مقایسه رشتههای حاضر در هانگژو با ناگویا/زنگ خطر برای ۲۵طلا!
اقتصاد ایران: با مقایسه رشتههای ورزشی حاضر در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ و ۲۰۲۶ هدفگذاری وزارت ورزش و جوانان برای کسب ۲۵ طلا در ناگویا با چالش روبهرو خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، با اعلام رشتههای حاضر در بازیهای آسیایی 2026 ناگویا و تعداد مدالهای توزیع شده در هر رشته زنگ خطر برای کاروان ایران به صدا در آمده و کار بابت کسب مدالهای پیش بینی شده از سوی وزیر ورزش برای رسیدن به جایگاه چهارم آسیا که 25 مدال طلا عنوان شده، سختتر شده است.
در ابتدا بهتر است مروری کوتاه بر عملکرد ایران در بازیهای آسیایی دوره قبل یعنی هانگژو 2022 چین داشته باشیم، جایی که ایران با 13 مدال طلا در رده هفتم آسیا ایستاد.
ایران در بازیهای آسیایی هانگژو در رشتههای اسکیت، بدمینتون، بسکتبال، بسکتبال سه نفره، بوکس، تکواندو، تنیس، تنیس روی میز، تیراندازی، تیراندازی با کمان، جوجیتسو، جودو، دوچرخه سواری، دوومیدانی، روئینگ، ژیمناستیک، سنگنوردی، سوارکاری، شطرنج، شمشیربازی، شنا، شیرجه، فوتبال، آبهای آرام، کاراته کبدی، کشتی، هندبال، والیبال ساحلی، والیبال، وزنه برداری ووشو، کوراش و واترپلو حضور یافت و حاصل تلاش ورزشکاران کشورمان کسب 13 مدال طلا، 21 مدال نقره و 20 مدال برنز بود.
مدال طلا (در هانگژو):
والیبال ( یک طلا)، ووشو (دو طلا)، کوراش (یک طلا)، دوومیدانی (یک طلا پرتاب دیسک مردان)، سنگ نوردی (یک طلا سرعت مردان)، کشتی فرنگی (دو طلا)، کاراته (یک طلا)، کشتی آزاد (سه طلا)، شطرنج(یک طلا)
نقره:
روئینگ ( دو نقره)، تکواندو (سه نقره)، ووشو (چهار نقره)، ژیمناستیک (یک نقره)، کوراش (سه نقره)،دوومیدانی (یک نقره)، کشتی آزاد (دو نقره)، کشتی فرنگی (دو نقره)، اسکیت (یک نقره فری استایل زنان)، کبدی (یک نقره) و وزنه برداری (یک نقره)
برنز:
تکواندو ( پنج برنز)، دوچرخه سواری ( یک برنز)، تنیس روی میز ( دو برنز)، شمشیربازی ( دو برنز)، ووشو ( یک برنز)، تیراندازی ( یک برنز)، آبهای آرام ( سه برنز)، کوراش ( یک برنز)، کشتی فرنگی ( یک برنز)، کبدی ( یک برنز) و کاراته ( دو برنز)
با توجه به اینکه ایران در ادوار گذشته در رشتههای بیسبال، سافتبال، کریکت، بازیهای الکترونیکی، هاکی روی چمن، گلف، راگبی، سپک تاکرا، اسکواش، موج سواری و ورزشهای سهگانه حضور نداشته یا در صورت حضور شانسی برای کسب مدال طلا ندارد قطعاً تغییرات در این رشته تاثیری بر برنامه و روند کاروان ایران نخواهد داشت.
تعداد مدال رشتههای توپی و تیمی که ایران در آن حضور خواهد داشت یعنی بسکتبال، بسکتبال سه نفره، واترپلو، والیبال، والیبال ساحلی، هندبال و کبدی نیز دستخوش تغییرات نشده و شرایط این رشتهها همواره ثابت است. در این شرایط وضعیت رشتههای طلایی و نزدیک به کسب مدال طلا برای کاروان ایران اهمیت زیادی دارد.
حذف شطرنج از بازیهای آسیایی 2026 برای کاروان ایران یک شانس مدال را از بین میبرد چرا که این رشته موفق شد در دوره گذشته طلا بگیرد که این فرصت در ناگویا وجود ندارد. فری استایل از شاخههای اسکیت نیز در ناگویا حضور نخواهد داشت. این شرایطی است که ترانه احمدی در این بخش موفق به کسب مدال نقره شده بود.
تعداد مدالهای رشتههایی که ایران در هانگژو در آن حضور داشت و مدالهای بازیهای آسیایی ناگویا به شرح زیر است:
تیراندازی با کمان:
ریکرو و کامپوند 10 مدال طلا و بدون تغییر
دوومیدانی:
هانگژو 48 مدال طلا/ ناگویا 49 مدال طلا
دوچرخه سواری:
جاده، پیست، کوهستان 22 مدال طلا بدون تغییر
وزنه برداری:
14 مدال طلا بدون تغییر
ژیمناستیک:
ترامپولین 2 مدال طلا بدون تغییر
ژیمناستیک هنری 14 مدال طلا بدون تغییر
تیراندازی:
تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی هانگژو 33 مدال طلا /ناگویا 28 مدال طلا
ووشو
تالو و ساندا هانگژو 15 مدال طلا/ ناگویا 13 مدال طلا
صخره نوردی
6 مدال طلا بدون تغییر
بوکس
13 مدال طلا بدون تغییر
تکواندو
هانگژو 13 مدال طلا/ ناگویا 12 مدال طلا
کشتی:
آزاد 6 مدال طلا بدون تغییر
فرنگی 6 مدال طلا بدون تغییر
آبهای آرام:
کانو اسلالوم هانگژو 4 مدال طلا/ ناگویا 6 مدال طلا
کانو اسپرینت 13 مدال طلا بدون تغییر
روئینگ:
14 مدال طلا بدون تغییر
تنیس روی میز:
7 مدال طلا بدون تغییر
جودو:
15 مدال طلا بدون تغییر
صخره نوردی:
6 مدال طلا بدون تغییر
جوجیتسو:
هانگژو 8 مدال طلا/ ناگویا 7 مدال طلا
کوراش:
هانگژو 7 مدال طلا/ ناگویا 6 مدال طلا
کاراته:
هانگژو 14 مدال طلا/ ناگویا 15 مدال طلا
هر چند سهمیه کاراته یک مورد بیشتر شده اما با این حال با توجه به کاهش مدالها در رشتههای دیگری که ایران شانس زیادی در کسب مدال دارد (تکواندو کاهش 2 مدال، ووشو کاهش 2 مدال، جوجیتسو کاهش یک مدال، کوراش کاهش یک مدال) و همچنین نبود شطرنج در این دوره از بازیها به نظر می رسد وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیونها باید توجه بیشتری به رشتههایی داشته باشند که در دوره قبل مدالهای نقره و برنز کسب کردند و با استفاده از زمان باقیمانده و با بررسی دقیقتر از وضعیت این رشتهها به دنبال کسب طلا از سایر رشتهها باشد.
جودو، بوکس، ژیمناستیک، دوومیدانی، تیراندازی، دوچرخه سواری و تیراندازی با کمان در ادوار گذشته در سبد مدال طلای ایران حضور داشتند و با کمی توجه بیشتر میتوانند نقش مهمی در افزایش مدالهای ایران داشته باشند.
اگر ورزش ایران به دنبال رقم زدن اتفاقی ویژه در ناگویا و کسب 25 طلا در این رقابتهاست باید بیش از گذشته و با توجه به رشتهها و سهمیههای اعلام شده، برنامهریزی مناسبی انجام دهد.
انتهای پیام/