نقدی بر جایگاه کمرنگ بخش تعاون در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵
اقتصاد ایران: مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف کشور گفت:نبود برنامهریزی راهبردی، غیبت حمایتهای هدفمند، و بیتوجهی به توانمندسازی تعاونیها در عرصه صادرات، نشان از فقدان یک نقشه راه جامع در وزارت تعاون و کمتحرکی اتاق تعاون به عنوان پارلمان بخش تعاون دارد.
عبداله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای فرش دستباف کشور و عضو هیات رئیسه اتاق تعاون استان تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, با اشاره به جایگاه کمرنگ بخش تعاون در نمایشگاه ایران اکسپو2025 گفت: با پایانیافتن نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو 2025، لازم میدانم نکاتی جدی و نگرانکننده درباره جایگاه و نقش بخش تعاون در این رویداد مهم ملی و بینالمللی مطرح نمایم.
وی ادامه داد: نمایشگاهی که با حضور بیش از 1000شرکت ایرانی و 2700فعال اقتصادی از 101کشور جهان برگزار شد و فرصت بینظیری برای معرفی ظرفیتهای صادراتی کشور فراهم آورد، متأسفانه با حضور حداقلی و غیرموثر بخش تعاون همراه بود؛ حضوری که نه تنها متناسب با سهم بالقوه تعاون در اقتصاد کشور نبود، بلکه تصویر تضعیفشدهای از توانمندیهای این بخش را به نمایش گذاشت.
بهرامی گفت: نبود برنامهریزی راهبردی، غیبت حمایتهای هدفمند، و بیتوجهی به توانمندسازی تعاونیها در عرصه صادرات، نشان از فقدان یک نقشه راه جامع در وزارت تعاون و نیز کمتحرکی اتاق تعاون ایران به عنوان پارلمان بخش تعاون دارد. این در حالی است که تعاونیهای کشور، بهویژه در حوزههایی نظیرسازه های فلزی، فرش دستباف و صنایعدستی، گردشگری، کشاورزی ،پتروشیمی،صنعت ساختمان، معدن ، خدمات دانشبنیان و... از ظرفیتهای کمنظیری برای حضور در بازارهای بینالمللی برخوردارند.
رئیس کمیسیون فرش دستباف، صنایعدستی و گردشگری اتاق تعاون ایران افزود: تردیدی نیست که عدم دیدهشدن تعاونیها در چنین فرصتهایی، موجب تداوم نگاه حاشیهای و غیراستراتژیک دولتمردان و پرچم داران تعاون به این بخش شده است. اگر تعاون در ویترین رسمی صادرات کشور دیده نشود، چگونه میتوان انتظار داشت در معادلات اقتصادی و دیپلماسی تجاری کشور نقشی جدی ایفا کند؟
وی بیان کرد: از تمامی مسئولان و نهادهای مرتبط، بهویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و الخصوص اتاق تعاون ایران میخواهم با بازنگری فوری در سیاستهای حمایتی و تدوین برنامههای اجرایی توانمندساز برای حضور تعاونیها در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، زمینه احیای جایگاه واقعی این بخش در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی کشور را فراهم آورند.فرصتهای بینالمللی برای معرفی توانمندیهای تعاونیها نباید بیش از این از دست برود.
انتهای پیام/