ارتقای تحصیلی ۵۳ هزار دانشآموز در طرحهای بنیاد مستضعفان
اقتصاد ایران: معاون آموزش، مهارت و پژوهش بنیاد علوی از توسعه مهارتها و ارتقای تحصیلی ۵۳ هزار دانشآموز در طرحهای بنیاد مستضعفان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علی جعفری معاون آموزش، مهارت و پژوهش بنیاد علوی گفت: این طرحها با هدف کاهش شکاف آموزشی، توانمندسازی مهارتی، تقویت بنیه علمی و ایجاد فرصتهای برابر برای تحصیل و اشتغال دانشآموزان طراحی شدهاند.
به گفته وی، در طرح «ارتقای تحصیلی از غربت تا قربت» با تمرکز بر استان سیستان و بلوچستان، ۴۱۰۰ دانشآموز و ۴۰۰ معلم تحت آموزش قرار گرفتهاند. این برنامه با هدف جبران ضعف تحصیلی و ارتقای عملکرد دانشآموزان در امتحانات نهایی و کنکور از تیر ۱۴۰۳ آغاز شده و تا تیر ۱۴۰۴ ادامه دارد و تاکنون ۵۲ درصد پیشرفت داشته است.
معاون آموزش، مهارت و پژوهش بنیاد علوی تصریح کرد: طرح «مهارتآموزی و کارآفرینی مهارتکده خرد بینا» در ۱۲ منطقه هدف از سه استان گیلان، خوزستان و فارس، به شناسایی و پرورش استعداد اقتصادی و حرفهای دانشآموزان اختصاص دارد. در این طرح ۸۵۶۰ دانشآموز و ۲۵۰ معلم مشارکت دارند و تا کنون ۵۲ درصد پیشرفت داشته است.
به گفته وی، «پرتو ایدههای نقرهای» از دیگر طرحهای اجراشده در استانهای کرمان و مرکزی است که با پوشش ۱۸۰۰ دانشآموز و ۱۰۰ معلم، به آموزش ترکیبی در حوزههای فردی، فنی و کارآفرینی میپردازد. این طرح تا امروز به پیشرفت ۶۲ درصدی رسیده است.
جعفری این نکته را نیز یادآور شد: طرح «رویش اندیشهآفرینان» در کرمانشاه و تهران در حال اجراست و با تمرکز بر شناسایی استعدادها، هدایت تحصیلی و آموزش فنی، ۲۶۰۰ دانشآموز و ۶۴ معلم را تحت پوشش قرار داده و تا کنون ۴۳ درصد از برنامههای آن محقق شده است.
وی افزود: در قالب طرح «ارتقای تحصیلی مردم»، بیش از ۱۰ هزار دانشآموز از مناطق هدف بنیاد، تحت آموزش ۸۰ ساعته دروس اختصاصی قرار گرفتهاند. این طرح از خرداد تا دی ۱۴۰۳ ادامه داشته و با هدف بهبود عملکرد دانشآموزان در امتحانات و کنکور اجرا شده است. پیشرفت آن تاکنون ۳۳ درصد بوده است.
جعفری در بخش دیگری از سخنان خود به طرح «محبت» اشاره کرد و افزود: این طرح برای ۹۵۷۰ دانشآموز اجرا میشود و با برگزاری ۱۵۰ ساعت دوره آموزشی، از تیر ۱۴۰۳ آغاز شده و تا شهریور ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت. طبق آخرین گزارشها، پیشرفت آن ۱۹ درصد است.
معاون آموزش، مهارت و پژوهش بنیاد علوی ادامه داد: در استان خراسان رضوی، نیز طرح «راه ابریشم» با رویکرد شناسایی و پرورش مهارتهای فنی و شغلی دانشآموزان، در حال اجراست. ۲۶۰۰ دانشآموز و ۱۰۰ معلم در این طرح مشارکت دارند و تاکنون ۳۷ درصد از اهداف آن محقق شده است.
وی سپس گفت: طرح «پرورش و هدایت استعدادهای درخشان علامه حلی» با هدف ایجاد انگیزه و فراهمکردن زمینه موفقیت تحصیلی، برای ۱۳۵۰۰ دانشآموز در شش استان از جمله فارس، بوشهر، گیلان، مازندران، گلستان و چهارمحال و بختیاری در حال اجراست و پیشرفت آن تاکنون ۱۸ درصد گزارش شده است.
جعفری در پایان افزود: این اقدامات بخشی از برنامهریزیهای بنیاد علوی برای تحقق عدالت آموزشی در مناطق کمبرخوردار کشور است که با تداوم آن، انتظار میرود سطح کیفی آموزش و مهارت در این مناطق به شکل قابل توجهی ارتقا یابد.