خشکبار افغانستان به هند پشت مرزها ماند

اقتصاد ایران: بسته‌شدن گذرگاه آتاری-واگه میان هند و پاکستان، تجارت خشکبار افغانستان با هند را متوقف کرده و بازار خشکبار این کشور را دچار بحران کرده است؛ قیمت انواع میوه خشک در بازار هند تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در پی حمله تروریستی 22 آوریل به گردشگران در منطقه کشمیر، دولت‌های پاکستان و هند تصمیم گرفتند گذرگاه مرزی آتاری-واگه را به روی کالاهای صادراتی افغانستان ببندد. 

این گذرگاه یکی از اصلی‌ترین مسیرهای تجاری برای واردات خشکبار از افغانستان به هند بود که اکنون با بسته‌شدن آن، زنجیره تأمین کالاهای اساسی دچار اختلال جدی شده است.

براساس گزارش «اکونومیک تایمز»، هند سالانه بخش قابل توجهی از نیاز خود به خشکبار، از جمله 90 درصد انجیر خشک، پسته، زعفران و زردآلو را از مسیر زمینی افغانستان-پاکستان وارد می‌کرد. توقف این مسیر باعث شده قیمت میوه خشک در بازارهای داخلی هند تا 20 درصد افزایش پیدا کند.

«گونجان جین» از مقام‌های ارشد تجاری هند، اعلام کرده که تجارت خشکبار افغانستان با هند ارزش تقریبی 500 میلیون دلار در سال داشته و این وقفه تجاری به طور مستقیم بر عرضه و قیمت بازار تأثیر گذاشته است. 

وی همچنین هشدار داده در صورت ادامه این وضعیت، مصرف‌کنندگان هندی با کمبود خشکبار و افزایش بیشتر قیمت‌ها روبه‌رو خواهند شد.

پس از بسته‌شدن گذرگاه آتاری-واگه، برخی کارشناسان پیشنهاد کرده‌اند که مسیر جایگزینی از طریق بندر چابهار در ایران برای واردات کالاها در نظر گرفته شود اما محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و مشکلات بانکی، مانعی بر سر راه این گزینه جایگزین ایجاد کرده است.

روزنامه «اکونومیک تایمز» پیش‌بینی کرده است که در صورت عدم یافتن مسیر جایگزین مناسب، بازار خشکبار هند در ماه‌های آینده با بحران عرضه گسترده و افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ