اهمیت مساجد درتقویت فرهنگ اسلامی وجذب جوانان به کانونهای فرهنگی مساجد
اقتصاد ایران: اصفهان - امام جمعه اصفهان بر نقش کلیدی مساجد در ترویج فرهنگ اسلامی و جذب جوانان تأکید کرد و ضرورت رونق بخشی به این مکانهای مقدس را مورد بحث قرار داد.
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد، شامگاه جمعه در دیدار با حجتالاسلام والمسلمین علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، به اهمیت و جایگاه ویژه مساجد در جامعه اسلامی اشاره کرد.
وی با تأکید بر اینکه پیامبر اسلام با تأسیس مسجد، تمامی امور فرهنگی و اجتماعی را ساماندهی کرد، گفت: هیچ مکانی بالاتر از مسجد برای انجام امور فرهنگی وجود ندارد.
نقش امام جماعت و کانونهای فرهنگی در رونق مساجد
آیتالله طباطبایینژاد با بیان اینکه رونق مساجد نیازمند همکاری امام جماعت، هیئت امنا، بسیج و کانونهای فرهنگی هنری است، تصریح کرد: هدف ما باید ساخت انسانی باشد که به رونق مسجد کمک کند.
وی به نقل از امام رضا (ع) گفت: رحمت خدا بر کسی که امر ما را زنده کند» و افزود: «آموزش معارف اهل بیت (ع) بهترین کار در مساجد است.
تأثیر کرونا و نقشههای دشمن بر مساجد
امام جمعه اصفهان با اشاره به آسیبهای ناشی از شیوع ویروس کرونا به مساجد و تلاشهای دشمن برای کمرنگ کردن تأثیر این مکانهای مقدس، تأکید کرد: رفتن به مسجد یعنی یک قدم برای خدا و یک قدم علیه دشمن برداشتن.
وی خواستار تغییر فرهنگ مردم به سمت فرهنگ مسجدی شد و بر اهمیت همراهی والدین با فرزندان در حضور در مساجد تأکید کرد.
جذب جوانان و اصلاح نماز در مساجد
آیتالله طباطبایینژاد با بیان اینکه جذب دیگران به اسلام و مساجد از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: یکی از راههای جذب، تصحیح نماز و آموزش احکام آن در مساجد است.
وی همچنین به اهمیت حفظ ارتباط با خانوادههای اطراف مسجد اشاره کرد و افزود: روحانی مسجد باید همانند پیامبر، امور مردم را پیگیری کند.
ضرورت رونق بخشی به مساجد به عنوان جبههای فرهنگی
عضو خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه رونق مساجد تنها یک وظیفه دولتی نیست، گفت: این یک جبهه جنگ فرهنگی است و ما به دنبال مساجد و کانونهای صرفاً اسمی نیستیم.
وی به نقل از امیرالمؤمنین (ع) گفت: هدایت یک نفر به وسیله تو بهتر از هر چیزی است که خورشید بر آن میتابد.
گزارش رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین علی ملانوری گزارشی از وضعیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد ارائه داد و گفت: از سال ۷۲ مجوز تأسیس کانونها صادر شده و هدف اصلی آنها احیای مساجد در ابعاد فرهنگی، تربیتی و دینی بوده است.
وی با اشاره به ایجاد ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری، به آسیبهای جدی این کانونها از جمله رکود و رقابت با فضای مجازی اشاره کرد.
تمرکز بر جذب نوجوانان و نوآوری در فعالیتها
ملانوری تأکید کرد که مقدمه تأسیس کانون فرهنگی هنری وجود امام جماعت در مسجد است و گفت: تمرکز ما بر روی جذب نوجوانان است و باید به نوآوری و توجه به علایق آنها، مانند بازی، توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: بالا بردن جاذبه مسجد یکی از عوامل کلیدی در جذب مخاطب است.