نامه هشدار آمیز مقام‌های پارلمان اروپا به ترامپ

اقتصاد ایران: در حالی که رئیس جمهور آمریکا برای دستیابی سریع به توافق صلحی با روسیه بر خلاف خواست مقام‌های اروپایی و اوکراینی تلاش می‌کند، روسای کمیته‌های امور خارجی پارلمان‌های چند کشور اروپایی درباره تداوم مذاکرات با روسیه به وی هشدار داده‌اند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روسای کمیته‌های امور خارجه هفت پارلمان اروپایی به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد ادامه مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار فوری دادند. در میان آنها کارشناسان سیاست خارجی از بریتانیا و فرانسه نیز حضور دارند.

نامه هشدار آمیز مقامات پارلمان اروپا به ترامپ درباره تداوم مذاکرات با پوتین

در این نامه هفت رئیس کمیته امور خارجه از کشورهای مختلف اروپایی از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خواسته‌اند که رهبری واقعی خود را نشان دهد و مذاکره با پوتین، رئیس جمهور روسیه را متوقف کند.

این سند که به دست اشپیگل رسیده است، حاوی انتقاد شدید از سیاست فعلی رئیس جمهور آمریکا در قبال روسیه و رد هرگونه مذاکره با پوتین در مورد جنگ این کشور علیه اوکراین است. این سند توسط روسای کمیته‌های امور خارجه پارلمان از فرانسه، بریتانیا، لیتوانی، جمهوری چک، اوکراین، استونی و لتونی امضا شده است.

در این نامه آمده است: «مذاکره با پوتین، آشکارا بی‌نتیجه است؛ هدف اصلی او تحقیر متحد ما، ایالات متحده، است.» در ادامه آمده است: «ما از رئیس‌جمهور ترامپ و کنگره ایالات متحده می‌خواهیم که رهبری واقعی خود را برای مقابله با تهدید جهانی ناشی از روسیه به عنوان یک کشور متجاوز نشان دهند.»

این مقام های پارلمان اروپا همچنین به ترامپ در مورد «ایجاد شرایط باج‌گیری و فریب روسیه» هشدار دادند. این کارشناسان سیاست خارجی همچنین از کشورهای اروپایی خواستند که دارایی‌های مسدود شده توسط روسیه را مصادره کرده و به عنوان کمک به اوکراین منتقل کنند.

در این نامه آمده است: ما به رهبری قوی در تمام کشورهای اروپایی و افزایش همبستگی فراآتلانتیکی نیاز داریم. در مورد حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین، نباید هیچ گونه مصالحه و فشار خارجی وجود داشته باشد. آنها همچنین از پیوستن اوکراین به ناتو و تسریع روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا حمایت کردند.

در هفته جاری تیم ترامپ ایده‌هایی را برای صلح در اوکراین به کی یف و اروپایی‌ها ارائه داد. این ایده‌ها به طرز چشمگیری طرفدار روسیه به نظر می‌رسند و نگرانی هایی را در اتحادیه اروپا ایجاد کرده است.

گزارش رویترز درباره اختلافات شدید آمریکا و اروپا درباره اوکراین

در جریان تلاش ها و مذاکرات برای صلح در اوکراین، اسنادی که توسط خبرگزاری رویترز بررسی شده، اختلافات قابل توجهی را بین ایالات متحده و کشورهای اروپایی در این باره آشکار کرده است.

بر اساس این گزارش این پیشنهادها بر اساس مشورت‌های مشترک بین نمایندگان ایالات متحده، کشورهای اروپایی و اوکراین در پاریس در 17 آوریل و در لندن در 23 آوریل ارائه شده‌اند.

پیشنهاد ایالات متحده توسط استیو ویتکوف، نماینده ویژه ایالات متحده، در پاریس ارائه شد. به گفته منابع آگاه، متن دوم در لندن در جریان مشورت‌ها بین طرف‌های اوکراینی و اروپایی، از جمله نمایندگان فرانسه، انگلیس و آلمان، شکل گرفت.

در این گزارش آمده است: ایده‌های بحث‌برانگیزی برای مثال در مورد به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر سرزمین‌های اوکراین، تضمین‌های امنیتی و تحریم ها علیه روسیه وجود دارد.

بر اساس این گزارش طرح ویتکوف خواستار به رسمیت شناختن دو ژوره کنترل روسیه بر شبه جزیره کریمه اوکراین است که روسیه در سال 2014 آن را ضمیمه خاک خود کرد. همچنین وی خواستار پذیرش کنترل دو فاکتو روسیه بر سایر سرزمین‌های اشغالی در شرق و جنوب اوکراین است.

اما پیشنهاد اروپایی شامل هیچ گونه به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر خاک اوکراین نمی‌شود. در عوض اروپا معتقد است که این موضوع باید پس از برقراری آتش‌بس به تفصیل مورد بحث قرار گیرد.

همچنین در مورد امنیت بلندمدت اوکراین، ایالات متحده پیشنهاد می‌کند که اوکراین «تضمین امنیتی قوی» از کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای دوست دریافت کند، اما جزئیات ارائه نشده است. همچنین تصریح می‌شود که اوکراین دیگر به دنبال عضویت در ناتو نخواهد بود – که البته این یکی از خواسته‌های اصلی روسیه است.

سند اروپایی و اوکراینی در این مورد دقیق‌تر است. این سند تصریح می‌کند که نباید هیچ محدودیتی برای ارتش اوکراین و همچنین استقرار نیروهای متحدان اوکراین در خاک این کشور وجود داشته باشد و این چیزی است که طرف روسی آن را رد می‌کند. همچنین در این سند به «تضمین امنیتی قوی» برای اوکراین، از جمله از سوی ایالات متحده - با توافقی مشابه تعهد کمک متقابل طبق ماده 5 پیمان ناتو اشاره می‌کند.

از طرفی سند آمریکایی پیشنهاد لغو تحریم‌ها علیه روسیه را که از زمان الحاق کریمه اعمال شده است، مطرح می‌کند.

در مقابل پیشنهاد اتحادیه اروپا و اوکراین، کاهش تدریجی تحریم‌ها پس از دستیابی به صلح پایدار را در نظر دارد. با این حال، در صورت نقض صلح توسط روسیه، اقدامات تنبیهی می‌توانند دوباره اعمال شوند.

در مسئله غرامت برای اوکراین متن ویتکوف صرفاً بیان می‌کند که اوکراین غرامت مالی دریافت خواهد کرد، اما منبع این پول را مشخص نمی‌کند.

اما سند اروپایی-اوکراینی پیشنهاد می‌کند که اوکراین غرامت مالی برای خسارات جنگی، از جمله از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه در خارج از کشور، دریافت کند.

ترامپ: روسیه و اوکراین به توافق نزدیک شده‌اند

در این شرایط ترامپ در شبکه‌های اجتماعی با اشاره به مواضع روسیه و اوکراین نوشت: «آنها به توافق نزدیک هستند.»

وی در پستی که ظاهراً اندکی پس از ورود به رم برای شرکت در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس نوشته شده است، گفته است: «دو طرف اکنون باید در سطح بسیار بالایی برای انجام این کار دیدار کنند.»

ترامپ مدعی شده که «در مورد اکثر نکات مهم توافق وجود دارد.» وی تاکید کرد: «خونریزی» باید فوراً متوقف شود و او هر کاری که بتواند انجام خواهد داد تا از پایان «این جنگ ظالمانه و بی‌معنی» حمایت کند.

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده، روز گذشته دوباره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در مسکو دیدار کرد. ترامپ نوشت: این روز، روز «مذاکرات خوبی» بین اوکراین و روسیه بود.

نیویورک تایمز: اوکراین برای توافقی دردناک با روسیه آماده است

بر اساس یک گزارش رسانه‌ای، رهبری کی یف پیش‌نویس پیشنهادی متقابل را در برابر برنامه‌های ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین تهیه کرده است که امکان مصالحه‌های احتمالی را فراهم می‌کند. این طرح که توسط نیویورک تایمز به دست آمده است، اشاره‌ای به این ندارد که اوکراین تمام سرزمین‌های تصرف شده توسط روسیه را به طور کامل پس خواهد گرفت. همچنین، به نوشته این روزنامه، اوکراین اصراری بر پیوستن به ناتو ندارد. این دو نکته‌ای است که طرف اوکراینی قبلاً غیرقابل مذاکره می‌دانست.

ترامپ اخیرا در مصاحبه‌ای با مجله تایم اظهار داشت: «کریمه با روسیه باقی خواهد ماند.» این شبه جزیره در سال 2014 توسط مسکو ضمیمه شد. طبق گزارش رسانه‌ها، واگذاری اراضی اوکراین به روسیه موضوع مذاکرات جاری بین مسکو و واشنگتن است.

زلنسکی عصر جمعه در سخنانی اعتراف کرد: اوکراین سلاح کافی برای بازپس‌گیری کنترل شبه جزیره کریمه با سلاح را ندارد. با این حال، راه‌هایی برای دستیابی به این هدف از طریق تحریم‌ها و همچنین فشار اقتصادی و دیپلماتیک وجود دارد.

از زمانی که ایالات متحده مذاکره با روسیه را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین آغاز کرد، کی یف تلاش کرده است تا خطوط قرمز خود را روشن کند. تاکنون، این کشور از بررسی هرگونه امتیاز ارضی خودداری کرده است. اما اکنون، ظاهرا این دیگر غیرقابل تصور به نظر نمی‌رسد.

به گزارش روزنامه کی یف ایندیپندنت، زلنسکی، برای خبرنگاران روشن کرد که اوکراین تنها پس از یک آتش‌بس کامل و بی‌قید و شرط حاضر به مذاکره در مورد خاک اوکراین که توسط روسیه اشغال شده است، خواهد بود. او در این زمینه عمدتاً به شبه جزیره کریمه اشاره کرد. بر اساس این گزارش، زلنسکی گفت: «یک آتش‌بس کامل و بی‌قید و شرط امکان مذاکره در مورد همه چیز را فراهم می‌کند.»

زلنسکی همچنین از متحدان اوکراین خواست تا از ابزارهای دیپلماتیک برای فشار آوردن به مسکو جهت پایان دادن به اشغال غیرقانونی استفاده کنند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ