به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران، نسبت به شیوع فزاینده چاقی در بین کودکان و نوجوانان هشدار داد و گفت:
«روند رو به رشد چاقی در کودکان، فقط یک مسئله زیباییشناسی نیست، بلکه مقدمهای برای ابتلای زودهنگام به بیماریهای غیرواگیر و کاهش بهرهوری اقتصادی در آینده است.»
وی با اشاره به اینکه ریشه این بحران در سبک زندگی و محیط است، افزود:
«در چند دهه گذشته، بهویژه با رشد تکنولوژی، فعالیت بدنی کاهش یافته و دسترسی به غذاهای پرکالری و کمارزش افزایش یافته است. این عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرفی، عامل اصلی انباشت چربی و چاقی در سنین پایین محسوب میشود.»
دکتر هاشمی تصریح کرد:
«چاقی در کودکان و نوجوانان اکنون به یک معضل بهداشتی جهانی تبدیل شده است. سازمان جهانی بهداشت از سال ۲۰۱۵ با راهاندازی برنامهای با عنوان پایان دادن به چاقی کودکان، بر لزوم اقدامات فوری و راهبردی در این زمینه تأکید کرده است.»
وی هشدار داد که کودکان چاق بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، بیماریهای قلبیـعروقی، سکتههای مغزی و حتی برخی سرطانها در سنین پایینتر هستند. این بیماریها نهتنها سلامت نسل آینده را تهدید میکند، بلکه هزینههای هنگفتی نیز بر دوش نظام سلامت خواهد گذاشت.
دکتر هاشمی گفت:
«انجمنهای علمی و تخصصی با برگزاری نشستهای علمی، سعی دارند هم متخصصان و هم سیاستگذاران را نسبت به خطرات جدی این پدیده هوشیار کنند. بدون دخالت جدی، جوامع در آینده نزدیک با بحران گستردهای در حوزه سلامت عمومی روبهرو خواهند شد.»
چاقی در کودکان، تنها یک مشکل فردی نیست، بلکه یک تهدید ملی برای آینده سلامت و اقتصاد کشورهاست. پیشگیری امروز، سرمایهگذاری برای آیندهای سالمتر و پربازدهتر است.