موشکی که قلب تلآویو را شکافت؛ از لغو پروازها تا شکست سامانههای دفاعی
اقتصاد ایران: موشک یمنی که دیروز در فرودگاه بن گوریون به زمین نشست، همزمان قلب صنایع نظامی و دفاع موشکی آمریکا و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد و موازنه قدرت را به نفع یمن تغییر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه خبری الجزیره با اشاره به حمله موشکی دیروز نیروهای مسلح یمنی به فرودگاه بن گوریون در عمق سرزمینهای اشغالی که از حفاظت شده ترین مناطق هوایی رژیم صهیونیستی به شمار میرود، تصریح کرد که اسرائیلیها در نتیجه این حملات به مرز جنون رسیدهاند. استراتژی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که مبتنی بر از بین بردن خطرات در محیط اطراف و در اختیار داشتن ابتکار عمل و آمادگی برای انجام ضربات پیشدستانه جهت جلوگیری از انتقال خطر به داخل سرزمینهای اشغالی است، به شدت دچار ضعف شده و به شدت آسیبپذیر نشان داده است.
در شرایطی که جنگ غزه، رژیم صهیونیستی را با یک فاجعه مواجه کرده و طولانیترین جنگها را برای اسرائیل رقم زده، حملات یمنیها اسرائیل را به اضطرار کشانده و آمریکا را مجبور به مداخله مستقیم برای دفاع از اسرائیل کرده است. در این شرایط، حمله اخیر یمنیها برخی از نقاط ضعف رژیم را نشان داد و ثابت کرد که آنها بعد از اینکه در محاصره دریایی تل آویو در دریای سرخ موفق عمل کردند، این بار نیز موفقیت دیگری در محاصره هوایی این رژیم کسب کردهاند.
این مقاله با اشاره به اینکه حمله موشکی یمنیها در حفاظت شده ترین و مهمترین نقطه تل آویو یعنی فرودگاه بن گوریون به عنوان تنها گذرگاه خارجی رژیم صهیونیستی انجام شده است، تاکید کرد که این حمله موشکی منطقه غوش دان یا تل آویو بزرگ را فلج کرد و خیابانهای اصلی این منطقه مسدود شد و ترافیک سنگینی در آن ایجاد شده و حرکت قطارها و حمل و نقل عمومی متوقف شد و میلیونها صهیونیست به پناهگاه فرار کردند.
وبگاه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در این رابطه اعلام کرد که صدای انفجارهای متعدد در عمق سرزمینهای اشغالی شنیده شده و ستونهای دود در اطراف فرودگاه بن گوریون به وضوح دیده میشد. «بنحاس عیدان» رئیس کارگران فرودگاه در تشریح این حادثه گفت که همه کارمندان به پناهگاه فرار کردند و صدای انفجار عظیمی را شنیدند که در نزدیکی هواپیماهایی منفجر شد که در فرودگاه بودند. اسرائیل خوش شانس بود که تنها یک هواپیما در آسمان بود.
لغو پروازها
بلافاصله بعد از سقوط موشک در فرودگاه بن گوریون، هواپیماهای خارجی این فرودگاه را ترک کردند و هواپیماهایی که قصد فرود در این فرودگاه داشتند نیز منصرف شدند و شرکتهای بینالمللی هواپیمایی، پروازهای خود به تل آویو را به حالت تعلیق درآوردند. خطوط هوایی لوفت هانزا و سوئیس و اتریش و «ایر اروپا» و هند و کانادا و انگلیس و ایتالیا و فرانسه «بروکسل ایرلاینز» و «تیوس ایروایز» تمام پروازهای خود به سرزمینهای اشغالی را لغو کردند.
صنعت گردشگری رژیم صهیونیستی که برای بهبود شرایط خود در نتیجه رکود عمیق ناشی از جنگ غزه تلاش میکند، با ضربه دیگری مواجه شد و لغو پروازهای بین المللی باعث مشکلات زیادی در خروج صهیونیستها از سرزمینهای اشغالی و بازگشت گردشگران به کشورهای خود شد که این موضوع به خودی خود گردشگری داخلی و بینالمللی رژیم صهیونیستی را به مخاطره میاندازد.
شکست سامانههای پرتعداد دفاعی
اولین سوالی که در خصوص این حمله به ذهن صهیونیستها خطور میکند، این است که چنین موشکی که با انفجار خود حفرهای ۲۵ متری در زمین ایجاد کرده، چگونه از خطوط پرتعداد دفاع هوایی رژیم صهیونیستی و آمریکا که تلآویو به آن افتخار میکند و خود را در این عرصه اولین صنعت دنیا معرفی میکند، عبور کرده است. این در حالی است که سامانههای رژیم صهیونیستی با تأمین مالی و تکنولوژیک آمریکا ایجاد شده و سامانههایی نظیر حیتس ۱ و ۲ و ۳ نیز برای ساقط کردن موشکهای دوربرد در طبقات بالای جو در سرزمینهای اشغالی مستقر شدهاند.
سامانه موشکی «فلاخن داود» نیز برای انهدام موشکهای میان برد طراحی شدهاند و سامانه گنبد آهنین نیز برای رهگیری و ساقط کردن موشکهای با برد کوتاه آماده هستند. به این ترتیب رژیم صهیونیستی سامانه دفاع هوایی چند لایه را ایجاد کرده تا بتواند از خطرات حملات موشکی در امان بماند.
البته این تمام ماجرا نیست و طی دو سال اخیر سامانههای دفاع هوایی آمریکا نظیر «پاتریوت» و «تاد» نیز به سرزمینهای اشغالی ارسال شدهاند تا در رهگیری موشکهای متخاصم به کمک سامانههای داخلی رژیم صهیونیستی بیایند.
علاوه بر تمام اینها، آمریکا سیستم بین المللی دفاع موشکی از اسرائیل را در ناوگانهای دریایی خود در دریای مدیترانه و سرخ مستقر کرده و کشتیهای متحدان رژیم صهیونیستی شامل فرانسه و انگلیس و آلمان که در منطقه مستقر هستند نیز همواره مراقب حریم هوایی رژیم صهیونیستی هستند.
تل آویو در توجیه این شکست اعلام کرد که تحقیقات در این حادثه را آغاز میکند. از بیانیه ارتش اسرائیل مشخص نمیشود که انفجار صورت گرفته، بخشی از موشک مذکور بوده یا اینکه تمام موشک به فرودگاه اصابت کرده است، اما در هر صورت ارتش اسرائیل مجبور به اذعان به شکست در این عملیات موشکی شد. اعلام شکست سامانههای متعدد دفاع هوایی رژیم صهیونیستی و آمریکا، وحشت را به سرزمینهای اشغالی آورد.
رسوایی آمریکا در ماجرای یمن
آمریکا برای رهایی رژیم صهیونیستی از موشکهای یمن، با حملات خشونت آمیز خود به بنادر و فرودگاهها و اهداف نظامی و غیرنظامی در یمن، تلاش کرد جلوی این حملات را بگیرد. اما در نتیجه هیچ تغییری حاصل نشد و محاصره دریایی بندر ایلات ادامه پیدا کرد. آمریکا نیز هزینههای زیادی برای عملیات خود متحمل شد. از جمله این هزینهها سقوط هفت فروند هواپیمای جاسوسی ام کیو ۹ این کشور و سقوط جنگنده اف ۱۸ آمریکا در دریا بود.
روزنامه معاریو در این رابطه نوشت که ارزیابی مؤسسات نظامی اسرائیل نشان میدهد که مجموعه عملیاتهای موشکی و پهپادی یمنیها علیه اسرائیل طی روزهای اخیر در نتیجه افزایش فشار حملات آمریکا به یمنیها صورت گرفته است. برخی نظامیان سابق رژیم صهیونیستی استفاده از راهکارهای جایگزین نظیر ترور رهبران یمنی را طرح میکنند و برخی دیگر معتقدند که انجام این ترورها نظیر عرصه لبنان ساده نیست و علاوه بر اینها نمیتواند ضامنی برای توقف این حملات باشد.
در هر حال، صهیونیستها انجام عملیات رژیم صهیونیستی در یمن را منطقی نمیدانند، به ویژه که برای انجام چنین عملیاتی باید مسافت ۲۰۰۰ کیلومتری طی شود. کابینه رژیم صهیونیستی همچنان آمریکا را نسبت به اهمال در مقابله جدی با محاصره دریایی و هوایی این رژیم توسط یمنیها متهم میکند.