سرمایهگذاری در کیفیت آموزش ارتباط مؤثری با صنعت و دانشگاه دارد
اقتصاد ایران: زنجان- وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ضرورت سرمایهگذاری در کیفیت آموزش ارتباط مؤثری با صنعت و دانشگاه دارد و باید انجام پژوهشهای مسئله محور در زمینههای مختلف مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی معین بعد از ظهر شنبه در مراسم گرامیداشت مقام استاد در مرکز همایشهای بینالمللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با بیان اینکه دانشگاهها باید به عنوان نهادهای مستقل و پاسخگو عمل کنند، گفت: دانشگاهها مسئولیت اجتماعی خود را جدی بگیرند، تفکر انتقادی را پرورش دهند و به تربیت شهروندان مسئول بپردازند.
وی افزود: اساتید دانشگاه، مسئولیت چندگانهای در حوزه آموزش، پژوهش، تربیت و مسئولیت اجتماعی دارند و نه تنها در حیطه علم بلکه در عرصههای اخلاقی و اجتماعی نیز کنشگر و تأثیرگذار هستند.
معین با تأکید براینکه دانشگاهها باید نهادهایی مستقل و پاسخگو باشند، افزود: دانشگاهها برای عمل به مسئولیت اجتماعی خود، باید علاوه بر پرورش تفکر انتقادی، شهروندان مسئول تربیت کنند و دانشگاهی که صرفاً مدرکمحور و حافظهگرا باشد، دیر یا زود سرمایه اجتماعی خود را از دست میدهد.
وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تحولات شگرف و پرشتاب دنیای امروز از قبیل پدیده جهانی شدن، انقلاب چهارم صنعتی، پیدایش فناوریهای نوین، همهگیریها، نابرابریها و گسترش جنگ و خشونت که مقوله آموزش را تحت تأثیر قرار دادهاند، گفت: دانشگاهها به دلیل نقش محوری و جایگاهی که در جامعه دارند، باید به عنوان موتور محرک این تحولات، مسئولیت اجتماعی خود را بیش از پیش بشناسند و به آن عمل کنند.
معین با بیان اینکه ضرورت سرمایهگذاری در کیفیت آموزش، ارتباط مؤثری با صنعت و دانشگاه دارد و باید انجام پژوهشهای مساله محور در زمینههای مختلف از جمله فقر و مشکلات آب مورد توجه قرار گیرد، افزود: باید توسعه زیرساختهای دیجیتال و فناوری اطلاعات به عنوان ابزاری برای بهبود دسترسی به آموزشهای با کیفیت مد نظر قرار گیرد.
وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاهها میتوانند در مدیریت و تعدیل بحرانها و آسیبهایی مثل آلودگیهای زیستمحیطی، شکافهای جنسیتی، شکافهای اجتماعی و ناهمزبانی بین نسلها که امروز با آن موجه هستیم، نقش محوری ایفا کنند.
معین با بیان اینکه دانشگاهها باید فراتر از تولید مقالات علمی به نیازهای واقعی جامعه پاسخ دهند، افزود: دانشگاهها از الگوی اشرافی به سمت پژوهشمحوری و آموزش عمومی حرکت کردند و در این راستا، رشتههای میانرشتهای و پاسخ به نیازهای جامعه از اهمیت ویژهای برخوردارند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن بیان تاریخچهای از آغاز مبانی نظری مسئولیت اجتماعی دانشگاهها، تصریح کرد: اگر مسئولیت اجتماعی دانشگاهها ارتقا یابد، آینده روشنتر و جامعه پیشرفتهتر و آگاهتری خواهیم داشت.