برق پایدار؛ ارمغان خورشید در سیاه چادرهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد

اقتصاد ایران: یاسوج-کهگیلویه وبویراحمد با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی به ویژه جامعه عشایری و روستایی آن یکی از مستعدترین مناطق برای تولید انرژی خورشیدی است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی به ویژه جامعه عشایری و روستایی آن یکی از مستعدترین مناطق برای تولید برق و انرژی‌های تجدید پذیر است و تاکنون گام‌های بزرگی در این راستا برداشته شده و هم اینک نیز بالای ۲ هزار خانوار از این تکنولوژی بهره مند شده‌اند.

شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد قابلیت تولید ۱۰۰ وات برق را از طریق پنل‌های خورشیدی دارا بوده که روشنایی حداقل پنج شعله لامپ کم مصرف، شارژ چراغ قوه و گوشی همراه را تأمین می‌کنند.

برق پایدار؛ ارمغان خورشید در سیاه چادرهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد

در حالی که ۷۰ هزار نفر در قالب بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار از جمعیت ۷۲۶ هزار نفری عشایر کهگیلویه و بویراحمد را تشکیل می‌دهند روشن شدن ۲ هزار سیاه چادر گامی ارزشمند برای تأمین برق پایدار برای آنان به شمار می‌رود.

ساکنان سکونتگاه‌های عشایری کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که زندگی عشایری در این استان با استفاده از سامانه‌های خورشیدی با افزایش شاخص‌های امنیت، حفظ محیط زیست و در نهایت رفاه این قشر زحمتکش شاهد آبادانی و پیشرفت خواهند بود.

مردمان ساکن مناطق عشایری استان با اشاره به اینکه روند پیری و کاهش جمعیت و جوانانی که حاضر نیستند زندگی خود را در تاریکی یا با نور چراغ نفت سوز سپری کنند و لذا ضرورت توجه به نیازهای جدید را بیشتر کرده و تاکید می‌کنند تجهیز سیاه چادرها به سامانه‌های خورشیدی گامی برای حفظ این زندگی سنتی است.

تجهیز سیاه چادرهای‌عشایری به پنل‌های خورشیدی

در شرایطی که کارشناسان امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد زندگی کوچ نشینی را یکی از جاذبه‌های گردشگری این استان می‌دانند تجهیز سیاه چادرهای عشایری به سامانه‌های خورشیدی همچنین می‌تواند به افزایش درآمد این قشر از طریق جذب ایران گردان هم کمک کند.

معاون مهندسی شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: در نخستین روزهای اردیبهشت امسال ۱۶۰ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر این استان توزیع شده است.

علیرضا امیرپور اظهار کرد: ۸۵ پنل خورشیدی بین اهالی مناطق عشایری شهرستان لنده و ۷۵ دستگاه پنل خورشیدی در مناطق عشایری شهرستان بهمئی توزیع شده است.

برق پایدار؛ ارمغان خورشید در سیاه چادرهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد

وی بیان کرد: هر دستگاه پنل خورشیدی برای توزیع در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد ۲۴۰ میلیون ریال خریداری شده که ۲۴ میلیون ریال معادل ۱۰ درصد آن از سوی عشایر و بقیه از سوی دولت تأمین شده است.

امیرپور ابراز کرد: این پنل ها با هماهنگی اداره امور عشایر استان به عشایر واگذار شده است.

معاون مهندسی شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار است امسال ۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی دیگر تهیه و بین خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد توزیع شود.

وی تاکید کرد: اداره کل امور عشایر استان باید اسامی عشایری را که درخواست پنل می‌کنند به شرکت توزیع نیروی برق ارسال تا اقدامات لازم برای واگذاری آنها به عشایر صورت گیرد.

امیرپور عنوان کرد: از سال ۱۳۹۹ تاکنون یکهزار و ۹۵۲ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر استان توزیع شده است.

معاون مهندسی شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: وزن کم، قابل حمل بودن و نصب آسان از مهمترین مزایای این پنل ها است و این مزیت به مصرف کننده کمک می‌کند تا بدون نیاز به متخصص، به راحتی خود بتواند این سیستم خورشیدی را نصب و از آن استفاده کند.

امیرپور تصریح کرد: برق محل اسکان عشایری که بیشتر از چهار کیلومتر با شبکه برق فاصله داشته باشند از طریق پنل‌های خورشیدی سبک و قابل حمل تأمین خواهد شد.

مزایای تجهیز سیاه چادرهای عشایری به پنل‌های خورشیدی

معاون توسعه و امور زیربنایی مدیرکل امور عشایر کهگیلویه وبویراحمد اعتقاد دارد که سامانه‌های خورشیدی با افزایش رفاه اهالی عشایر و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری زندگی مردم این قشر را فراهم می‌کند.

سید مهدی عباسیان افزود: گردشگری عشایری یکی از سبک‌های جدید سفر است که در آن گردشگران می‌توانند در دوره زمانی معین، با امکانات و شرایط مشخصی با گروه‌های کوچ‌نشین همراه شوند.

وی بیان کرد: رونق گردشگری عشایری می‌تواند زندگی اهالی این استان را از طریق فروش بدون واسطه محصولات آنان، امکان عرضه غذاهای محلی و فروش سوغات به گردشگران متحول کند.

عباسیان عنوان کرد: بوم گردی عشایری یا همان اقامتگاه سیار گردشگری علاوه بر کمک به وضعیت معیشتی خانوارهای عشایری می‌تواند فرصتی برای سایر گردشگران داخلی و خارجی باشد و به ماندگاری جمعیت کوچ نشین در سکونتگاه‌ها کمک کند.

برق پایدار؛ ارمغان خورشید در سیاه چادرهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد

وی ابراز کرد: رونق بومگردی در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد به دلیل اقلیم چهار فصل این استان می‌تواند برای سرمایه گذاران هم ثروت آفرین باشد زیرا در این سبک گردشگری کارآفرینان بر خلاف سایر شاخه‌ها که معمولاً در برخی زمان‌های سال به علت شرایط آب و هوایی بازارشان کساد می‌شود اینجا سیاه چادرها با تغییر آب و هوا ییلاق و قشلاق می‌کنند.

عباسیان ابراز کرد: تجربه سفری ارزان قیمت به سرزمین مردمی که دارای سنتی‌ترین سبک زندگی ایرانی هستند و در طبیعتی بکر و با جاذبه‌های متنوع از دیگر ارمغان‌های تحقق این امر مهم است.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه ۶ ایل بومی، ۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد سکونت دارد جلوه‌های مردم شناسی هم جذابیت‌های زندگی عشایر استان است.

بر اساس گزارش‌ها، ایران سالانه بین یک هزار و ۸۰۰ تا دو هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع تابش خورشیدی دریافت می‌کند که بالاتر از میانگین جهانی است. این ظرفیت، همراه با حمایت‌های دولتی مانند خرید تضمینی ۲۰ ساله برق تولیدی، سرمایه‌گذاری در این بخش را جذاب کرده است.

با این حال، چالش‌هایی نیز وجود دارد. هزینه‌های اولیه احداث نیروگاه‌های خورشیدی، به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد، همچنان بالاست اگرچه طرح‌هایی مانند تأمین ۹۰ درصد هزینه پنل‌ها توسط امور عشایر یا تخصیص زمین برای نیروگاه‌های کوچک توسط دولت به کاهش این بار کمک کرده اما نیاز به تسهیلات مالی بیشتر و ساده‌سازی فرآیندهای اداری احساس می‌شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ