هشدار درباره عواقب زایمانهای زودرس و تقویمی
اقتصاد ایران: رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: افزایش تمایل مادران باردار به انجام زایمان به روش سزارین در تاریخهای خاص، نگرانیهایی را در میان جامعه پزشکی ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، محبت احمدی رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن گرامیداشت پانزدهم اردیبهشت، روز ماما و تبریک این روز به تمامی اساتید، کارکنان و دانشجویان این حوزه اظهار کرد: ماما با انجام مشاورههای مرتبط با مراقبتهای قبل، حین و پس از بارداری، نقش بسزایی در ارتقای سواد سلامت مادران برای رویارویی با پیشامدها این دوران ویژه و حساس ایفا میکند.
وی در ادامه به برخی چالشهای مرتبط با بحث ترویج زایمان طبیعی در عصر امروز پرداخت و اظهار کرد: افزایش تمایل مادران باردار به انجام زایمان به روش سزارین غیر ضروری، به ویژه در تاریخهای تقویمی خاص، نگرانیهایی را در میان جامعه پزشکی و سلامت عمومی ایجاد کرده است.
احمدی تصریح کرد: تمایل برخی خانوادهها به انتخاب این روش، بدون وجود دلایل علمی و پزشکی، ریشه در ترویج فرهنگ تجملگرایی در جامعه امروز دارد؛ این در حالی است که مطالعات متعدد نشان میدهد سزارینهای بدون اندیکاسیون پزشکی میتواند عوارض جدی برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد.
رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عوارض سزارینهای غیر ضروری اشاره کرد و اذعان کرد: از جمله این عوارض میتوان به احتمال عفونتهای پس از جراحی و مشکلات تنفسی ناشی از تأثیر داروهای بیهوشی بر نوزادان اشاره کرد؛ همچنین، سزارینهای پیش از موعد میتواند به عوارض ناشی از رشد ناکامل جنین در آینده منجر شود.
احمدی با تاکید بر نقش مؤثر رسانهها در فرهنگ سازی صحیح در این زمینه افزود: رسانههای جمعی نقش کلیدی در فرهنگسازی و آگاهیبخشی در این زمینه ایفا میکنند؛ اطلاعرسانی در خصوص پیامدهای منفی سزارینهای غیرضروری و تاکید بر اهمیت زایمان طبیعی در سلامت مادر و نوزاد، میتواند به کاهش این روند کمک کند.
وی در خصوص فواید زایمان طبیعی، بر کاهش میزان خونریزی، کاهش احتمال عفونتها و چسبندگیهای وسیع داخلی نسبت به زایمان به روش سزارین اشاره و تصریح کرد: در زایمان به روش طبیعی، زمان بستری به طور چشمگیری کاهش یافته و مهمتر از همه، ارتباط عاطفی مطلوب و زودهنگامتری بین مادر و نوزاد برقرار میشود.
احمدی با اشاره به حضور نزدیک به دو هزار ماما در حوزه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نقش محوری آنان در اجرای سیاستهای مرتبط با فرزندآوری و جوانی جمعیت، بر تلاش این قشر در راستای حفظ سلامت جامعه تاکید کرد.