پژوهش گسترده درباره پیراهن خونین امام حسین(ع) ضروری است
اقتصاد ایران: آیتالله میرباقری گفت: نمادهایی که برای عاشورا قرار میدهیم باید ظرفیت تجلی دادن تمام آن حقیقت را داشته باشد و بیتردید پیراهن معظم امام حسین (ع) این ظرفیت را دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، آیتالله سید محمدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری، در اجلاس بینالمللی نخبگان منابر شیعه، شامگاه جمعه پنجم اردیبهشت ماه، در جوار حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) در کربلای معلی برگزار شد، طی سخنانی گفت: عاشورا صحنه جدا کردن حق و باطل در عالم است و این تلاش قطعا با پیروزی همراه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با تشریح ابعاد حماسه عاشورا، این واقعه را نبرد تمامعیار جبهه حق علیه دستگاه ابلیس و فراعنه تاریخ دانسته و تاکید کرد: حضرت سیدالشهدا(ع) در این صحنه، کار شیطان را به اتمام رساند.
میرباقری با اشاره به تقابل تاریخی "جبهه انبیا و اولیا" با "دستگاه شیاطین، ابلیس و فراعنه تاریخ" در سرزمین کربلا، اظهار داشت: هیچ درگیریای بزرگتر از درگیری سیدالشهدا(ع) در این سرزمین با دستگاه شیطان وجود ندارد. سیدالشهدا(ع) اینجا کار دستگاه شیطان را تمام کرد.
او با استناد به روایات و آموزههای دینی، واقعه عاشورا را نقطه عطف در مبارزه با باطل توصیف کرد و گفت: امام حسین (ع) یک عالم حزن نورانی به پا کرد که بساط لهو و لعب شیطان را در عرصه حیات در هم پیچید. خدا لطیفه دیگری دارد؛ حیات این بساط لهو و لعب جز با عاشورا برچیده نمیشود.
این سخنران دینی این واقعه را صحنه جداسازی حق و باطل دانست و تصریح کرد: "چخدای متعال اینگونه صحنه را رها نمیکند، خبیث و طیب را جدا میکند. ظهر عاشورا حضرت آیه قرآن را میخواند تا سرباز دشمن را از شما جدا کنیم. عاشورا صحنه جدا کردن تمام حق است.
او حماسه عاشورا را مظلومانهترین صحنه عالم توصیف کرد که با پیروزی و پیام عاشقانه زینب کبری (س) همراه بود و گفت: موانع زیادی بر سر راه عاشورا بود اما امام حسین (ع) موانع را کنار زدند و سر قرار عاشقی آمدند و خودشان را به کربلا رساندند.
او با اشاره به اینکه رسیدن به کربلا و شهادت در راه خدا یک "اجبار" نبود، تصریح کرد: حضرت مجبور نبودند گیر بیفتند و کشته شوند، بلکه برای امضای قرار عاشقی با خدا به کربلا آمدند.
میرباقری با استناد به آیه "انا فتحنا لک فتحا عظیما"، سیدالشهدا(ع) را مهمترین مصداق این آیه دانست و تاکید کرد: با توجه به ضرورت و اهمیت زنده نگه داشتن یاد و خاطره عاشورا، نمادهای این واقعه عظیم نیز باید ظرفیت تجلی تمام حقیقت آن را داشته باشند.
این خطیب دینی با بیان اینکه خداوند وعده امام زمان (عج) را به حضرت زهرا (س) داده است، اظهار داشت: امام زمان (عج) کسی است که خدا وعده او را به حضرت زهرا داد که من کار را تمام میکنم. در عاشورا، آنجایی که ملائکه خودشان را باخته بودند، خدای متعال سیمای حضرت را نشان داد و اینگونه ملکوت را آرام کرد.
او خاطرنشان کرد: لشکر امام زمان (عج) از همینجا تجهیز میشود. بنابراین، ما هرچه برای زنده کردن عاشورا انجام دهیم، به فتح و پیروزی کمک کردهایم.
میرباقری با اشاره به نمادهای فراوانی که در طول تاریخ با اشاره ائمه (ع) شکل گرفتهاند، تصریح کرد: روضهخوانی، شعر، هیئت، مجلس عزا و... همگی نمادهایی هستند که درست شده و ماندگار هم شدهاند. نماد پیراهن عاشورا که دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع) وقف این کار کرده، امیدواریم این دل از ناحیه خدا هدایت شده باشد.
او با تاکید بر اهمیت ظرفیت بالای نمادهای عاشورا، گفت: تعیین نماد واقعاً مسئله جدی است و باید ظرفیت داشته باشد که غیب و ملکوت حادثه را تصویر بکشد و نشان دهد. در غیر این صورت فاقد حقوق بلند حادثه عاشورا هستند و در قلوب اثر نخواهند کرد.
میرباقری با اشاره به نماد شیرخواره در روز عاشورا، افزود: همین که میفرمایند این روز شیرخواره، یک نماد بزرگی است که گوهر عاشورا را تجلی میدهد که سیدالشهدا (ع) تا کجا پای حق ایستاده و آنها تا کجا خباثت میکنند. سیدالشهدا (ع) نمیدانستند طفل خردسال را بر روی دست میزنند؟ قطعاً میدانستند، ولی آمد بگوید ما تا اینجا ایستادهایم. اگر لازم باشد برای پیروزیمان بین دو نهر آب، شیرخواره را روی دست پدر بزنیم، میزنیم.
او تاکید کرد: این همان سیدالشهدا (ع) پیروز است که بساط شیطان از دستش گرفته شد. بنابراین، نمادهایی که ما برای عاشورا قرار میدهیم باید ظرفیت تجلی دادن تمام آن حقیقت را داشته باشد و بیتردید پیراهن سیدالشهدا (ع) نیز این ظرفیت را دارد.
او همچنین با اشاره به اهمیت احساس مسئولیت نخبگان و اساتید، خواستار تلاش جدی برای ارتقای سطح پژوهش و تفکر در جامعه شد.
میرباقری بر ضرورت توجه به پژوهشهای عالمانه و میانرشتهای تاکید کرد و گفت: آیندهپژوهی امری حیاتی برای مقابله با تلاشهای دشمنان است و پیشنهاد میدهیم که اتاق فکر عالمانه و میانرشتهای درباره تعیین نمادهای عاشورا از جمله نماد پیراهن معظم امام حسین (ع) تشکیل شود.
او با اشاره به اهمیت تبدیل ایدهها به گفتمان عمومی، خواستار تلاش برای تبدیل این ایدهها به گفتمان نخبگانی، گفتمان عمومی جامعه شیعه و در نهایت، گفتمان جامعه و به ویژه نسل جوان شد و تصریح کرد: این امر نیازمند تعامل و همکاری بین نخبگان، دانشگاهیان و مراکز علمی مختلف است.
انتهای پیام/