیند باید با رویکردی هدفمند و آیندهنگر آغاز شود و با تداوم و تعمیق گسترش یابد.
صالحیامیری در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: هیچ مؤلفهای وجود ندارد که مانع از شکلگیری مناسبات عمیق فرهنگی و گردشگری میان ایران و مصر باشد. برقراری این پیوندها نهتنها در راستای منافع ملتهای دو کشور بلکه به سود تقویت همگرایی در امت اسلامی خواهد بود.
وی همچنین از تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ترسیم نقشه راهی در جهت توسعه دیپلماسی فرهنگی فعال با محوریت گردشگری خبر داد و گفت: سطح دوم همکاریها به موضوع سرمایهگذاری مشترک برای توسعه زیرساختهای گردشگری اختصاص خواهد داشت.
صالحیامیری با اشاره به محوریت گردشگری و هوش مصنوعی در دستور کار اجلاس پیشرو، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با ارائه چارچوبی نوین در حوزه تعاملات فناورانه در گردشگری، میکوشد جایگاه خود را در روندهای نوین منطقهای و جهانی ارتقا دهد.
در آستانه برگزاری چهارمین اجلاس وزرای گردشگری سازمان همکاریهای اقتصادی دیهشت (D-8)، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز وارد قاهره شد؛ سفری با بار معنایی عمیق در ساحت سیاست فرهنگی و نقطه عزیمتی تازه در مسیر بازتعریف نقشآفرینی منطقهای ایران از رهگذر تمدن، گفتوگو و گردشگری.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، این سفر که در چارچوب دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و به دعوت رسمی دولت مصر انجام شده، مقدمهای برای حضور فعال ایران در یکی از مهمترین مجامع چندجانبه گردشگری جهان اسلام بهشمار میرود؛ اجلاسی که طی روزهای 15 و 16 اردیبهشتماه با حضور وزرای گردشگری کشورهای عضو دیهشت، از جمله ترکیه، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و مصر، همچنین نمایندگانی از مالزی، اندونزی و آذربایجان در قاهره برگزار میشود.
در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی قاهره، نسرین عثمانلی مشاور مسئول در بخش گردشگری مصر و محمدحسین سلطانیفرد رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در مصر، از وزیر استقبال کردند.
صالحیامیری در این نشست، در قامت سخنران اصلی، با تبیین راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه همافزایی تمدنی و توسعه همکاریهای فرهنگی و گردشگری، بر اهمیت دیپلماسی فرهنگی، نگفتوگوی تمدنها و پیوندهای بینالمللی در شکلدهی به نظم نوین منطقهای تأکید خواهد کرد.
در حاشیه این اجلاس، دیدارهای دوجانبهای با وزرای گردشگری کشورهای عضو نیز برنامهریزی شده که مهمترین آن، گفتوگو با وزیر گردشگری مصر درباره سازوکارهای اجراییسازی مصوبه تاریخی اخیر دولت قاهره درخصوص صدور رسمی مجوز سفر گردشگران ایرانی به مصر خواهد بود؛ اقدامی که میتواند نقطه عطفی در تقویت پیوندهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو ملت بزرگ ایران و مصر تلقی شود.
نقشآفرینی فعال جمهوری اسلامی ایران در اجلاس دیهشت، بازتابی از رویکرد تمدنیمحور و نرمافزارمحور دولت چهاردهم در سیاست خارجی است؛ رویکردی که بر مزیتهای فرهنگی، تاریخی و گردشگری ایران تکیه میکند و در پی ترسیم الگویی جدید از دیپلماسی انسانی و مردمنهاد در منطقه است.
سفر وزیر میراثفرهنگی به قاهره، نهتنها تداومبخش روابط فرهنگی تهران و قاهره در مسیر عقلانیت و همگرایی است، بلکه میتواند سرآغازی باشد برای فصلی نوین در مناسبات منطقهای ایران، بر پایه اعتماد، تمدن و تعامل نخبگانی.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران، امروز 15 اردیبهشت 1404 در بدو ورود به قاهره برای شرکت در چهارمین نشست وزرای گردشگری دیهشت، با خبرنگاران به گفتوگو پرداخت و به تشریح ابعاد جدیدی از همکاریهای ایران و مصر در حوزه گردشگری و صنایعدستی پرداخت.
وی با بیان اینکه توسعه روابط دو کشور در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و بهویژه گردشگری، در دستور کار دولت ایران قرار دارد، اظهار داشت: هدف اصلی ما از این سفر، گسترش همکاریها در حوزههایی است که بتوانند به شکلی تخصصی و استراتژیک، منافع دو ملت را تأمین کرده و افقهای جدیدی از همکاریها را بگشایند.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به دیدار رئیسجمهوری ایران با رئیسجمهوری مصر، تصریح کرد: پس از دیدار سال گذشته، فصل جدیدی در روابط ایران و مصر آغاز شده است که این روابط، مخصوصاً در حوزه گردشگری، افقهای جدیدی را در تعاملات دو کشور باز خواهد کرد. ظرفیتهای گستردهای در این زمینه وجود دارد که میتواند فرصتهای بینظیری برای همکاریهای مشترک فراهم آورد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تبادل فرهنگی و تمدنی میان دو کشور گفت: مصر بهعنوان یکی از کشورهای پیشگام در تاریخ تمدن اسلامی و دنیای عرب، دارای ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی بسیاری است که میتواند برای مردم ایران جذابیت فراوانی داشته باشد. مردم ایران مشتاقانه منتظر هستند تا از نزدیک با میراث تمدنی و دینی مصر آشنا شوند و این، فرصت مغتنمی برای تقویت روابط فرهنگی و گردشگری میان دو کشور خواهد بود.
صالحیامیری همچنین به غنای میراثفرهنگی ایران و آثار بینظیر این سرزمین اشاره کرد و گفت: ایران نیز از ظرفیتهای گستردهای برخوردار است که میتواند برای گردشگران مصری جذاب باشد. ما آثار تاریخی بسیار زیاد ثبتشدهای در یونسکو داریم که نشان از غنای فرهنگی و تاریخی ایران دارد و میتواند در افزایش تبادل گردشگر و تقویت روابط دو کشور مؤثر واقع شود.
وزیر میراثفرهنگی با تأکید بر اهمیت بهرهبرداری از ظرفیتهای رسانهای برای معرفی و ترویج جاذبههای گردشگری و فرهنگی دو کشور، تصریح کرد: باید از رسانههای ملی و شبکههای اجتماعی بهطور مؤثر بهرهبرداری کنیم. از طریق رسانهها و نخبگان علمی و فرهنگی دو کشور، میتوانیم ظرفیتهای گردشگری ایران و مصر را به مردم معرفی کنیم و زمینه جذب گردشگر از هر دو کشور را فراهم آوریم.
وی در ادامه به موضوع دیپلماسی فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و افزود: دولت ایران با حمایتهای جدی، بهویژه از سوی رئیسجمهوری، برنامهریزیهایی برای توسعه روابط گردشگری با کشورهای مختلف، بهویژه مصر، در دستور کار قرار داده است. با ارادهای که در سطح عالی دولت وجود دارد، ما بهدنبال بهرهبرداری از تمام ظرفیتها برای ایجاد همکاریهای پایدار در حوزه گردشگری هستیم.
صالحیامیری در پایان خاطرنشان کرد که روابط ایران و مصر در دوره جدید از چشماندازی بسیار مثبت و با توجه به اشتراکات فرهنگی و تاریخی فراوان میان دو کشور، میتواند به الگویی برای همکاریهای موفق میان کشورهای جهان اسلام تبدیل شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران در ادامه سفر خود به قاهره، در جلسات مختلفی با مقامات کشورهای ترکیه، آذربایجان و مصر شرکت خواهد کرد تا ضمن گسترش همکاریها در حوزههای گردشگری و صنایعدستی، بهویژه در چارچوب سازمان دیهشت، زمینههای جدیدی برای تعاملات اقتصادی و فرهنگی میان این کشورها فراهم کند.
انتهای پیام/