آینده‌پژوهی و مسئله‌محوری در طرح‌های کلان پژوهشی ضروری است

اقتصاد ایران: معاون وزیر جهاد کشاورزی، مسئله‌محوری در طرح‌های کلان پژوهشی را برای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا گل‌محمدی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در شصت و هفتمین جلسه کمیسیون هماهنگی طرح‌های تحقیقاتی سازمان تات، ضمن تسلیت درگذشتگان حادثه بندرعباس اظهار کرد: تشکیل کمیسیون هماهنگی با حضور مدیران و اساتید برجسته سال‌های اخیر سازمان، با هدف ارتقای سیاست‌گذاری و تکمیل مسیرهای توسعه پژوهشی انجام شده است.

وی با بیان این که سازمان تات در سه محور اصلی هیئت ممیزه، شورای تحقیقات و کمیسیون هماهنگی سیاست‌گذاری پژوهشی انجام می‌دهد، افزود: هیئت ممیزه سازمان مسیر فعالیت‌های پژوهشی را ریل‌گذاری می‌کند، شورای تحقیقات سیاست‌گذاری‌های عمومی را بر عهده دارد و کمیسیون هماهنگی، تدوین و راهبری سیاست‌های کلان تحقیقاتی را انجام می‌دهد.

گل‌محمدی با اشاره به تدوین ۹۲ برنامه عملیاتی ذیل طرح‌های کلان، گفت: هدف از این برنامه‌ها، حرکت از محقق‌محوری و موسسه‌محوری به سوی مساله‌محوری و پاسخ به چالش‌های واقعی بخش کشاورزی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با تاکید بر ضرورت آسیب‌شناسی برخی از طرح‌های کلان ادامه داد: برخی طرح‌ها نیازمند بازنگری برای تطابق بیشتر با مسائل واقعی بخش کشاورزی هستند و باید به چالش‌های مشخص هر محصول یا حوزه تخصصی پاسخ دهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: لازم است همه پروژه‌هایی که به کمیسیون هماهنگی ارائه می‌شوند، الزاماً در قالب طرح‌های کلان نباشند؛ پروژه‌هایی با ماهیت تحقیقات پایه یا مورد نیاز بخش‌های مختلف نیز قابلیت بررسی و تصویب دارند.

گل‌محمدی با اشاره به فعال شدن شورای راهبردی تاکید کرد: برخی پروژه‌ها ممکن است به طور مستقیم از طریق شورای راهبردی بررسی شوند و نیازی به تصویب در قالب طرح کلان نداشته باشند.

وی با بیان این که برنامه هفتم توسعه و سند دانش‌بنیان امنیت غذایی دو سند مهم پیش‌روی سازمان است، افزود: اتصال طرح‌های کلان به این اسناد از جمله الزامات اساسی است؛ با این حال صرفاً اتکای به برنامه هفتم حدود ۳۰ درصد ظرفیت‌های سازمان را به کار می‌گیرد و نیازمند ورود به حوزه‌های جدیدتری هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، آینده‌پژوهی را یکی از ضرورت‌های سازمان تحقیقات دانست و گفت: باید ۴ تا ۵ پروژه کلان در زمینه آینده‌پژوهی طراحی شود تا بر اساس تغییرات اقلیمی، روند مصرف غذا، منابع طبیعی و تحولات زراعی و دامی در افق ۲۰ ساله، جهت‌گیری علمی کشور مشخص شود.

وی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و حتی متخصصان بین‌المللی در این پروژه‌ها تاکید و اظهار امیدواری کرد؛ تا پایان سال جاری بتوانیم بخش قابل توجهی از این پروژه‌ها را آغاز کنیم تا سازمان تات نقش مرجعیت علمی خود در بخش کشاورزی را تثبیت کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ