۴۱ درصد از کل جرایم فضای مجازی مربوط به کلاهبرداریهای اینترنتی است
اقتصاد ایران: رئیس پلیس فتا فراجا گفت: ۴۱ درصد از کل جرایم فضای مجازی مربوط به کلاهبرداریهای اینترنتی است.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
سردار وحید مجید با ارائه آماری از وضعیت جرایم سایبری در سال ۱۴۰۳، به تحلیل و بررسی مهمترین چالشها در این حوزه پرداخت.
رئیس پلیس فتا اعلام کرد: در سال گذشته، ۹۴ درصد از پروندههایی که از سوی مردم به پلیس فتا ارجاع شده بود، مورد رسیدگی قرار گرفته و در مجموع، ۹۲ درصد از جرایم سایبری کشف شده است.
سردار مجید در ادامه به اولویتهای پنجگانه پلیس فتا در حوزه رسیدگی به جرایم سایبری اشاره کرد.
وی نخستین و مهمترین اولویت را کلاهبرداریهای اینترنتی دانست که بخش عمدهای از آنها به فعالیت کاربران و خرید و فروشهای آنلاین مربوط میشود؛ بهطوریکه ۴۱ درصد از کل جرایم فضای مجازی را شامل میشود.
سردار مجید گفت: دومین اولویت پلیس فتا، برداشتهای اینترنتی غیرمجاز است. مجرمان با بهرهگیری از شگردهای متنوع، به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کرده و حسابهای بانکی آنها را تخلیه میکنند.سومین مورد، دسترسی غیرمجاز به دادههاست؛ جایی که مجرمان با روشهای فنی و مهندسی اجتماعی، رمزهای عبور و اطلاعات شخصی کاربران را سرقت میکنند.
وی بیان داشت: چهارمین اولویت به هتک حیثیت کاربران در فضای مجازی مربوط میشود؛ جرایمی مانند انتشار مطالب کذب، تصاویر خصوصی یا توهینهای هدفمند. در نهایت، مزاحمتهای مجازی از جمله مزاحمتهای پیامرسانی، تهدیدها و ایجاد مزاحمت برای افراد در شبکههای اجتماعی، پنجمین محور اصلی رسیدگی پلیس فتا عنوان شد.
سردار مجید با تأکید بر اهمیت ارتقای سطح آگاهی عمومی در حوزه فضای مجازی، از مردم خواست تا در برابر پیامها و لینکهای ناشناس، بهویژه در قالب وعدههایی مانند سود سهام عدالت، هوشیار باشند و از کلیک بر روی این لینکها خودداری کنند.
وی با اشاره به فراوانی جغرافیایی جرایم سایبری گفت: استان تهران به دلیل وسعت، جمعیت بالا و تراکم فعالیتهای اقتصادی، ۱۵ درصد از کل جرایم سایبری کشور را به خود اختصاص داده است. پس از آن، استانهای اصفهان با ۹ درصد، خراسان رضوی با ۹ درصد، فارس با حدود ۸ درصد و خوزستان با ۵ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.