کمبود گمرکات تخصصی و امکانات کنترلی از معضلات گمرکات کشور

اقتصاد ایران: عضو اتاق بازرگانی تهران، از کمبود گمرکات تخصصی، کمبود امکانات کنترلی و ضعف امکانات ترخیص و نگهداری کالاها به عنوان بخشی از مشکلات دامن‌گیر گمرکات کشور یاد کرد.

محسن بهرامی ارض عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح مشکلات و معضلات گمرکات کشور، اظهار کرد: گمرک شهید رجایی به عنوان بزرگترین گمرک کشور، به تعداد مورد نیاز دستگاه ایکس ری ندارد تا کالا زمان ورود و خروج اسکن شود و در چنین روزی، مشخص نباشد حادثه پیش آمده بواسطه آتش سوزی مربوط به چه کالایی بوده است.

وی عنوان کرد: تعرفه‌ها در گمرک با تأخیر ابلاغ و عطف به ماسبق می‌شوند. وقتی نرخ ارز تغییر می‌کند، سود عوارض گمرک بر چه مبنایی باید اخذ شود؟ می‌گویند معدل سامانه تجارت توافقی و مشخص نیست این معدل را چه کسی در تجارت توافقی باید بگیرد.

این عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: بحث کدینگ، امکانات ترخیص و امکانات نگهداری همه بخشی از مشکلاتی است که گریبانگیر گمرکات کشور است.

بهرامی ارض با اشاره به کمبود گمرکات تخصصی در کشور گفت: طلا و جواهر را باید از همان گمرکی ترخیص کنند که کود شیمیایی و بذر آورده می‌شود. از طرف دیگر به دلیل کمبود امکانات کنترلی ارزیابی‌ها با دقت انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه طبیعتاً گمرکات به دلیل ساختاری مشکل دارند و از نظر پرسنلی با محدودیت شدید مواجه هستند، خاطرنشان کرد: گمرک از نظر سخت افزار در داخل گمرک با مشکل مواجه هستند؛ انبارهای گمرکی با محدودیت مواجه هستند و از طرف دیگر سایر نهادها نیز مسائلی را به گمرک تحمیل می‌کنند. برای مثال موضوعاتی مانند ثبت سفارش یا تخصیص ارز ربطی به گمرک ندارند اما تبعات آنها دامن گمرک را می‌گیرد.

این عضو اتاق بازرگانی تهران، ادامه داد: وقتی بانک مرکزی می‌گوید کالا را در گمرک اظهار کنید بعد ارز را به آن تخصیص می‌دهیم نتیجه می‌شود اینکه صاحبان کالا چندین میلیون تن کالا را اظهار می‌کنند و در نوبت تخصیص ارز می‌مانند و از طرف دیگر به دلیل مشکلات ساختاری، کالاها متروکه می‌شوند و می‌شود قوز بالا قوز. کالای متروکه باید به اموال تملیکی منتقل شود و چون آنها جا ندارند در خود گمرک نگهداری می‌شوند.

بهرامی ارض گفت: در بازدید معاون اول دولت سیزدهم، از گمرک کانتینرهایی دیده شد که سال‌ها در گمرک بود و ایشان دستور داد ظرف دو ماه ترخیص شوند اما از آن دو ماه، دو سال و دو ماه گذشته و هنوز ترخیص نشدند. اینها گوشه‌ای از مشکلات موجود در گمرک است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ