صنعت نساجی قربانی نبود برنامهریزی و واردات افسارگسیخته است
اقتصاد ایران: نایبرئیس انجمن صنایع نساجی ایران با بیان این که صنعت نساجی قربانی نبود برنامهریزی و واردات افسارگسیخته است گفت: ۳۰ درصد نیاز پوشاک کشور از طریق قاچاق تامین می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شاهین کاظمی نایبرئیس انجمن صنایع نساجی ایران در نشستی خبری با اشاره به روند فزآینده واردات پارچه به کشور، گفت: در سالهای اخیر، واردات پارچه به طرز چشمگیری افزایش یافته است؛ بهطوری که از رقم 323 میلیون دلار در سال 1399 به 824 میلیون دلار در سال 1402 رسیده است. در حالی که بسیاری از تشکلهای بخش خصوصی و نهادهای مرتبط بر لزوم کنترل این واردات تأکید دارند، هنوز اقدامی جدی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی افزود: در اسفندماه 1402 با همکاری اتحادیه صادرات و وزارت صمت، صورتجلسهای برای کنترل واردات پارچه تنظیم شد، اما نشانهای از کاهش واردات در سال 1403 دیده نمیشود. برآوردها نشان میدهد بیش از 400 تا 500 میلیون دلار پارچه وارداتی همچنان در صف ترخیص قرار دارد.
وی همچنین تفاوت نرخ ارز رسمی و آزاد را یکی از عوامل اصلی افزایش واردات برشمرد و تأکید کرد: بخش بزرگی از این واردات صرفاً با هدف سودجویی ارزی انجام میشود و هیچ نفعی برای مصرفکننده واقعی ندارد.
این فعال صنعت نساجی ضمن اشاره به تأثیر همزمان پدیده قاچاق پوشاک و واردات بیرویه بر زنجیره صنعت نساجی، گفت: ادامه این روند، صنعت نساجی و پوشاک کشور را با بحرانی جدی مواجه خواهد کرد.
تأمین 30 درصد نیاز پوشاک کشور از طریق قاچاق
در ادامه این نشست خبری سعید جلالی قدیری، گفت: یکی از معضلات صنعت نساجی در کشور واردات قاچاق است زیرا در کشوری 30 درصد پوشاک از طریق قاچاق تامین می شود سرمایه گذاری سخت است.
دبیر اتحادیه تولید وصادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران بیان داشت: وقتی بازار یک کالایی تحت تاثیر قاچاق و واردات بی رویه است هیچ سرمایه گذاری تمایل به سرمایه گذاری ندارد.
قدیری بیان داشت: قاچاق پوشاک زنجیره های مختلف این صنعت را تحت الشعاع قرار می دهد و به این صنعت لطمه وارد می کند.
انتهای پیام/