کاهش چشمگیر نسبت چک‌های برگشتی با اصلاح قانون صدور چک

اقتصاد ایران: یک پژوهشگر حوزه حقوق اقتصادی در نخستین همایش ملی حقوق بانکی با بررسی عملکرد قانون جدید چک، از کاهش چشمگیر نسبت چک‌های برگشتی خبر داد و بر ضرورت تقویت نقاط قوت این قانون تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در نخستین همایش ملی حقوق بانکی و در پنل آسیب‌شناسی قانون جدید چک، محمد نوری، پژوهشگر حوزه حقوق اقتصادی و مشاور مالی چندین شرکت، طی سخنانی به ارزیابی عملکرد قانون صدور چک پس از اصلاحات سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۴۰۰ پرداخت.

نوری با اشاره به اینکه هدف اصلی قانونگذار از اصلاح قانون چک، کاهش صدور چک‌های برگشتی و تسهیل وصول مطالبات بوده است، گفت: «قانون جدید چک نه کاملاً سفید است و نه سیاه؛ نقاط قوتی دارد که باید تقویت شود و نقاط ضعفی دارد که باید برطرف شود.»

وی با بیان اینکه مهم‌ترین شاخص موفقیت این قانون، نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله‌ای است، اظهار داشت: «در سال ۱۳۹۶، قبل از اصلاح قانون، از هر سه چک صادر شده، یکی برگشت می‌خورد. نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله‌ای حدود ۲۱ درصد و از حیث مبلغ ۱۵.۴ درصد بود.»

این پژوهشگر افزود: «برای مقایسه، در آمریکا این نسبت کمتر از یک درصد و در ترکیه حدود سه درصد است. اما با اجرای اصلاحات جدید، امروز نسبت چک‌های برگشتی در ایران به کمتر از ۵ درصد رسیده که کاهش بیش از ۷۰ درصدی را نشان می‌دهد.»

نوری ادامه داد: «از سال ۱۳۹۷ به بعد، با تغییر سیاست‌ها، به محض برگشت خوردن چک، آمار آن ثبت می‌شود. این اقدام باعث شد بررسی عملکرد واقعی قانون امکان‌پذیر شود. امروز با وجود تورم و چالش‌های اقتصادی، معاملات مبتنی بر چک به‌واسطه ثبت اطلاعات در سامانه صیاد با اطمینان بیشتری انجام می‌شود.»

وی با اشاره به اینکه امروزه بیش از نیمی از چک‌های برگشتی ظرف کمتر از ۱۰ روز رفع سو اثر می‌شوند، بیان کرد: «این در حالی است که در سال ۱۳۹۶ تنها ۷ درصد از چک‌های برگشتی در کمتر از ۱۰ روز رفع سو اثر می‌شدند.»

نوری در پایان تأکید کرد: «موفقیت قانون صدور چک صرفاً ناشی از سختگیری‌ها نیست، بلکه استفاده از مکانیزم‌های پیشینی و ابزارهای کنترلی در مرحله صدور چک، عامل اصلی کاهش ریسک معاملات شده است.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ