میزبانی خوب دوومیدانی مشهد/ دلیل هجوم حشرههای موذی چه بود؟
اقتصاد ایران: میزبانی چهارمین دوره مسابقات دوومیدانی جام امام رضا (ع) در سطح بالایی بود، اما برخی اتفاقات هم رقم خورد که البته ارتباطی با این رشته نداشت.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، چهارمین دوره رقابتهای بینالمللی دوومیدانی جام امام رضا (ع) پس از وقفهای دو ساله، روزهای 5 و 6 اردیبهشت ماه به میزبانی ورزشگاه امام رضا (ع) در شهر مشهد برگزار شد.
* میزبانی مطلوب
اولین نکتهای که در جریان این مسابقات به چشم آمد، میزبانی مطلوب بود. اسکان ورزشکاران و مسئولان در یک هتل 5 ستاره همراه رضایت همگان را به دنبال داشت و این همان نکتهای بود که احسان حدادی تاکید زیادی بر روی آن داشت. حدادی در این باره گفته بود: «باید میزبانی آنقدر چشمگیر باشد تا خارجیها برای حضور در آن ترغیب شوند و تمایل نشان بدهند.»
این میزبانی با برگزاری مطلوب مسابقات نیز همراه بود و کسی در محل برگزاری رقابتها حضور نداشت که بتواند از نظم رقابتها ایراد بگیرد. حدادی در این باره نیز عنوان کرد: «من فکر میکنم شاید زیباترین دوره بود. شاید از لحاظ کیفی نه، اما از لحاظ زیبایی در برگزاری مسابقات دوومیدانی موفق بودیم. سعی کردیم زیباییهای این رشته را به نمایش بگذاریم؛ چرا که دوومیدانی به همین زیباییها معروف است. تلاشمان این بود که مسابقات را با کیفیت برگزار کنیم و خوشبختانه فضای استادیوم هم برای این امر مهیا بود.»
* استقبال کم خارجیها
اولین نکتهای که به چشم میآمد، حضور کم تعداد ورزشکاران و کشورهای خارجی بود. حضور 5 تیم خارجی با تعداد نفرات بسیار کم، قطعاً چیزی نبود که فدراسیون به دنبالش باشد. اصلیترین عامل عدم برگزاری مسابقات در سال گذشته بود که باعث شد کشورهای خارجی روی شرکت سایر تورنمنتها تمرکز کنند و حتی ارتقای سطح مسابقات جام امام رضا از D به C نیز نتواند آنها را ترغیب به حضور در ایران کند. رئیس فدراسیون دوومیدانی به این مسئله واقف بود و گفت: «امسال دعوتنامههای زیادی ارسال شد، اما متاسفانه به دلیل اینکه این مسابقات 2 سال بود در کشورمان برگزار نشده بود، برخی کشورها اطمینان کافی نداشتند. برای برخی دیگر نیز با این رقابتها با مسابقات قهرمانی کشورشان یا لیگ الماس دوحه تداخل داشت. با این وجود شک نکنید سال آینده این مسابقات با کیفیت بهتری برگزار خواهد شد.»
شاید ایراد دیگر را بتوان دعوت دیرهنگام از کشورهای خارجی عنوان کرد. اگر فدراسیون دوومیدانی یک بازه حداقل 6 ماهه را برای برگزاری مطلوب این رویداد تعریف کند تا همه کاره در این بازه زمانی در زمان مقرر انجام شود، کشورهای بیشتری نیز میتوانند به ایران بیایند و کیفیت مسابقات را بالاتر ببرند.
* رکوردهای معمولی و حتی دور از انتظار برخی ورزشکاران
فدراسیون دوومیدانی انتظار داشت با توجه به در پیش بودن مسابقات قهرمانی آسیا در خرداد، ورزشکاران بیشتری رکوردهای ورود را کسب کنند، اما این مهم رخ نداد. یکی از دلایل این مسئله قرار گرفتن مسابقات جام امام رضا (ع) به عنوان اولین رویداد سال 1404 بود. در واقع به نظر میرسید ورزشکاران هنوز آمادده نیستند و با انجام یکی دو رقابت دیگر میتوانند به سطح بالاتری از رکوردها برسند.
در این میان رکورد برخی ورزشکاران تعریف چندانی نداشت. برای مثال حسین رسولی در پرتاب دیسک انتظارات را برآورده نکرد و محمدرضا طیبی که در اسفند ماه رکورد ایران را در پرتاب وزنه شکسته بود، نتوانست نزدیک به آن باشد. با این وجود در برخی دیگر از مواد رکوردهای بهتری نسبت به مسابقات جام رمضان که در اسفند ماه برگزار شده بود، به ثبت رسید و این میتواند باعث امیدواری در ماههای آینده باشد.
* از عدم حضور بانوان تا حشرههای موذی در ورزشگاه و صندلیهای کثیف
یکی از اتفاقاتی که در روز نخست مسابقات رخ داد، جلوگیری از ورود بانوان به ورزشگاه بود؛ مسئلهای که حرف و حدیثهایی را به وجود آورد. مهدی علینژاد دبیرکل کمیته ملی المپیک که در مراسم افتتاحیه نیز حضور داشت، در این باره گفت: «بیشترین حساسیت درباره رشته فوتبال است و همانطور که میدانید، بانوان در اکثر رویدادها حضور دارند. به هر حال برخی استادیومها استانداردها و قوانین خاص خودشان را دارند، لذا نمیتوان این را تعمیم داد. به طور کلی در کشور درباره حضور بانوان در رشتههای مختلف مشکلی نداریم.»
مظفری استاندار خراسان رضوی نیز عنوان کرده بود: «روز اولی که به استانداری آمدم، بحث مسابقه ایران و قطر بود که به نظر همه مقدمات فراهم شده بود. زحمات زیادی را دوستان متحمل شده بودند و هماهنگیها انجام شده بود و در آستانه برگزاری مسابقه بودیم ولی به خاطر شرایطی که در آن مقطع پیش آمد محل برگزاری مسابقه تغییر کرد. در آن مقطع همه هماهنگیها انجام شده بود. در این مقطع هم شرایط مهیا است تا به بهترین نحو ممکن کار جلو برود. نباید مانع جدی باشد.»
از جمله نواقصی که به چشم آمد، وجود حشرههای موذی در ورزشگاه بود. این حشرهها در انواع و اقسام مختلف وجود داشت و همه حاضران را عاصی کرده بود؛ بهطوری که هیچکس جرأت نشستن روی صندلی را نداشت. به این مسئله باید کثیف بودن صندلیها را نیز اضافه کرد که مشکلات حضار را دو چندان کرده بود.
درست است که تعداد تماشاگران زیادی در ورزشگاه حضور نداشتند و این مسئله کمتر نمایان شد، اما اگر تصمیم بر استقبال بیشتر تماشاگران باشد، باید حداقل صندلیهای تمیز در اختیارشان قرار بگیرد تا با شرایط بهتری نظارهگر مسابقات باشند.
* پای حشرات موذی به بازی فوتبال ایران و کره شمالی باز نمیشود!
رضا امینزاده مدیرعامل موسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی و رئیس هیئت دوومیدانی خراسان رضوی درباره این میزبانی به خبرنگار ورزشی تسنیم گفت: خدا را شاکریم که چهارمین دوره مسابقات دوومیدانی جام امام رضا (ع) به خوبی برگزار شد. هر دوره که برگزار میکردیم، چالشی داشتیم. در سال اول با کرونا مواجه بودیم، سال دوم از باب حضور مسئولان ضعف داشتیم و اختلافی بین وزارت و فدراسیون وجود داشت که حضور مسئولان را کمرنگ کرد.
رئیس هیئت دوومیدانی خراسان رضوی ادامه داد: مسابقات در سال سوم به دلایل مختلف از جمله تجهیزات و ... در تهران برگزار شد. رقابتها سال قبل به واسطه سرپرستی در فدراسیون و عدم رغبت او برگزار نشد و امسال هم میزبان چهارمین دوره بودیم. نسبت به دورههای قبل کیفیت بهتری داشتیم. برنامهریزی را دیر شروع کردیم، اما تعدد جلسات با مسئولان استانی باعث شد به شکل مطلوبی میزبانی صورت بگیرد.
امینزاده یادآور شد: در واقع شهرداری مشهد، آستان قدس و فدراسیون دوومیدانی همه دست به دست هم دادند که این مسابقات به واسطه شکلی و فضای مسابقه به خوبی برگزار شود. انشاءالله برای دورههای آینده بتوانیم زودتر برگزار کنیم؛ یعنی حداقل باید 6 ماه زودتر در تقویم جهانی ثبت شود که دوندگان سایر کشورها بتوانند برنامهریزی کنند. برای مثال یکی از دلایلی که عراق شرکت نکرد، این بود که ترجیح دادند در مسابقات کشورهای عربی که 3 روز بعد از تورنمنت امام رضا برگزار میشد، شرکت کنند. این در حالی بود که ما در دورههای قبلی شاهد حضور 40،50 ورزشکار عراقی بودیم.
رئیس هیئت دوومیدانی خراسان رضوی گفت: اگر زمان برگزاری مسابقه از طرف فدراسیون درست تنظیم شود و تبلیغات خوبی هم صورت بگیرد، شرایط بهتر خواهد شد. برای مسابقات امسال جایزه هم در نظر گرفته شد؛ چیزی که در دوره قبلی وجود نداشت. نباید این رویداد را یک مسابقه یکبار مصرف در نظر بگیریم. اگر در برگزاری آن تداوم داشته باشد، شرایط بهتر از قبل خواهد شد.
امینزاده درباره وجود حشرات موذی در ورزشگاه گفت: در برخی از فصول یکسری حشرات در سطح شهر پراکنده میشوند و این موضوع مختص ورزشگاه نبود. علت اینکه تعداد آنها در ورزشگاه بیشتر از سایر نقاط بود، به نور ورزشگاه برمیگردد. با روشن شدن 2 هزار لوکس، حشرات جذب آن میشوند. سال قبل در جریان بازی هوادار و ذوبآهن در مشهد، حشرهای به نام «سَنَک» پخش شده بود که از مزارع پنبه ترکمنستان به دلیل عدم سمپاشی توسط باد ابتدا به سرخس و سپس به مشهد آمده بودند. زمانی که نور ورزشگاه در آن بازی روشن شد، حشرات جذب آن شدند و در واقع ارتباطی به ورزشگاه نداشت.
وی تصریح کرد: باید نقاط ضعف را بگوییم تا برای سالهای آینده اصلاح شود. یکی از مشکلات به کثیف بودن صندلیها مربوط میشد. فکری که کردیم، این بود که در صورت کثیف بودن صندلیها، به تماشاگران یک کاور بدهیم تا آن را روی صندلی قرار دهند و از کثیف شدن لباسهایشان جلوگیری کنند. به عمد روی همان صندلیهای کثیف نشستم تا نشان دهم که این ضعف را شخصاً میپذیرم و باید برای برطرف شدن آن فکر عاجل کنم. هجوم حشره که دست ما نبود، اما حداقل میتوانیم برای صندلیها راه حل پیدا کنیم.
مدیرعامل موسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی در پاسخ به این سوال که وجود این حشرات تا بازی ایران و کره شمالی تداوم خواهد داشت یا خیر؟ گفت: بعید میدانم، چون معمولاً مربوط به اوایل بهار است. با این وجود گفتهایم که سمپاشی صورت بگیرد تا مشکلی وجود نداشته باشد.
انتهای پیام/