فناوری نانوحباب؛ سلاح ایران در جنگ با تغییرات اقلیمی

اقتصاد ایران: مسئول پروژه نانوحباب در گفت‌وگو با تسنیم از کاهش ۵۰درصدی مصرف آب در کشاورزی و صنعت با این فناوری خبر می‌دهد؛ دستاوردی که پس از ۱۵سال تحقیق، اکنون از مزارع تا معادن در حال گسترش است.

- اخبار اجتماعی -

محمدمهدی اسماعیلی؛ مسئول پروژه نانوحباب در ستاد فناوری نانو در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار کرد: در سال‌های اخیر، جهان با پدیده‌ای به‌نام تغییرات اقلیمی مواجه شده است؛ پدیده‌ای که از نظر گستردگی و شدت، شاید در طول تاریخ بشریت بی‌سابقه باشد. این پدیده متعلق به آینده نیست، بلکه متخصصان معتقدند ما هم‌اکنون در حال تجربه‌کردن آن هستیم؛ پدیده‌ای که به‌تدریج بشر را با تهدیدات گوناگونی مانند گرمایش زمین، خشکسالی‌های مکرر، نابودی گیاهان و جانوران، و بلایای طبیعی همچون سیل‌ها و طوفان‌ها روبه‌رو می‌کند.

وی افزود: طبیعی است که در چنین شرایطی، کشورهای مختلف تلاش می‌کنند با بهره‌گیری از علم و فناوری، خود را در حاشیه امن این چالش‌ها و بلایا قرار دهند تا از تهدیداتی مانند ناامنی غذایی، کم‌آبی و بحران انرژی جان سالم به‌در ببرند. کشور ما ایران نیز با توجه به قرارگیری در منطقه خشک و بیابانی کره زمین و بارش‌هایی معادل یک‌سوم میانگین جهانی، با تهدیدهای جدی زیست‌محیطی مواجه است؛ از جمله تهدید کم‌آبی که می‌تواند زندگی شهری و روستایی، کشاورزی، دامپروری، امنیت غذایی و صنایع وابسته به آب مانند معادن، فلزات و پتروشیمی را تحت تأثیر قرار دهد.

.

وی تأکید کرد: به همین دلیل، بسیار مهم است که بتوانیم علم و فناوری را به‌سمتی سوق دهیم که راهکارهای نوآورانه‌ای برای کاهش مصرف آب، کاهش مصرف انرژی، کاهش اثرات زیست‌محیطی و در نهایت دستیابی به پایداری بیشتر ارائه کند، این موضوع برای ایران حیاتی است.  

وی ادامه داد: در این برنامه، قصد دارم یکی از فناوری‌های مؤثر و خوش‌آتیه جهان را معرفی کنم که می‌تواند در رفع چالش‌های مطرح‌شده به ما کمک کند، اما پیش از معرفی این فناوری، بهتر است دو مفهوم کلیدی را با هم مرور کنیم؛

اولین مفهوم، نانو است. نانو یک واحد اندازه‌گیری است. اگر یک متر را به یک میلیارد قسمت مساوی تقسیم کنیم، هر یک از این قسمت‌های بسیار ریز را یک نانومتر می‌نامیم.

وی ادامه داد: دومین مفهوم، حباب است. همه ما از کودکی با حباب آشنا هستیم و شاید نیاز به توضیح بیشتری درباره آن نباشد، اگر این دو مفهوم را کنار هم بگذاریم، به حباب‌های بسیار ریز می‌رسیم. اگر حبابی را آن‌قدر کوچک کنیم که در ضخامت موی انسان هزار عدد از آن جای بگیرد، به آن نانوحباب می‌گوییم.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه نانوحباب‌ها درباره حباب‌های بسیار ریز صحبت می‌کنند، اما تأثیرات بزرگی به‌همراه دارند. فناوری نانوحباب در جهان به‌عنوان یکی از فناوری‌های متحول‌کننده و محوری در بهبود شاخص‌های بهره‌وری، محیط زیست، کاهش مصرف آب و انرژی شناخته می‌شود و تاکنون در صنایعی مانند تصفیه آب، کشاورزی، شیلات، معدن، پزشکی، نفت و گاز، و صنایع غذایی کاربردهای شگفت‌انگیز خود را اثبات کرده است.

وی در پایان گفت: خوشبختانه از حدود 15 سال پیش، این فناوری توسط ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکروبی ایران رصد و شناسایی شد و با حمایت‌های این ستاد، امروز چندین شرکت دانش‌بنیان صاحب فناوری نانوحباب در مقیاس صنعتی و نیمه‌صنعتی هستند.

انتهای پیام/+

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ