افزایش ۴۶ درصدی مسافران فرودگاههای عربستان
اقتصاد ایران: بر اساس گزارش سالانه جدید عربستان سعودی، تعداد مسافران در فرودگاههای این کشور در سال ۲۰۲۴ به ۱۲۸ میلیون نفر رسید که نسبت به زمان آغاز طرح «چشمانداز ۲۰۳۰» در سال ۲۰۱۶، رشد ۴۵.۸ درصدی را نشان میدهد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از عرب نیوز، فرودگاههای عربستان سعودی در سال 2024 موفق به جابهجایی 128 میلیون مسافر شدند. در همین مدت، این فرودگاهها 905 هزار پرواز را مدیریت کرده و 1.2 میلیون تُن بار را جابهجا کردند. این آمار نشاندهنده ارتقاء جایگاه عربستان به عنوان یکی از قطبهای اصلی لجستیک و حملونقل هوایی در منطقه است.
تحکیم و توسعه بخش حملونقل هوایی و لجستیکی یکی از اهداف کلیدی طرح تحول ملی «چشمانداز 2030» عربستان است؛ طرحی که هدف دارد این کشور را تا پایان دهه جاری به مرکز جهانی تجارت و گردشگری تبدیل کند.
در گزارش مذکور آمده است:
«عربستان سعودی در حال متحول کردن زیرساختهای حملونقل خود است تا تا سال 2030 به یک مرکز جهانی لجستیک و هوانوردی تبدیل شود.»
در راستای این تلاشها، عربستان طی سال گذشته بیش از 60 مسیر جدید پروازی را تحت برنامه اتصال هوایی (Air Connectivity Programme) راهاندازی کرده است. 12 شرکت هواپیمایی بینالمللی جدید نیز فعالیت خود را در شهرهای مختلف عربستان آغاز کردهاند. این برنامه از زمان راهاندازی خود در سال 2021، توانسته ارتباط هوایی عربستان با مقاصد جهانی را گسترش داده و جایگاه این کشور را در صنعت هوانوردی بینالمللی ارتقاء بخشد.
نوآوریهای جدید نیز در سال 2024 به اجرا درآمد؛ از جمله نخستین پروژه آزمایشی تاکسی هوایی خودران در منطقه، که در ایام حج برای جابهجایی زائران میان اماکن مقدس و پاسخگویی سریع به شرایط اضطراری راهاندازی شد. همچنین، مجوز رسمی استفاده از پهپادها برای شستوشوی نمای ساختمانها نیز صادر شد.
علاوه بر بخش هوایی، صنعت ریلی عربستان نیز شاهد رشد چشمگیری بود. در سال 2024، 13 میلیون نفر از شبکه ریلی ملی استفاده کردند که نسبت به سال قبل 22 درصد افزایش داشت. حجم بارهای حمل شده نیز به 28 میلیون تُن رسید.
این درحالی است که به گفته کارشناسان برگزار مراسم حج 2025 یکی از اصلیترین آزمونهای دستیابی به اهداف تعیین شده در برنامه یاد شده است به صورتی که این پیشرفتها جایگاه عربستان را به عنوان رهبر منطقهای در حوزه حملونقل یکپارچه و پایدار تثبیت کرده و از رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان پشتیبانی میکند.
افتتاح رسمی مترو ریاض
این پروژه که یکی از بزرگترین پروژههای حملونقل شهری در جهان محسوب میشود، شامل 6 خط به طول 176 کیلومتر است و ظرفیت جابهجایی روزانه 3.6 میلیون مسافر را دارد. تنها در هفته اول بهرهبرداری، مترو ریاض موفق به جابهجایی 1.9 میلیون مسافر شد.
مترو ریاض یکی از اجزای اصلی چشمانداز 2030 به شمار میرود و هدف از راهاندازی آن کاهش ترافیک در پایتخت و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان است.
انتهای پیام/