مطالبات مردم شهرستان میناب در هرمزگان از رئیسجمهور
اقتصاد ایران: بندرعباس-در آستانه سفر رئیسجمهور به استان هرمزگان، مردم شهرستان میناب با بیان دغدغهها و مطالبات خود، خواستار توجه ویژه دولت چهاردهم به توسعه شرق هرمزگان شدند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها - علی نجفی: در آستانه سفر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان به استان هرمزگان، مردم شهرستان میناب با بیان دغدغهها و مطالبات خود، خواستار توجه ویژه دولت چهاردهم به توسعه شرق این استان شدند.
این مطالبات که در حوزههای عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، ورزشی و درمانی مطرح شدهاند، بیانگر ضرورت شتاب گیری روند توسعهای در این منطقه است.
میناب پایتخت فرهنگی و مذهبی هرمزگان
میناب به عنوان یکی از پرجمعیتترین و دارای قدمت در پهنههای جمعیتی استان هرمزگان همواره به عنوان مرکزیت و محوریت شرق هرمزگان ایفای نقش کرده است، این شهرستان به نوعی پایتخت فرهنگی و مذهبی استان هرمزگان نیز است و به «قم هرمزگان» مشهور است چرا که بسیاری از رجال مذهبی استان هرمزگان از جمله مرحوم آیت الله رئوفی، مرحوم حجتالاسلام عباسی، آیت الله درویشی و آیت الله ابراهیمی به نوعی مینابی هستند و این شخصیتها نقش بسزایی در راهبردی جریانات انقلاب اسلامی در هرمزگان داشتند.
از سویی دیگر آئینهای کهن و باستانیِ مذهبی با گذشت صدها سال همچنان به صورت دست نخورده در میناب باقی مانده است، آئینهای نوحههای نشسته، علم پیغمبر، شیر و کتل همچنان در میناب زنده است و همه ساله آئینهای سنتی میناب به ویژه در تعظیم شعائر مذهبی پر شور تر از سال قبل برگزار میشود.
تشکیل استان هرمزگان شرقی
حدود یک دهه است که بحث تشکیل استان هرمزگان شرقی مطرح شده است، البته برخیها جاسک را مرکز این شهرستان میدانند اما طرح این موضوع همواره توسط نمایندگان شرق هرمزگان به محوریت میناب بوده است و با توجه به اینکه بسیاری از شهرستانهای شرق هرمزگان در روزگاری نه چندان دور بخشی از شهرستان میناب بودهاند، مرکزیت میناب برای شهرستان جدید منطقیتر به نظر میرسد.
یکی از مهمترین خواستههای مردم میناب، تأسیس استان هرمزگان شرقی با مرکزیت این شهرستان است؛ مطالبهای که به گفته بسیاری از اهالی، میتواند باعث تمرکز زدایی، ارتقای خدماترسانی و افزایش سهم شرق استان از منابع توسعهای شود.
لزوم احداث بندرگاه اختصاصی در شهرستان میناب
یکی از موضوعاتی که مردم میناب همواره نسبت به آن مطالبه داشتهاند، توسعه زیرساختهای بندری شهرستان است، دریا و دریانوردی قدمتی دیرینه در شهرستان میناب دارد اما بیتوجهی به توسعه زیرساختهای بندری در این شهرستان موجب شده است که بنادر میناب، از بنادر سایر نقاط استان عقب بمانند از این رو ضرورت دارد این مهم مورد توجه قرار گیرد.
احداث بندر جدید میناب به توسعه شرق هرمزگان شتاب خواهد بخشید
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب، سیریک، جاسک، بشاگرد و رودان در مجلس شورای اسلامی ضمن پیگیری این مطالبه گفت: احداث بندری بزرگ در شهرستان میناب میتواند به توسعه شرق استان کمک کند.
وی افزود: با توجه به اینکه شغل اغلب مردم شرق استان در شهرهای میناب، سیریک و جاسک صیادی و تجارت دریایی است، احداث بندر بزرگ در شهرستان میناب از الزامات است و انتظار میرود وزارت راه و شهرسازی در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
هاشمی با بیان اینکه احداث بندر در میناب در توسعه شرق استان هرمزگان نیز تأثیر گذار است، گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بر اقتصاد دریا محور، با انجام این کار در زمینه صادرات و تجارت با کشورهای حوزه خلیج فارس میتوان اشتغال و توسعه و حتی ارز آوری را نیز به کشور انجام داد.
نماینده مردم میناب، سیریک، جاسک، بشاگرد و رودان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: توسعه زیرساختهای بندر تیاب نیز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رضا صادقی، یکی از شهروندان مینابی، در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: میناب باید به بندرگاه مجهز شود زیرا احداث بندرگاه میتواند چرخهای اقتصاد محلی را به گردش درآورد و اشتغالزایی گستردهای ایجاد کند.
تکمیل فرودگاه میناب ضرورتی انکار ناپذیر برای توسعه منطقه
تکمیل پروژه فرودگاه میناب نیز بهعنوان مطالبهای جدی از سوی مردم مطرح شده است. بسیاری بر این باورند که توسعه حملونقل هوایی میتواند گردشگری و تجارت را در شرق هرمزگان رونق ببخشد؛ پیگیری برای این مهم همواره یکی از دغدغههای مهم مسئولان شهرستان میناب بوده است.
اراضی موسوم به فرودگاه میناب در دولت سیزدهم جهت اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شد و با پیگیریهای استاندار وقت هرمزگان بخشی از نهضت ملی مسکن میناب در اراضی فرودگاه آغاز شد.
در همان زمان فرماندار وقت اعلام کرد که ۲۰۰ هکتار زمین در نزدیکی روستای جنگان میناب برای فرودگاه میناب جانمایی شده است.
محمد رادمهر فرماندار فعلی شهرستان میناب نیز به جد پیگیر آغاز عملیات اجرایی فرودگاه میناب است.
این فرودگاه میتواند هم پشتیبانی برای فرودگاه بندرعباس باشد و هم بخشی از حمل نقل مورد نیاز در طرح توسعه سواحل مکران را بر عهده بگیرد.
اصلاح و توسعه محور خونین بندرعباس به میناب
مردم میناب خواهان احداث جاده دوبانده ایمن از بندرعباس به میناب و همچنین تسریع در ساخت جاده ساحلی برای کاهش خطرات ترافیکی هستند. جاده فعلی، بهدلیل حوادث پرتکرار، از سوی شهروندان بهعنوان «جاده مرگ» شناخته میشود.
احداث چهار پل روی رودخانه میناب نیز از دیگر مطالبات مهم شهروندان برای تسهیل تردد و رفع گرههای ترافیکی در مسیرهای اصلی این شهرستان است.
احداث پتروشیمی و جاده کمربندی میناب راهی برای بازکردن گره اشتغال و ترافیک
راهاندازی پتروشیمی میناب مطالبهای است که میتواند بخش بزرگی از معضل بیکاری منطقه را حل کند. همچنین، احداث جاده کمربندی شرق هرمزگان، بهعنوان پروژهای راهبردی، مورد تأکید اهالی برای کاهش بار ترافیکی درونشهری و تسهیل حملونقل کالا قرار گرفته است.
ورزشگاه نیمه تمام میناب میراثی کهن از دولتهای پیشین
یکی از مطالبات جدی مردم میناب، تکمیل ورزشگاه ۱۰ هزار نفری میناب است، اجرای پروژه در سال ۱۳۹۱ آغاز شد اما ترک فعلها موجب شد تا با پیشرفت ۱۰ درصدی رها شود. دولت دوازدهم راه تکمیل آن را در تبدیل کردن به ورزشگاهی ۲ هزار نفری دید اما ورزشگاه ۲ هزار نفری نیز تکمیل نشد و دولت سیزدهم بر اساس مطالبات مردمی، توافق نامه این ورزشگاه را به ۱۰ هزار نفری تغییر داد اما باز هم با وجود وعدههای بسیار اتفاق جدیدی نیفتاد تا امروز توپ در زمین دولت چهاردهم باشد.
محمد ذاکری، یکی از ورزشکاران میناب، به خبرنگار مهر گفت: تکمیل ورزشگاههای نیمهتمام یکی از خواستههای جدی جوانان است. همچنین، ایجاد فضای مناسب برای ورزش همگانی و حمایت از قهرمانان ورزشی باید در اولویت قرار گیرد.
ذاکری افزود: از دیگر مطالبات ورزشی مردم میتوان به بهرهبرداری از ظرفیت خیرین و سرمایهگذاری پایدار در حوزه ورزش، استفاده از فناوریهای نوین در مدیریت ورزشی و افزایش سرانه فضاهای ورزشی اشاره کرد.
لزوم ارتقای بهداشت، درمان و خدمات عمومی در میناب
نازنین نجفی، از اهالی میناب، در گفتوگو با خبرنگار مهر، تصریح کرد: شهر ما بهشدت به یک بیمارستان تأمین اجتماعی مجهز نیاز دارد. همچنین شبانهروزی شدن درمانگاه تأمین اجتماعی میتواند دسترسی ما به خدمات درمانی را بهبود ببخشد.
در کنار این موارد، کمبود آب شرب و کشاورزی، قطعیهای مکرر برق و لزوم استقرار ادارات کل راه و شهرسازی، راهداری و بنادر در میناب از دیگر مطالبات اصلی مردم است.
مردم میناب همچنین خواستار بهرهگیری از ظرفیت اهل تسنن در سطوح مدیریتی استان هستند و تأکید دارند که زنان نیز باید بیش از پیش در مناصب مدیریتی دیده شوند.
با نزدیک شدن به سفر رئیسجمهور به استان هرمزگان، مردم میناب امید دارند که صدای آنان شنیده شود و گامهای جدی برای رفع مشکلات دیرینه این شهرستان برداشته شود. تحقق این مطالبات میتواند نقطه عطفی در توسعه شرق هرمزگان و بهبود کیفیت زندگی مردم منطقه باشد.