معلمی که با حمایتهای مالی، مانع ترک تحصیل دانشآموزانش میشود
اقتصاد ایران: اکبر جوادی، معلم منتخب استان زنجان، با ۵ سال سابقه تدریس و ۲ سال مدیریت در مقطع ابتدایی، با رویکردی پدرانه به دانشآموزان، تلاش میکند از ترک تحصیل آنها جلوگیری کند.
به گزارش خبرنگار مهر، روز معلم یکی از روزهای مهم در تقویم فرهنگی و آموزشی کشورهاست که به منظور تجلیل از زحمات و تلاشهای معلمان در تربیت نسل آینده برگزار میشود. در ایران، ۱۲ اردیبهشت، سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری، به عنوان روز معلم نامگذاری شده است. این روز فرصتی برای تقدیر از مقام والای معلمان و نقش بیبدیل آنها در ساختن جامعه است.
معلمان به عنوان سازندگان آینده جامعه، نقش اساسی در آموزش و پرورش نسل جوان دارند. روز معلم فرصتی است تا جامعه قدردانی خود را از تلاشهای بی وقفه معلمان در تربیت دانش آموزان و انتقال دانش و ارزشهای اخلاقی نشان دهد.
معلمان نمونه نه تنها در رشد تحصیلی دانش آموزان، بلکه در شکلگیری شخصیت، ارزشها و آینده جامعه نقش اساسی دارند. تأثیر آنها فراتر از کلاس درس است و میتواند تحولات مثبت فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی ایجاد کند.
به مناسبت هفته معلم به سراغ یکی از این معلمان نمونه رفتیم. اکبر جوادی، معلم منتخب استان زنجان، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پنج سال است که در عرصه آموزش فعالیت دارم؛ سه سال به عنوان معلم ابتدایی و دو سال به عنوان مدیر مدرسه مشغول بودم.
وی درباره انگیزه خود از کمک به دانشآموزان با شرایط خاص بیان کرد: دانشآموزان را همچون فرزندان خود میبینم. کمک به آنها را نه لطف، بلکه وظیفه ذاتی خود میدانم. چه در مدرسه و چه خارج از آن، هر کاری از دستم بربیاید انجام میدهم.
جوادی افزود: در مواردی که دانشآموزان به دلایل مالی یا بیماری در معرض ترک تحصیل قرار دارند، با پیگیری و جذب حمایتهای خیرین، هزینههای تحصیل، ثبتنام، لوازمالتحریر، پوشاک و درمان آنها را تأمین میکنیم. به طور مثال، امسال دانشآموزی داریم که مبتلا به سرطان است؛ با همکاری انجمنهای خیریه و پیگیریهای مستمر، روند درمانش را تسهیل کردیم.
این معلم منتخب در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث شده تا به عنوان معلم برگزیده انتخاب شود، گفت: این انتخاب را لطف همکاران میدانم. اما همیشه سعی کردم پیگیر وضعیت تحصیلی و مشکلات دانشآموزان باشم و فراتر از وظیفهام برای موفقیت آنها تلاش کنم.
جوادی همچنین به شیوه تدریس خود در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: با توجه به جمعیت کم دانشآموزان روستا، در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، آموزشها را بیشتر به صورت حضوری و فردی برگزار کردیم تا کیفیت آموزش حفظ شود. اعتقاد دارم تدریس حضوری برای بچهها مؤثرتر است.
وی در پایان گفت: هر کاری که انجام دادهام، تنها انجام وظیفه بوده است و امیدوارم بتوانم همچنان در خدمت دانشآموزان باشم.