ترامپ: پایگاه بگرام برای توازن قدرت در برابر چین حیاتی بود

اقتصاد ایران: رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر خروج شتاب‌زده و تحقیرآمیز از افغانستان را یک اشتباه بزرگ دانست و تاکید کرد پایگاه هوایی بگرام از نظر راهبردی مهم و برای حفظ توازن قدرت در برابر چین حیاتی بود.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر از نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان انتقاد کرد و اظهار داشت در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، قصد داشت «پایگاه هوایی بگرام» را حفظ کند.

وی این پایگاه را از نظر راهبردی مهم دانست و اظهار داشت برای حفظ توازن قدرت در برابر چین این پایگاه ضروری بود.

ترامپ با سخنرانی در کاخ سفید تصریح کرد: ما قصد داشتیم پایگاه بزرگ نیروی هوایی بگرام را حفظ کنیم، چرا که تنها یک ساعت فاصله با جایی دارد که چین سلاح‌های هسته‌ای خود را می‌سازد. این کاری است که آنها انجام می‌دهند؛ ساخت موشک‌های هسته‌ای که در فاصله‌ای کوتاه از بگرام قرار دارند.

رئیس‌جمهور آمریکا خروج از پایگاه بگرام را تاسف‌بار دانست و آن را یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های هوایی جهان با طولانی‌ترین باندهای فرودگاه معرفی کرد.

دونالد ترامپ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله روسیه به اوکراین گفت: «فکر می‌کنم پوتین این را مشاهده کرد و وارد عمل شد.»

ترامپ پیش از این نیز گفته بود در صورت پیروزی در انتخابات برای نظارت بر چین تلاش خواهد کرد تا دوباره کنترل پایگاه هوایی بگرام در افغانستان را به‌دست آورد.

وی همچنین گفته بود می‌خواهد پایگاه هوایی بگرام را به عنوان بخشی از یک قرارداد تجاری با افغانستان بازپس گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان پیش از این اظهارات دونالد ترامپ را درباره بازپس‌گیری پایگاه هوایی بگرام یک خیال دانسته و تأکید کرده بود امکان چنین اتفاق وجود ندارد.

مجاهد تصریح کرده بود پایگاه هوایی بگرام در اختیار افغانستان است و هیچ توافقی مبنی بر واگذاری این پایگاه به چین یا آمریکا وجود ندارد.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ