کاهش ۲۰ درصدی واردات LNG چین به دلیل ضعف تقاضا

اقتصاد ایران: چین به دلیل ضعف تقاضا، واردات LNG خود را کاهش داده و برای نخستین بار از سال ۲۰۲۲ افت سالانه در این بخش را تجربه می‌کند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طبق آخرین خبرنامه بازارهای انرژی جهان از نگاه بورس انرژی ایران، واردات LNG چین به دلیل ضعف تقاضا کاهش چشم گیری پیدا کرده است. بر اساس تازه‌ترین داده‌های شرکت تحلیلگر Kpler، چین همچنان با ضعف تقاضا برای گاز طبیعی مایع (LNG) مواجه است و این موضوع منجر به کاهش قابل توجه واردات این حامل انرژی شده است. طبق این گزارش، واردات LNG چین در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 20 درصد کاهش یافته است.

این روند نزولی از ابتدای سال 2025 ادامه داشته و پیش‌بینی می‌شود که واردات LNG چین برای ششمین ماه متوالی در ماه آوریل نسبت به سال قبل کاهش یابد. تحلیل داده‌های Kpler از کشتی‌های حامل LNG نشان می‌دهد که علی‌رغم قوی بودن تحویل گاز از طریق خطوط لوله از روسیه، واردات LNG به طور کلی کاهش پیدا کرده است.

عوامل کاهش تقاضا

کاهش واردات LNG در چین به دلایل متعددی نسبت داده شده است:

سطوح بالای ذخایر داخلی گاز که موجب شده نیاز به واردات کاهش یابد.

افزایش تولید داخلی گاز طبیعی در پاسخ به تشدید تنش‌های تجاری با آمریکا و تلاش برای کاهش وابستگی به منابع خارجی.

کاهش خرید LNG از آمریکا در پی مناقشات تجاری، که باعث شد چین بسیاری از قراردادهای بلندمدت واردات گاز از آمریکا را یا متوقف کند یا به دنبال جایگزینی برای آن باشد.

تغییر مسیر تأمین LNG

با توجه به افزایش تعرفه‌ها بر واردات LNG آمریکا، خریداران چینی تمایل کمتری به امضای قراردادهای جدید با شرکت‌های آمریکایی دارند. به جای آن، چین به دنبال تأمین گاز از خاورمیانه و آسیا رفته است. به عنوان نمونه، شرکت خصوصی چینی ENN Natural Gas اخیراً قراردادی 15 ساله با شرکت ADNOC امارات برای خرید LNG امضا کرده که یکی از بزرگ‌ترین توافق‌های اخیر بین چین و امارات در این زمینه به شمار می‌آید.

تأثیرات منطقه‌ای و جهانی

این کاهش واردات چین در زمانی اتفاق می‌افتد که اروپا همچنان به واردات بیشتر LNG برای جایگزینی گاز روسیه نیازمند است. کاهش تقاضای چین می‌تواند ظرفیت بیشتری را برای تأمین بازار اروپا آزاد کند، اگرچه بازار جهانی LNG همچنان با نوسانات قیمتی ناشی از تغییرات عرضه و تقاضا روبه‌رو خواهد بود.

چشم‌انداز آینده

برآوردها نشان می‌دهد که چین در سال جاری میلادی (2025) برای اولین بار از سال 2022 کاهش سالانه در واردات LNG را تجربه خواهد کرد. این تحول در بازار انرژی آسیا می‌تواند نشانه‌ای از تغییرات بلندمدت در الگوهای تقاضا و عرضه LNG در سطح جهانی باشد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ