تلاش برای تبدیل نمایشگاه کتاب تهران به همایشی فرهنگمحور
اقتصاد ایران: غلامرضا طریقی، مسئول کارگروه فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران گفت: مبنای برنامههای کارگروه فرهنگی به شکلی است که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از یک رویداد فروشگاهی به همایشی فرهنگمحور تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم،غلامرضا طریقی، مدیر کارگروه فعالیتهای فرهنگی درباره فعالیتهای این کارگروه در نمایشگاه کتاب امسال گفت: کارگروه فعالیتهای فرهنگی تعریف مشخصی دارد که با همه ساختار نمایشگاه متفاوت است؛ ماهیت برنامههای این کارگروه سبب رونق اقتصادی نشر میشوند.
وی ادامه داد: مبنای برنامههای کارگروه فرهنگی به شکلی است تا نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از یک رویداد فروشگاهی به همایشی فرهنگ محور تبدیل شود و بر همین اساس چند نوع فعالیت در نمایشگاه کتاب خواهیم داشت.
طریقی با اشاره به فعالیتهای این کارگروه گفت: بخشی از فعالیتها، شامل نشستهای فرهنگی میشود که در طول سال در سرای اهلقلم خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار میشود. سرای اهلقلم در نمایشگاه کتاب هم فعال است و میزبان نشستهای اصلی نمایشگاه کتاب تهران است. همچنین سرای ناشران محلی برای رونمایی، نقد و بررسی است و در سالن ناشران آموزشی و کودکونوجوان هم این سراها فعال هستند.
مدیر کارگروه فعالیتهای فرهنگی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیان کرد: بخش دیگری از فعالیتهای کارگروه فرهنگی شامل معرفی کتابهایی است که توانستهاند جایزههای ادبی مانند «کتاب سال»، «جلال آلاحمد» یا «شعر فجر» را دریافت کنند و بهاینترتیب مخاطبان با مراجعه به غرفهای که برای این منظور طراحی شده است، میتوانند با نویسندگان این کتابها ارتباط داشته باشند.
وی در توضیح فعالیت غرفههای فرهنگی که فروش محور نیستند در نمایشگاه کتاب امسال گفت: غرفههای فرهنگی که فروش محور نیستند، در دو بخش کودک و بزرگسال مستقرند. این غرفهها شرکتها، مؤسسات و نهادهایی هستند که اقدام به معرفی فعالیتهای ترویجی خود در زمینه کتاب و کتابخوانی میکنند، این غرفهها برای سرگرمی و تشویق مخاطبان به مطالعه نیز برنامههای خوبی دارند.
طریقی با اشاره به فعالیتهای محیطی کمیته فرهنگی در نمایشگاه کتاب افزود: دسته دیگری از برنامهها، مربوط به برنامههای محیطی هستند که شامل نمایش تئاتر و سرگرمی است و برای مخاطبان عام یا کودک اجرا میشود. همچنین اجرای برخی برنامههای مناسبتمحور نیز در دستور کار است. برای مثال برای روز فردوسی و ولادت امام رضا (ع) برنامههای خوبی تدارک دیده شده است.
مدیر کارگروه فعالیتهای فرهنگی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره فعالیت کوشک کتاب گفت: کوشک کتاب همان سرای اهلقلم است که در یکی، دو سال گذشته به شبستان منتقل شده بود؛ اما امسال با توجه به آسیبشناسی که انجام شده، به مکان همیشگی خود برگشته است.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشتماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/